Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

LIVETEXT: Politehnica Iaşi – Astra Giurgiu 1-0, scor final

GALERIE
cristea-poli-astra
  • cristea-poli-astra
- +

Meci în etapa a II-a a Ligii I de fotbal

‘82 -Alibec, execuție din lovitură liberă lateral dreapta dintr-un unghi pretențios, Rusu prinde

‘76 - A.Cristea,servit de Platini, trage peste bară

‘75- Chelaru, șut violent pe lângă poartă

‘74 - Passaglia, șut deviat pe lângă poartă.

‘68 - Ocazie periculoasă a Astrei, șut Alibec peste poartă

‘60: Acțiune individuală prelungită a lui Horșia., deposedat în ultimă instanță.

‘51 - prima ocazie serioasă a Astrei: șut prin surprindere a lui Begue, la vinclu, respins de Rusu în corner

‘50 - de-abia intrat în teren, Platini încearcă și el poarta Astrei.

1-0, min. 43-  gol marcat cu capul de Frăsinescu, peste Lazăr ieșit din poartă, dintr-un corner executat de Horșia.

‘42 - un nou șut de la distanță trimis de Fr.Cristea, parat acrobatic de Lazar.

‘29 -o nouă paradă salvatoare a lui Lazar, la șutul bine plasat al lui Passaglia

‘13 -Panțîru centrează de pe stânga pentru  Horșia, care luftează.

‘12 -Fr.Cristea șutează fără preluare de la marginea careului, după un nou serviciu al lui Gallego

‘9 - centrare periculoasă a lui Gallego, care nimerește în brațele lui Lazar.

Formațiile de start

Poli: Rusu – Gallego, Frăsinescu, Diallo, Panţîru – Passaglia, Chelaru (‘75- Mihalache) – Fr.Cristea (‘46 -Platini), Teixeira (‘62 - A.Cristea), Horşia - Bălan. Antrenor: Mihai Teja

Astra: Lazar - Graur, Dima, Graovac, Radunovic – Crepulja (‘58 - Biceanu), Simion, Matei (‘73 - Hambo)– Begue, Alibec, Gheorghe (‘46 - Moise. Antrenor: Dan Alexa

Arbitru: Adrian Cojocaru.

Cartonașe galbene: Gallego, Horșia / Graur

LIVE TEXT REALIZAT DE ZIARUL DE IAȘI

...........................

Prima întâlnire pe teren propriu cu suporterii a Politehnicii din sezonul 2019-2020 va avea loc mâine. De la ora 18:00, formaţia pregătită de noul antrenor, Mihai Teja, se va confrunta cu Astra Giurgiu. Din punct de vedere al calculelor hârtiei, meciul este echilibrat. Poli a avut un parcurs modest în sezonul trecut, în care, la un moment dat, a intrat în calculele retrogradării, în timp ce Astra a ratat „la mustaţă” intrarea în Cupele Europene. În runda inaugurală a noului sezon, Poli nu s-a făcut, însă, de râs pe terenul campioanei CFR Cluj, unde a încheiat la egalitate, iar Astra a obţinut cu greu o remiză acasă, cu FC Botoşani.

Revenind la sezonul trecut, giurgiuvenii au fost aproape de a obţine viza pentru Europa, atât din campionat (locul IV), cât şi din Cupa României, gruparea patronată de Ioan Niculae pierzând finala cu FC Viitorul. Eşecul suferit în faţa trupei lui Gică Hagi, l-a costat postul pe antrenorul Costel Enache, tehnician înlocuit de Dan Alexa. Acesta are multe contraperformanţe în cariera sa de antrenor: ACS Poli Timişoara, ASA Târgu Mureş, Dunărea Călăraşi, au retrogradat sub bagheta fostului mijlocaş defensiv. „Chirurgul” Alexa s-a făcut de râs şi în prima rundă a acestui sezon, după ce a încasat un croşeu de la agentul său, Anamaria Prodan, un croşeu la finele partidei cu FC Botoşani.

Din punct de vedere al lotului, gazdele au ceva probleme: Mihalache şi Bădic, care au ratat startul sezonului din cauza unor probleme medicale, nu sunt apţi de joc. În plus, prezenţa pe teren a lui Loshaj este incertă, după ce mijlocaşul care a punctat la Cluj, a suferit o entorsă în disputa de pe Gruia. Faţă de prima rundă, Poli poate conta pe doi jucători noi: Breeveld, căruia i-a sosit „cartea verde”, document ce a lipsit în prima etapă, şi Platini, revenit miercuri în Copou. De remarcat faptul că oaspeţii au contat în prima etapă pe basarabeanul Dinu Graur, pe postul de fundaş dreapta, jucător vizat de Poli pentru a fi achiziţionat de la Milsami Orhei.

Altfel, aseară era aşteptat în Copou, fundaşul dreapta olandez Rodny Lopes Cabral. Fundaşul, cu rădăcini din insulele Capului Verde, dar născut în Rotterdam acum 24 de ani, a fost format la clubul Feyenoord, a jucat în naţionalele de juniori U18 şi U19 ale Olandei şi a fost legitimat în ultima vreme la echipa olandeză Telstar.

Un bilet de intrare la disputa de mâine costă 5 lei (la peluza B), 10 lei (la peluza A), 20 de lei (la tribunele A şi B), 30 de lei (la tribunele 0A şi 0B), sau 50 de lei (la tribuna 0).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri