Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Până acum, simetrie!

GALERIE
stresina-jovanovic-volei-penicilina-rapid077
  • stresina-jovanovic-volei-penicilina-rapid077
- +

 

 
Penicilina Iaşi – CSM Lugoj 3-1 (15, -26, 17, 17) în cel de-al doilea meci pentru locurile VII – VIII în Divizia A1 de volei feminin. Partida decisivă va avea loc miercuri
 
 
Cea de-a doua partidă pentru poziţia a şaptea în voleiul feminin românesc s-a încheiat cu un scor simetric faţă de prima manşă disputată cu o săptămână în urmă la Lugoj şi, astfel, decizia va fi luată miercuri la Lugoj, în meciul decisiv. Penicilina ar fi putut câştiga partida e sâmbătă şi cu 3-0, dacă ar fi fost mai atentă în finalul setului secund, dar – oricum – nici acest scor n-ar fi evitat confruntarea terţă. Echipa pregătită de Dan Gavril şi Tatiana Popa a pornit meciul ca din tun: şapte mingi consecutive câştigate pe o serie de servicii bune ale Katarinei Jovanovic, apoi scorul s-a făcut 9-2, 12-3 şi chiar 15-5, după care fetele lui Valerijan Luka au echilibrat, oarecum, disputa, dar au încheiat setul printr-o greşeală de serviciu la 25-15, după 24 de minute. Setul al doilea a început, ca să folosim o expresie fotbalistică - “pe contre”. Lugojencele au condus cu 5-1 şi 6-2 apoi, a urmat o serie şi mai lungă a echipei ieşene, de opt puncte, pe serviciul Melindei Şipoş (care a realizat şi două puncte directe). De la 10-6 şi 11-7 a urmat 11-11 şi Penicilina a intrat într-o uşoară pasă neagră, cu greşeli de preluare şi blocaje nereuşite. CSM a ajuns la un avans de trei puncte (16-19), dar a intrat la serviciu Marina Kovaceva şi atacurile Melindei şi Katarinei, bine servite de Mihaela şi Jelena, au dus scorul la 21-19. Finalul setului a fost foarte echilibrat şi, după patru mingi de set ratate (două de echipă), a cincea cu succes a aparţinut oaspetelor: 26-28  (31 de minute). Cu excepţia câtorva secvenţe la început, setul al treilea a fost la discreţia Penicilinei, de data asta cu Marina Kovaceva în prim-plan şi s-a încheiat cu 25-17 în 23 de minute, iar jucătoarele din Lugoj nu şi-au revenit nici în setul patru, care s-a soldat cu acelaşi scor prin mingea decisivă a Katarinei Jovanovic. A durat un minut mai mult! Astfel, miercuri, la Lugoj se va disputa partida hotărâtoare pentru locul IV. La echilbrul arătat până acum între cele două combatante, Lugojul pare a fi favorită în sala proprie. Dar dacă Penicilina câştigă în constanţă, are şanse de a realiza surpriza. Au jucat în echipa ieşeană: Mihaela Stângă - Katarina Jovanovic, Melinda Şipoş, Jelena Cvijovic, Marina Kovaceva, Maria Graboveţcaia (libero). Pe perioade foarte scurte au mai fost folosite Simona Mocanu şi Ana-Maria Ursachi.
În partidele pentru primele locuri s-au înregistrat, sâmbătă, rezultatele: CSM Bucureşti – Ştiinţa Bacău 3-0 (18,21,12) pentru locurile III-IV (scor general 2-0); Volei Alba Blaj – CSM Târgovişte 3-0 (20, 19, 23) – pentru locurile I-II (1-1). Aceste partide se joacă în sistemul “trei din cinci”. 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri