Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Parcarea subterană de la Teatru, un alt măr al discordiei între primar și consilierii liberali

GALERIE
parc Teatru National
  • parc Teatru National
- +

"Nu politizaţi proiectul", a cerut primarul Gheorghe Nichita consilierilor liberali. Aceştia au cerut ca proiectul să cuprindă şi un scenariu de rezervă pentru parcul de acolo, unul fără parcare, "pentru viitorul primar".

Consilierii locali liberali au sugerat Primăriei să ia în calcul doar reabilitarea parcului din faţa Teatrului Naţional şi să renunţe la amenajarea parcării subte­rane pe amplasamentul spa­ţiului verde. Liderul grupului de consilieri din PNL, Marius Dangă, a solicitat ca echipa de proiectanţi de pe proiect să analizeze şi scenariul pentru moder­nizarea parcului fără parcare. „Sunt şanse mici ca până în 2016 să înceapă lucrările, iar în 2016 poate următorul primar vrea altceva, şi să aibă la dispo­ziţie proiectul cu cel de-al doilea scenariu“, a opinat Dangă. „Eu fac proiecte pentru mine, şi în manda­tul meu ce proiect am făcut, l-am dus la capăt. Aşa că o să fac proiecte tot pentru mandatul meu viitor, nu vă faceţi probleme“, i-a răs­puns primarul.

Oficialii din Primărie au precizat că echipa de proiectare a luat în calcul mai multe scenarii pe mai multe amplasamente pentru proiectul de construcţie a unei parcări subterane în centrul oraşului şi că „din analiza făcută de proiectanţi a rezultat că locaţia propusă prin proiect e cea mai favorabilă“. Pri­marul Gheorghe Nichita a enumerat câteva proiecte ale municipalităţii care şi-au demonstrat utilitatea după finalizarea lor, şi a criticat în acelaşi timp faptul că proiectul parcării subterane de la Teatrul Naţional este politizat.

Consilierii locali liberali au atras atenţia că, până pe 10 octombrie 2015, trebuie depusă candidatura oraşului pentru competiţia „Capitală Culturală Europeană 2021“ şi că nici până acum nu s-a organizat vreo dezbatere asupra strategiei pe care o are municipiul. „Cheltuieli s-au aprobat foarte multe şi s-au făcut fără vreo strategie trecută măcar prin comisie, dacă nu prin plen. Dacă ele nu vor fi încununate cu succes, cred că sunt imputabile celor care le-au propus şi aprobat“, a punctat Marius Dangă.

Mu­nicipalitatea nu a arătat ce strategie are pentru a câştiga această competiţie. „Obiec­tivul nostru este să ajun­gem să fim capitală cu acte în regulă. Din câte oraşe îşi doresc acest lucru, un singur oraş va obţine, dar nu înseamnă că celelalte oraşe nu vor fi oraşe în care să se trăiască foarte bine. Câş­tigul este că în toate acestea s-au pus bugete foarte mari, s-au făcut strategii, se creează evenimente care pun în evidenţă viaţa oraşului. Obiectivul nostru este să ajungem acolo, dar evenimentele culturale ale Iaşului trebuie să devină din ce în ce mai evidente“, a răspuns primarul Nichita.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri