Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de presă

Noul Option Pack pentru Ford Focus RS oferă o experienţă şi mai distractivă la volan

GALERIE
FocusRS_OptionsPack_01
  • FocusRS_OptionsPack_01
- +

•    Noul Option Pack pentru Ford Focus RS va oferi o experienţă de condus îmbunătăţită cu ajutorul unui diferenţial mecanic cu alunecare limitată.

•    Noul pachet exclusiv oferă elemente unice de design, implicit un plafon negru mat şi oglinzi negre asortate cu exteriorul Nitrous Blue, dar şi scaune-scoică Recaro în două nuanţe de culoare.

•    Option Pack pentru Focus RS a fost dezvoltat de multipremiata echipă Ford Performance, care acum este condusă în Europa de Leo Roeks, cel care deţine nou-înfiinţata poziţie de Director al Ford Performance.
 

Ford a dezvăluit astăzi noul pachet exclusiv Option Pack pentru multipremiatul Focus RS. Acesta le va oferi entuziaştilor modelelor de performanţă o îmbunătăţire a tracţiunii şi mai multă plăcere de a conduce prin utilizarea unui diferenţial mecanic cu alunecare limitată (Limited Slip Differential sau, prescurtat, LSD).

Option Pack pentru Focus RS va oferi, de asemenea, un design unicat care include nuanța exterioară Nitrous Blue - specifică lui Focus RS - asortată cu elemente negre contrastante, plus o tapiţerie în două nuanţe.

Pachetul Option Pack pentru Focus RS este cea mai recentă propunere Ford Performance, divizie care şi-a prezentat recent la Salonul Auto de la Geneva 2017 cele mai noi modele. De altfel, pentru a confirma implicarea în divizia europeană Ford Performance, Ford l-a cooptat pe Leo Roeks într-o poziţie nou creată: director al Ford Performance Europa.

“Noul Option Pack pentru Focus RS ilustrează performanţa accesibilă în cea mai reuşită expresie a sa”, spune Roeks. “Îmbunătăţirea caracterului dinamic de vârf în segmentul lui Focus RS nu a fost o misiune uşoară, însă inginerii Ford Performance au oferit un pachet capabil să stoarcă fiecare picătură din motorul EcoBoost de 350 CP”.

Dezvoltat de inginerii Ford Performance şi evaluat în locuri dedicate aflate de jur împrejurul lumii, pachetul Option Pack pentru Focus RS îmbunătăţeşte tracţiunea şi caracterul responsiv de top în segment de care dispune hatchback-ul de înaltă performanţă cu ajutorul unui diferenţial LSD Quaife montat pe puntea faţă.

Diferenţialul mecanic limitează cantţ de rulare şi redistribuie cuplul către roata cu aderenţă mai bună pentru a contracara patinarea care ar afecta acceleraţia şi stabilitatea.

Controlând cuplul transmis fiecăreia dintre roţile faţă, diferenţialul mecanic al lui Focus RS cu Option Pack le oferă celor de la volan ocazia de a exploata la maxim cei 350 de cai putere ai motorului EcoBoost de 2.3 litri în situaţii dinamice intense şi se integrează perfect în lista de tehnologii standard ale lui Focus RS, care include:

•    Tracţiunea integrală Ford Performance All Wheel Drive, care variază distribuţia cuplului faţă-spate pentru a se adapta cât mai bine la context, monitorizând în acelaşi timp senzorii vehiculului de 100 de ori pe secundă şi trimiţând până la 70% din cuplu către puntea spate.
•    Vectorul Dinamic de Cuplu (Dynamic Torque Vectoring) – care utilizează seturi duble de ambreiaj controlate electronic pe puntea spate pentru a trimite până la 100% din cuplul disponibil către oricare dintre cele două roţi, variind între cele două părţi în nu mai puţin de 0.06 secunde.
•    Controlul Vectorial al Cuplului (Torque Vectoring Control sau TVC) – care aplică automat frânele pentru a limita patinarea roţilor de pe puntea faţă.

 

“Pentru şoferii entuziaşti, aderenţa mecanică suplimentară oferită de diferenţialul LSD Quaife va face şi mai uşor atacul în viteză al unui viraj pe circuit, maximizând nivelul acceleraţiei la ieşirea din respectivul viraj. Noua structură a trenului de rulare oferă, de asemenea, stabilitate şi control mecanic la frânările ferme, ajutându-I pe cei de la volan să pregătească maşina pentru drifturi cu ajutorul Drift Mode, spune Roeks. ”Focus RS cu Option Pack duce la un nou nivel filosofia «distracţie la volan», având în vedere că vorbim despre o maşină de şosea care poate fi utilizată în viaţa de zi cu zi”.

Focus RS cu Option Pack oferă Drive Modes, pachetul ce include Drift Mode, o noutate absolută în industrie care-i ajută pe şoferi să negocieze derapaje controlate prin supravirare în condiţii de circuit, sistemul Launch Control pentru performanţe optimizate încă de la linia de start şi o acceleraţie 0-100 km/h în 4.7 secunde.

Design unic


Stilul curajos şi dinamic al lui Focus RS Option Pack oferă detalii unicat adăugate la exteriorul-semnătură Nitrous Blue, implicit plafon negru mat şi capace negre ale oglinzilor. Eleronul posterior este finisat de asemenea în negru mat şi oferă logo-uri RS albastre pe aripile laterale ale acestuia.

Alte elemente standard:

•    Jante de 19 inch low-gloss din aliaj cu logo RS în zona centrală. Acestea oferă un nivel superior de durabilitate şi o rezistenţă superioară la impact.

•    Etriere monobloc cu patru pistoane semnate de Brembo. Acestea sunt vopsite în distinctivul albastru RS şi poartă logo-ul Brembo.
•    Scaune-scoică Recaro cu inserţii din piele Nitrous Blue.

Ford Performance


Noul Option Pack pentru Focus RS este dezvoltat de multipremiata echipă Ford Performance, condusă acum în Europa de Leo Roeks.

“Este un privilegiu să conduc celebra echipă Ford Performance din Europa”, a declarat Roeks. “Gama de modele de peformanţă Ford nu a fost niciodată mai puternică, iar asta se reflectă în apetitul clenţilor pentru maşinile noastre: în 2016 am vândut cu 60% mai multe maşini Ford Performance în Europa decât în anul anterior”.

Gama de modele europene Ford Performance include noul Fiesta ST, Focus ST, Focus RS şi supercarul de înaltă performanţă Ford GT.


 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri