Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Pentru cine era şpaga? Arestare la „Socola“: 1.000 de euro pentru un post

GALERIE
arestare la socola
  • arestare la socola
- +

Un brancardier a fost reţinut şi ulterior arestat, după ce o persoană s-a plâns că i-a dat acestuia 1.000 de euro în schimbul promisiunii că va fi angajată la Institutul „Socola“. Logistica folosită de DGA arată că anchetatorii au vrut să ajungă la un beneficiar al „mitei“ mai important decât brancardierul, dar asta nu s-a putut proba, cel puţin deocamdată. Directorul de la „Socola“ crede însă că e vorba doar de un găinar, care prostea oamenii 

Un brancardier de la Institutul de Psihiatrie „Socola“ a fost reţinut aseară de procurori şi poliţiştii de la Direcţia Generală Anticorupţie după ce a înşelat o femeie cu 1.000 de euro, promiţându-i că poate in­terveni pentru a fi angajată la spital. Vasile Ilioae, în vârstă de 36 de ani, a primit încă de alaltăieri-dimi­neaţă vizita poliţiştilor şi procuro­rilor, atât unde are domiciliul în actul de identitate, adică la părinţii lui din oraş, cât şi unde locuieşte propriu-zis, la blocurile ANL de lângă Spitalul „So­cola“. „Ofiţerii de Poliţie Ju­diciară ai Direcţiei Ge­nerale An­ti­corupţie - Serviciul Judeţean Anti­corupţie Iaşi, sub coordonarea pro­curorului de caz din cadrul Par­chetului de pe lângă Tribuna­lul Iaşi, împreună cu lucrători din cadrul Inspecto­ra­tului de Poliţie Judeţean Iaşi, au efectuat la data de 20 octombrie două percheziţii domiciliare şi au pus în executare cinci mandate de aducere a unor persoane la au­dieri, într-un dosar de corupţie“, se arată în comunica­tul celor de la DGA.

Plimbată pe la alte spitale

Ilioae a luat de la femeie suma de 1.000 de euro, şi i-a promis că va fi angajată ca infirmier în cadrul spitalului. Însă, cum Ilioaie tot o amâna, nereuşind probabil să facă nimic pentru ea, femeia a făcut un denunţ la DGA. Între timp, la schimb, pentru că la „Socola“ nu reuşea, brancardierul i-a promis femeii un alt post, la Spitalul de Recuperare, şi chiar au mers împreună aici, pentru a-i arăta ei că are „pile“. Aici, el a intrat în interior, apoi a ieşit şi i-a spus femeii că sunt şanse bune să fie angajată în cadrul acestui spital. De asemenea, acesta i-a cerut femeii, ca pentru cei 1.000 de euro daţi, să fie încheiat un contract de împrumut, ca să aibă aco­perire legală în cazul unui eventual denunţ al cuiva. „Suspectul I.V. a fost prezentat procurorului de caz, care, după punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, a dispus măsura reţinerii inculpatului pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă“, explică poliţiştii de la DGA.

La blocurile ANL de pe bulevardul Socola, brancardierul locuieşte împreună cu soţia şi cei doi copii. Logistica folosită de autorităţile judiciare arată că anchetatorii l-au urmărit de mai mult timp, în încercarea de a ajunge la un posibil be­neficiar al „şpăgii“ aflat pe o funcţie mai importantă, din care chiar ar fi putut face acele angajări promise de brancardier. Cu alte cuvinte, s-a presupus că brancardierul este doar un intermediar. Nu se ştie însă dacă a fost sau nu aşa, cert este că acest lucru nu a putut fi deocamdată probat. „Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe înscrisuri care interesează obiectul cauzei: telefoane mobile şi cartele telefonice. În acest caz, s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Ope­raţiuni Speciale Iaşi“, spun cei de la DGA.

Şeful de la „Socola“: Prostea lumea

Reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola“ au precizat că, în ultimii ani, au primit mai multe reclamaţii în privinţa „combina­ţiilor“ făcute de acest brancardier. „Noi am avut de-a lungul timpului diverse plângeri la adresa lui, dar nu erau legate de activitatea de serviciu. În timpul serviciului, ce să zic, el nu a făcut probleme, şi nu am avut probleme în acest sens cu el. Noi am avut sesizări din partea unor persoane că a făcut multe chestii, dar i-am îndemnat să meargă către secţiile de poliţie, că nu suntem organe de cercetare penală. De exemplu, erau plângeri despre faptul că a luat bani ca să interneze un pacient. Însă nu era făcut în timpul serviciului, nu a intervenit pe lângă cineva, ci pur şi simplu prostea lumea, ca să zic aşa. El promitea, dar nu ducea la îndeplinire. Din câte am înţeles noi, el făcea aceste treburi cu acte în regulă. Lua bani prin contracte de împrumut, ca să fie acoperit. Bani care însă nu mai erau returnaţi“, a precizat Gabriel Oprişan, managerul de la „Socola“. Aseară, judecătorii au decis arestarea pentru 30 de zile a individului, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri