Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

O mare firmă din Iaşi încearca din nou să vândă o serie de active

GALERIE
licitatie fortus-utilaje-hala utilaje_20
  • licitatie fortus-utilaje-hala utilaje_20
- +

Creditorii de la Fortus SA au aprobat scoaterea la licitaţie a unui număr de 65 de bunuri din patrimoniul societăţii.

Adunarea creditorilor de la Fortus a aprobat vânzarea a 65 de bunuri mobile din patrimoniul combinatului, valoarea de la care va porni licitaţia fiind de 208.000 euro fără TVA. Potrivit procesului verbal al Adunării Creditorilor din 23 iulie, a fost aprobată doar hotărârea care viza metoda de valorificare a bunurilor, dar nu şi regulamentul de vânzare. Pentru cele două puncte de pe ordinea de zi au votat creditorul majoritar Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), Direcţia Economică de Finanţe Publice Locale – Primăria Iaşi, Apavital şi compania recuperatoare de creanţe a BCR, SC Suport Colect SRL. „Se constată că Adunarea creditorilor este legal intrunită, fiind îndeplinite cerinţele art. 15, alin.1 şi alin.2 din Legea 85/2006, respectiv sunt prezenţi sau au transmis puncte de vedere valabile exprimate în scris, creditori ale căror creanţe însumate să reprezinte minim 30% din valoarea totală a masei credale”, potrivit procesului verbal al şedinţei.

Printre bunurile vândute există două loturi de mese de diferite dimensiuni (6000x2000, 4000x2000, 4500x1500). Primul lot este format din 13 mese şi are o valoare totală de 54.847 euro fără TVA, iar al doilea lot este format din 36 de mese casate cu o valoare totală de 133.380 lei fără TVA. Din setul de active mobile scoase la vânzare mai fac parte un concasor cu fălci din care pot fi folosite piese de schimb cu preţul de pornire de 795 euro fără TVA şi 15 motoare care au un preţ de pornire total de 19.095 euro fără TVA. Modalitatea de vânzare aprobată de creditori presupune organizarea unei licitaţii publice cu strigare competitivă, cu pas crescător de 5% din valoarea activului, iar cumpărătorii pot depune ofertă atât pentru achiziţie în bloc sau separat activ cu activ.

Din procesul verbal iese în evidenţă aceeaşi atitudine a acţionarului majoritar AAAS, avută şi la licitaţia care a dus la ruptura de unul din membrii consorţiului de practicieni în insolvenţă, Eduard Pascal, asociat coordonator al Eurobusiness LRJ SPRL: AAAS ia act de propunerea adminsitratorului judiciar, dar nu îşi asumă prin vot derularea procedurilor. „Referitor la punctul I de pe ordinea de zi, vă solicităm să luaţi act de votul nostru pozitiv privind modalitatea de valorificare a celor 65 bunuri mobile, respectiv licitaţie publică, cu strigare, competitivă, în urcare, cu menţiunea că întreaga responsabilitate cu privire la componenţa şi valoarea celor 65 bunuri mobile ce vor face obiectul unei proceduri de valorificare revine în exclusivitate administratorului judiciar, având în vedere dispozitiile art. 20 coroborat cu art. 113 din Legea 85/2006”, potrivit procesului verbal.

 
Situaţie încâlcită
 
Faţă de regulamentul de valorificare, al doilea punct pe ordinea de zi, AAAS nu a remis niciun punct de vedere sau vot. Un alt aspect interesant este legat de prezenţa lui Eduard Pascal printre semnatarii procesului verbal, acesta dându-şi demisia, fără a avea şi o decizie a judecătorului sindic în acest sens. Acest aspect a fost sesizat şi de către unul din creditori, Banca Comercială Română, prin Suport Colect, care a cerut prorogarea ambelor hotărâri până se stabileşte situaţia administratorului judiciar. „SC Suprot Colect SRL transmite că pentru toate punctele de pe ordinea de zi, votul este de prorogare a unei hotărâri cu privire la aspectele supuse aprobării creditorilor, până la clarificarea situaţiei în cauză, respectiv soluţionarea, de către judecătorul sindic a cererii de retragere din dosar formulată de administratorul judiciar Eurobusiness LRJ SPRL”, potrivit procesului verbal.
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri