Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Poliţiştii pichetează sediul Ministerului de Interne între orele 10.00 şi 14.00

GALERIE
proteste_politisti
  • proteste_politisti
- +

Poliţiştii din sindicatele Pro Lex şi SNPPC au anunţat că vor ieşi în stradă, trei zile la rând, joi, vineri şi sâmbătă, pentru a cere salarii mai mari, după modelul celor acordate în sistemul sanitar, dar şi altor categorii de bugetari. Astfel, joi şi vineri vor avea loc pichetări la Ministerul Afacerilor Interne, între orele 10.00 şi 14.00, iar sâmbătă, chiar de Ziua Poliţiei Române, va fi organizat un miting de amploare, potrivit reprezentanţilor Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex"şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

Poliţiştii vor sta, joi şi vineri, câte patru ore în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) - între 10.00 şi 14.00, urmând ca, sâmbătă, chiar de Ziua Poliţiei Române, să aibă loc un miting de amploare care se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la ora 16.00, precizează reprezentanţii celor două sindicate. La manifestaţii sunt aşteptaţi membri ai celor două sindicate, atât din ţară, cât şi din Bucureşti, dar şi poliţişti neafiliaţi ori afiliaţi altor sindicate. Poliţiştii susţin că, deşi, în bilanţuri, rezultatele lor sunt din ce în ce mai bune, guvernanţii nu-i iau în calcul atunci când vine vorba despre bani.

"Salariile de bază, indemnizaţiile şi sporurile acordate personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale au fost majorate cu 20 la sută faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017, iar salariile şi sporurile personalului din cadrul instituţiilor publice de spectacole sau concerte au fost majorate cu 50 la sută. De majorări substanţiale au beneficiat şi angajaţii din familiile ocupaţionale Învăţământ şi Sănătate”, spun reprezentanţii "Pro Lex" şi SNPPC. Ei solicită emiterea unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului care să prevadă majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20 la sută, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază, începând cu data de 1 aprilie.

În cadrul aceleiaşi ordonanţe, liderii de sindicat consideră că trebuie să se regăsească şi plata asigurării serviciului de intervenţie prin chemări de la domiciliu, cu 40 la sută din salariul de funcţie, la fel ca în cazul medicilor. O altă revendicare priveşte eliminarea plafonului de 30 la sută din salariul funcţiei de bază pentru sporuri, compensaţii, prime şi indemnizaţii individuale, dar şi acordarea unei majorări de 100 la sută (faţă de 75 la sută cât este acum) pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează.

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri