Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Noul Astra Sports Tourer are cel mai redus cost total de proprietate din clasa sa

GALERIE
Astra Sports Tourer
  • Astra Sports Tourer
- +

La fel ca modelul Astra cu cinci uşi, noul Astra Sports Tourer stabileşte noi standarde în clasa de autovehicule compacte datorită construcţiei uşoare, sistemelor de asistenţă cuprinzătoare şi motoarelor puternice de ultimă generaţie. Fiecare componentă este concepută cu scopul de a spori eficienţa, fără compromisuri.

Astfel, modelul station wagon compact impresionează printr-un cost total de proprietate remarcabil. Datorită consumului redus de carburant, costurilor mici de întreţinere şi menţinerii valorii în timp, noul Astra Sports Tourer are cel mai mic cost de proprietate comparativ cu concurenţii săi direcţi.

„De nivelul ridicat de calitate şi costurile mici pentru reparaţii ale noului Astra Sports Tourer beneficiază în special şoferii autovehiculelor de firmă şi persoanele care conduc în mod frecvent. În plus, oferim pachete business atrăgătoare. Acestea sunt ideale pentru «cumpărătorii inteligenţi» care acordă importanţă unui anumit lucru, dar nu doresc să plătească mulţi bani. Şi cei care doresc să-şi vândă autovehiculul station wagon peste câţiva ani vor fi încântaţi de va­loarea reziduală ridicată a noului Sports Tourer“, a declarat Peter Christian Küspert, Vicepreşedinte Vânzări şi Servicii Post-Vânzare Opel Group.

Piese de schimb şi pneuri: pot fi puţin mai mici?

Eficienţa şi economia au fost deja elemente esenţiale în faza de dezvoltare a modelului Astra Sports Tourer, greutatea modelului station wagon fiind redusă cu până la 190 kg, în funcţie de versiune. Oţelurile de înaltă rezistenţă şi de ultra-înaltă rezistenţă şi noile procese de producţie au contribuit la îndeplinirea obiectivului de reducere a greutăţii. Gama de motoare de ultimă generaţie foarte uşoare şi extrem de eficiente, cu o putere situată între 95 CP şi 200 CP joacă un rol important în reducerea greutăţii şi, implicit, a costurilor de exploatare. Consumul a fost redus considerabil în comparaţie cu generaţia anterioară: 3,4-6,2 l/100 km în regim mixt. Motorul 1.6 CDTI de 110 CP, împreună cu pneurile cu rezistenţă redusă la rulare şi sistemul Start/Stop reduc consumul de carburant în regim mixt până la 3,4 litri de motorină la 100 km.

Noul Astra Sports Tourer impresionează şi prin costurile sale de întreţinere. Intervalele de service de 30.000 km atrag în special şoferii autovehiculelor de firmă şi persoanele care conduc în mod frecvent. Piesele de schimb constituie una dintre cheltuielile principale în cazul flotelor auto, dar şi al autovehiculelor particulare, pneurile de iarnă şi cele de vară având un impact mare din acest punct de vedere. De aceea, totul este redus cu o mărime la noul Astra Sports Tourer. Jantele de 15“ cu pneuri 195/65 R15 şi cele de 16“ cu pneuri 205/55 R16 reprezintă noul standard. Acestea permit obţinerea unei economii de până la 46 de euro per roată în comparaţie cu modelul anterior, raportat la piaţa germană. 

Cost total de proprietate redus, valoare reziduală ridicată

Noul Astra Sports Tourer atinge un nivel de calitate remarcabil datorită metodelor de producţie ultramoderne şi materialelor de înaltă calitate, iar acest lucru are un impact asupra valorii reziduale care influenţează costul total de proprietate, unde noul model stabileşte din nou standarde în segmentul său. Valoarea reziduală pentru modelul Astra Sports Tourer echipat cu motorul 1.4 ECOTEC Turbo Business de 125 CP, cu sistem de injecţie directă, este prevăzută la 33,9% după cinci ani şi 100.000 km. Astfel, în contextul pieţei germane, valoarea reziduală a crescut cu aproximativ 7% sau 2.485 de euro, ceea ce înseamnă o economie de până la 3.374 de euro. 

Astra Sports Tourer 1.6 CDTI Business de 110 CP trece la nivelul următor, având o valoare reziduală prevăzută la 48,8% după trei ani, respectiv după 90.000 de kilometri parcurşi - în Germania aceste valori reprezentând aproape 12% sau 3.465 euro mai mare decât cea a modelului precedent. Per ansamblu, aceste caracteristici propulsează noul Astra Sports Tourer pe noi culmi în comparaţie cu concurenţii săi direcţi - niciun alt autovehicul din segmentul său nu este la fel de accesibil sau eficient. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri