Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Peste 30.000 de români pleacă în minivacanţe de Valentine's Day în ţară şi în străinătate. Cele mai căutate destinaţii

GALERIE
valentines-day
  • valentines-day
- +

Valentine's Day a devenit o sărbătoare comercială naţională şi în România, astfel că peste 30.000 de români vor pleca în minivacanţe de Ziua Îndrăgostiţilor, din care 90% în ţară, iar restul în străinătate. Cele mai căutate destinaţii interne sunt Predeal, Sinaia, Călimăneşti şi Băile Felix, iar pe plan extern se detaşează cererile pentru minivacanţe în Austria şi Bulgaria, potrivit unei analize a Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). 

Deoarece ziua îndrăgostiţilor va fi în timpul săptămânii, hotelierii au încercat să profite şi au făcut oferte pentru cele două weekenduri de dinainte şi de după acest eveniment, potrivit FPTR.

Pachetele speciale pregătite includ ciocolată, coşuri cu fructe, sticle de şampanie, cină romantică cu meniu specific evenimentului şi muzică live, acces gratuit la piscină, saună, jacuzzi, duş emoţional, aromoterapie.

„Cei mai mulţi turişti (aproape 28.000) au ales să petreacă cele două sfârşituri de săptămână în staţiunile din România. Pe primul loc se află Valea Prahovei, unde turiştii profită şi de stratul de zăpadă de pe pârtiile de schi”, a precizat patronatul, citat de News.ro.

Pe Valea Prahovei, ofertele încep de la 200 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus şi ajung la 800 lei pentru sejur de două nopţi la un hotel de cinci stele, cu mic dejun inclus.

Pentru această sărbătoare s-au pregătit şi hotelierii din staţiunile balneare, unde tarifele încep de la 150 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel de trei stele cu mic dejun şi ajung la 650 lei pentru sejur de două nopţi, la un hotel cinci stele cu demipensiune. În topul preferinţelor se află staţiunile Băile Felix, Călimăneşti şi Sovata, deoarece aici se găsesc hoteluri moderne, dotate cu piscine interioare cu apă termală.

Chiar dacă nu este sezon, şi hotelierii de pe litoralul românesc au pregătit oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiţilor, dedicate persoanelor romantice care vor să petreacă iarna câteva zile la malul mării.

Majoritatea ofertelor sunt în hoteluri de patru stele, unde tarifele încep de la 400 de lei pentru sejur de două nopţi cu mic dejun. ”Cele mai căutate oferte sunt însă adresate celor care nu şi-au planificat o mini-vacanţa cu prilejul Zilei Îndrăgostiţilor; chiar dacă vor rămâne acasă, petrecerile în oraş, la restaurante sau cluburi vor avea tematica specifică în aceste două week-enduri, deoarece managerii de localuri au profitat pentru a organiza seri romantice”, spun reprezentanţii FPTR.

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, anul trecut destinaţia cea mai ofertată a fost Italia, în timp ce anul acesta pe primele locuri se situează Austria şi Bulgaria, datorită vremii favorabile pentru schi. Preţul pentru un sfârşit romantic de săptămână începe de la 100 de euro de persoană. La acesta se adaugă şi alte cheltuieli care includ o cină romantică şi alte  surprize pentru îndrăgostiţi.

Destinatiile romantice, tradiţionale Veneţia, Florenţa, Paris rămân şi anul acesta în portofoliul agenţiilor de turism cu oferte începând de la 150 euro persoana/ sejur de trei nopţi la hotel de trei stele. Pentru cuplurile care preferă plajele însorite, agenţiile de turism vin cu oferte mai scumpe. Un sejur pe insulele Maldive în perioada 10-17 februarie începând de la 1.985 euro/sejur de şapte nopţi, all inclusive cu bilet avion. Studiul are la bază date obţinute pe baza estimărilor furnizate de membrii FPTR şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de companii din turism, analizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri