Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Placaj în stil european

GALERIE
franta-italia-rugby
  • franta-italia-rugby
- +

 

Deşi conducerea World Rugby a recomandat Africa de Sud ca gazdă a Cupei Mondiale din 2023, la vot a câştigat Franţa

Franţa va găzdui turneul final al Cupei Mondiale din 2023, au decis, miercuri, prin vot, federaţiile naţionale şi confederaţiile membre ale World Rugby, organismul internaţional suprem în sportul cu balonul oval.  Desemnarea Franţei este o adevărată surpriză în contextul în care conducerea WR recomandase dosarul Africii de Sud drept cel care îndeplineşte majoritatea criteriilor pentru organizarea CM. La vot însă, candidatura Franţei a depăşit chiar din primul tur, dar fără a întruni majoritatea, dosarele contracandidatelor — Africa de Sud şi Irlanda. Către Franţa au mers 18 voturi, 13 către Africa de Sud şi 8 pentru Irlanda, în timp ce în al doilea tur Franţa a acumulat 24 de voturi, iar Africa de Sud doar 15. Naţiunile majore (Australia, Anglia, Noua Zeelandă, Argentina, Scoţia, Țara Galilor, Italia) au avut câte trei voturi fiecare, federaţiile regionale (Oceania, Europa, Africa, America de Sud, America de Nord şi Asia) şi Japonia, câte două, în timp ce Georgia, Canada, SUA şi România au dispus de câte un vot.  Este pentru prima oară când recomandarea conducerii WR a fost ignorată de membrii Consiliului, această situaţie neexistând atunci când s-a votat pentru Anglia ca organizatoare a CM din 2015 şi Japonia drept ţară gazdă pentru CM 2019.

La începutul acestei săptămâni, oficialii Federaţiilor de rugby din Franţa şi Irlanda, îşi exprimaseră speranţa că vor putea întoarce recomandarea World Rugby făcută Consiliului Federaţiei internaţionale de a susţine Africa de Sud ca viitoare gazdă a turneului final de peste 6 ani. Reprezentanţii sportului cu balonul oval din cele două ţări europene au dezaprobat recomandarea WR, considerând că decizia a fost una subiectivă, ei purtând ulterior discuţii cu membri ai Consiliului.  Săptămâna trecută World Rugby a adus ''clarificări'' Franţei şi Irlandei, candidate la organizarea Mondialului 2023 şi nemulţumite că au fost devansate în raportul de evaluare de Africa de Sud, estimând că ''dezbaterea a fost închisă'' înaintea votului de miercuri.  "Aceste clarificări au fost transmise, cu documente justificative semnificative şi împărtăşite cu ţările candidate şi cu consiliul World Rugby. Răspunsurile complete şi obiective'' aduse ''reflectă principiile transparente care stau la baza procedurii auditului făcut într-un mod independent'', adaugă World Rugby. Bernard Laporte, preşedintele Federaţiei franceze, a criticat violent experţii World Rugby care au recomandat pe 31 octombrie atribuirea Mondialului 2023 Africii de Sud şi nu Franţei, el având obiecţii în legătură cu hotelurile, securitatea sau dopajul.

Francezii au stabilit şi cele nouă stadioane pe care se vor disputa meciurile: Este vorba despre Stade de France (Saint-Denis), Stade Velodrome (Marseille), Groupama Stadium (Lyon), Stade Pierre-Mauroy (Villeneuve-d'Ascq), Matmut Atlantique (Bordeaux), Stade de la Beaujoire (Nantes), Stadium (Toulouse), Allianz Riviera (Nice) şi Stade Geoffroy-Guichard (Saint-Etienne).  Ediţia a X-a a Cupei Mondiale de rugby va avea loc în lunile septembrie şi octombrie 2023.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri