Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Patimile după Halep

GALERIE
makarova-ekaterina
  • makarova-ekaterina
- +

 Simona s-a calificat în turul III la Miami Open, dar adversara a chinuit-o în draci

 
Simona Halep (5 WTA) a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 2-6, 6-3, pe japoneza Naomi Osaka (49 WTA), calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami. Ea a avut în japoneza cu origini haitiene, în vârstă de 19 ani, o adversară puternică şi tenace, dar cu un joc oscilant, "nefinisat" încă. Halep s-a impus cu dificultate, trecând prin toate stările posibile: de la control şi eficienţă în primul set, la nervozitate şi risipă a punctelor în setul al doilea şi la spirit de luptă şi concentrare în al treilea. Fără să impresioneze, Simona Halep a jucat destul de economic în setul întâi, în care jucătoarele au mizat mult pe serviciu, pe fructificarea rapidă a acestuia. Românca a prins o minge de break la 4-4, prima şi singura a setului, şi nu a ratat-o. Apoi a închis setul cu 6-4, după un game la zero şi 34 de minute de joc.  În setul al doilea, Osaka a câştigat primul joc pe propriul serviciu, apoi o scurtă repriză de ploaie a întrerupt partida. La reluare, după un pic mai mult de zece minute, Halep a arătat descumpănită, fiind se pare nemulţumită de faptul că jocul a continuat fără încălzire. Au urmat trei game-uri pierdute la rând, iar japoneza s-a desprins la 4-0, cu două break-uri. Jucătoarea din Constanţa a câştigat următoarele două jocuri, dar a cedat apoi setul, cu 2-6, după alte 29 de minute de joc, cu senzaţia că a renunţat la victoria în două seturi. Setul decisiv a fost foarte disputat. Simona s-a calmat, şi-a regăsit concentrarea, a început să alerge după fiecare minge şi să joace cu un nivel mai ridicat de agresivitate. Arma redutabilă a japonezei, serviciul (peste 190 km /h), a început să nu mai funcţioneze atât de bine, astfel că românca a reuşit să rupă echilibrul la scorul de 1-1. A fost un game lung, în care Halep a fructificat a patra minge de break, apoi s-a desprins la 3-1. Osaka a readus echilibrul pe tabelă, după un break în game-ul al şaselea. Jucătoarea din Constaţa a reuşit rebreak-ul, dar ploaia şi-a făcut din nou apariţia la Key Biscayne. De această dată cu mai mare intensitate, astfel că pauza care a urmat a fost de peste 45 de minute. Jucătoarele au făcut încălzirea şi după aceea Halep nu a mai lăsat jocul din mână. Ea şi-a trecut pe tabelă următoarele două jocuri setul cu 6-3 şi meciul după trei ore de la start (o oră şi 54 de minute timp de joc efectiv).
Învingătoarea din această partidă va evolua în turul al treilea cu câştigătoarea din meciul dintre Anett Kontaveit (Estonia,112 WTA), venită din calificări şi rusoaica Ekaterina Makarova (35 WTA). Simona are un scor favorabil cu 3-1 în întâlnirile cu Makarova. Ultimul meci a fost anul trecut, în primul tur la Indian Wells, scor 6-2, 6-4, singura victorie a Katiuşei fiind în 2015 în sferturi la Australian Open (4-6, 0-6). Simona nu s-a întâlnit niciodată cu jucătoarea estonă.
În seara de joi, Sorana Cîrstea a început meciul cu jucătoarea letonă Anastasija Sevastova (29 WTA). Ploaia nu a lăsat să se dispute decât un singur set, unul lung şi spectaculos, cu şase break-uri. Setul s-a întrerupt în tie-break, la 6-4 pentru jucătoarea română, cu baltica la al doilea serviciu. Până la închiderea ediţiei, partida nu se reluase.
 
 
Rezultate din meciurile disputate printre reprize de ploaie la simplu feminin (turul II): Bethanie Sands (SUA) – Elina Svitolina (Ucraina) 7-5, 6-4; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Iaroslava Şvedova (Kazahstan) 6-7, 6-2, 6-0; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Wang Qiang (China) 7-6, 6-1; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Varvara Lepchenko (SUA) 6-1, 6-2; Jana Cepelova (Slovacia) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-2, 3-6, 6-1; Taylor Townsend (SUA) – Roberta Vinci (Italia) 6-3, 6-2; Alja Tomljanovic (Croaţia) - Elena Vesnina (Rusia) 3-6, 6-4, 7-5. În proba de dublu feminin, turul I, perechea Monica Niculescu  / Sara Errani (România / Italia) a fost învinsă cu 4-6, 3-6 de cuplul Anna-Lena Grönefeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia).
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri