Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Posibila avertizare COD ROSU de ger. Premierul a convocat o sedinta de urgenta la Guvern si cere demiterea directorului CNAIR

GALERIE
Sorin Grindeanu
  • Sorin Grindeanu
- +

Premierul Sorin Grindeanu a convocat, sambata, la Guvern, un comandament de iarna pe tema situatiei din tara in urma ninsorilor abundente, la care participa ministrii Transporturilor, Economiei, Internelor si Energiei.Premierul Sorin Grindeanu i-a convocat sambata la Guvern pe ministrii Energiei, Economiei, Transporturilor si de Interne pentru a stabili masurile necesare pentru perioada urmatoare, cand ar putea fi emisa o avertizare meteo Cod rosu de ger, scrie stirileprotv.ro

"I-am rugat si pe ministrul Energiei (Toma Petcu n.r) si pe cel al Economiei (Alexandru Petrescu n.r) si o sa vina si ministrul Transporturilor (Razvan Cuc) si doamna ministru de Interne (Carmen Dan n.r) la Guvern pentru a pregati si perioada urmatoare de Cod rosu. (...) E sedinta cu ministrii pe care i-am anuntat pentru a vedea masurile urmatoare, pentru ca fiecare in parte gestioneaza o anumita componenta si sa vedem etapele urmatoare", a spus Grindeanu la finalul sedintei cu reprezentantii Ministerului Energiei.

Acesta a precizat ca le-a cerut operatorilor din sectorul energetic sa fie cat mai implicati pentru rezolvarea problemelor, deoarece va creste consumul de gaze si energie electrica. "Operatorii privati, e adevarat si-au marit echipele. Au fost 40 acum sunt 60. Au fost localitati unde nu s-a putut ajunge. In acest moment exista acces astfel incat sa se poate interveni. (...) si i-am rugat, pentru ca sunt operatori privati la care, conform contractului timpul de interventie maxim este de 48 de ore, si ne dorim sa fie cat mai mult implicati astfel incat lucrurile sa fie rezolvate in mare parte, mai ales ca urmeaza o perioada de Cod rosu de ger si atunci va creste consumul si de energie electrica si de gaze si trebuie sa fim pregatiti si din acest punct de vedere. In ceea ce priveste Ministerul Energiei, raportarile din doua in doua ore vor fi extrem de bine monitorizate. Apelul meu este inclusiv catre operatorii privati, e vorba de doi, Muntenia Nord si Enel, daca se poate sa mareasca numarul echipelor de interventie astfel incat sa fie cat mai putini oameni ramasi fara energie electrica", a spus Grindeanu.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o atentionare Cod galben de ger valabila la nivelul intregii tari in urmatoarele trei zile. Potrivit meteorologilor, in zilele de 7, 8 si 9 ianuarie, vremea va fi geroasa in cea mai mare parte a tarii, atat ziua, cat si noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent intre -16 si -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -25 si -15 grade.

Sorin Grindeanu cere demiterea directorului CNAIR

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor sa trimita Corpul de control la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si sa ia toate masurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Catalin Homor. "L-am rugat pe domnul ministru Cuc (ministrul Transporturilor, Razvan Cuc - n.r.) sa trimita Corpul de control la CNAIR si, de asemenea, l-am rugat sa ia toate masurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru ca in acest moment tot ceea ce inseamna coordonarea activitatilor de deszapezire si modul in care operatorii si cei care au castigat au fost coordonati, la 14 ore dupa ridicarea Codului portocaliu, este deficitara. I-am transmis domnului Cuc sa faca o analiza in amanunt nu doar pe persoana, pentru ca e clar ca acolo lucrurile sunt deficitare, ci si la cauzele care au dus la aceasta situatie nefericita", a declarat premierul, la finalul unei sedinte ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Premierul a aratat, de asemenea, ca situatia stocurilor este cel putin ciudata in conditiile sunt prea multe stocuri de sare si prea putine stocuri de nisip. "La 14 ore de la ridicarea Codului portocaliu avem in continuare 28 de drumuri nationale si doua autostrazi nefunctionale. Asta e realitatea astazi, acum. Pe stocurile de materiale am vazut o chestiune cat de poate de ciudata. De aceea i-am cerut domnului ministru Cuc sa analizeze, impreuna cu Corpul de Control, de ce, de exemplu avem foarte multe stocuri de sare si nu avem de nisip. Acestea sunt situatii care trebuie explicate. Toata aceasta proasta administrare a dus la situatia de acum", a precizat premierul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri