Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Naţionala în Copou: România – Spania la fotbal feminin, de la ora 17:00

GALERIE
fotbal-feminin-romania-cehia
  • fotbal-feminin-romania-cehia
- +

 
 
Iaşul va avea parte de o premieră în această după amiază. Pentru prima dată în istorie, stadionul “Emil Alexandrescu” va găzdui un meci internaţional de fotbal feminin. De la ora 17:00, România va primi replica Spaniei, într-o partidă care contează pentru preliminariile Campionatului Mondial de fotbal feminin din 2015. Deşi echipa tricoloră nu mai are nicio şansă de calificare la turneul final, care va avea loc în Canada, elevele antrenorului Mirel Albon sunt motivate de faptul că o clasare pe locul III în grupă le sporeşte şansele de calificare la turneul final al Campionatului European din 2017. “Întâlnim marea favorită a grupei, Spania, care a făcut un singur egal până acum, cu Italia. Noi ne luptăm pentru locul III, cu Cehia. O victorie sau un egal ne-ar plasa în urna a treia a calificărilor pentru Euro 2017, aşa că suntem foarte motivaţi pentru a obţine un rezultat pozitiv. Astfel, această echipă, în care se regăsesc, alături de jucătoare care evoluează în străinătate şi componente ale echipei de junioare under 19, va avea şanse mai mari să se califice la un turneu final” a spus tehnicianul, care a explicat ieşenilor de ce nu ar trebui să rateze meciul de astăzi: “Fotbalul feminin are un farmec deosebit. E mai puţin tacticizat, are execuţii spectaculoase, lumea nu va regreta dacă va veni la stadion, mai ales că jucăm în compania unei echipe de top”.
Prezente la conferinţa de presă organizată ieri, jucătoarele Cosmina Duşa şi Mirela Ganea au promis că echipa României va încerca să obţină un rezultat pozitiv cu Spania, ambele plângându-se de diferenţele de susţinere existente între fotbalul feminin şi cel masculin.
Alin Cioban, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) din partea cluburilor de fotbal feminin, a avut cuvinte de laudă la adresa Iaşului: “Mă bucură că suntem într-un oraş în care fotbalul feminin s-a dezvoltat mult în ultimii ani. Vrem o victorie cu Spania din partea unei echipe care, la UEFA, e clasată puţin chiar în faţa celei de băieţi!
Artizanul aducerii naţionalei de fotbal feminin la Iaşi, Ciprian Paraschiv, manager de dezvoltare în cadrul FRF, s-a arătat încântat că a revenit la Iaşi. “Sunt foarte bucuros că am adus echipa naţională de fotbal feminin în dragul meu oraş. Fotbalul feminin are un potenţial fantastic de dezvoltare, fiind sprijinit puternic de UEFA şi FIFA. Am încredere în fete, mai ales că într-o miuţă pe care am jucat-o recent, au învins o echipă din care au făcut parte foşti internaţionali, ca Belodedici ori Vlădoiu. Îmi doresc ca publicul din Copou să fie la fel de călduros ca pe vremea când jucam la Politehnica”.
Un bilet de intrare la meciul dintre România şi Spania costă 5 lei. Echipa României va evolua în Copou şi miercuri, de la ora 16:00, în compania Estoniei.
 
Rezultatele înregistrate în grupa a II-a; Macedonia - România 1-9; Estonia – Italia 1-6; Italia – România 1-0; Macedonia – Cehia 1-3; Spania – Estonia 6-0; Macedonia – Estonia 0-2; România – Cehia 0-0; Spania – Italia 2-0; Spania – România 1-0; Spania – Cehia 3-2; Italia – Cehia 6-1; Spania – Macedonia 12-0; Italia – Spania 0-0; Macedonia – Spania 0-10; România – Italia 1-2; Cehia – Estonia 6-0; Cehia – România 0-0; Macedonia – Italia 0-11; Estonia – Spania 0-5; Cehia – Italia 0-4; Estonia – Macedonia 1-1; Cehia – Macedonia 5-2; Estonia – România 0-2; Estonia – Cehia 1-4; România – Macedonia 6-1.
Au rămas de disputat: România – Spania, Italia – Estonia (astăzi), România – Estonia, Cehia – Spania, Italia – Macedonia (miercuri).
Clasamentul grupei a II-a: 1. Spania – 22 p; 2. Italia – 19 p; 3. Cehia – 14 p; 4. România – 11 p; 5. Estonia – 4 p; 6. Macedonia – 1 p.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri