Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Prognoza meteo: Frig si vineri, dar in weekend se incalzeste si scapam de ploi

GALERIE
ploaie
  • ploaie
- +

Mai avem de indurat cel putin o zi cu ploi si temperaturi mici. In weekend, vremea se mai dezmorteste, iar duminica dispar si ploile, iar vremea va fi excelenta pentru plimbare.

De altfel, este in vigoare o informare meteo de vremea rea, pana sambata dimineata, la ora 9:00. Va ploua in toata tara, dar in nord, est, centru si la munte se vor cumula cantitati de 15...20 l/mp si izolat 25 l/mp. In sudul tarii ploile vor fi insotite de descarcari electrice.

In Maramures si Transilvania, incepand cu dimineata zilei de vineri, temporar precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare, anunta meteorologii.

In zona montana vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zapada, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, iar vantul va avea intensificari cu viteze de peste 70...80 km/h, viscolind si spulberand zapada, in special pe crestele Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Intensificari ale vantului vor fi si in restul teritoriului, cu rafale de pana la 50...60 km/h.

Cel mai cald va fi vineri in sudul tarii, unde maximele pot urca pana la 15 grade Celsius, in timp ce cele mai mici temperaturi se vor inregistra in Moldova. Maxima pentru aceasta regiune nu depaseste 10 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de vineri in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 13 grade Celsius
Arad: 10 grade Celsius
Botosani: 8 grade Celsius
Cluj-Napoca: 10 grade Celsius
Craiova: 14 grade Celsius
Constanta: 11 grade Celsius
Iasi: 7 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 13 grade Celsius
Sibiu: 10 grade Celsius
Sulina: 9 grade Celsius

Sambata, ploile dispar doar din sud-vestul tarii, dar soarele iese mai des dintre nori fata de zilele trecute. Maxima zilei urca la 17 grade (sudul tarii), dar se incalzeste peste tot cu cateva grade.

Cel mai frig va fi in nord-vest, unde maxima se opreste la 13 grade.

Iata temperaturile maxime de sambata in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 16 grade Celsius
Arad: 14 grade Celsius
Botosani: 12 grade Celsius
Cluj-Napoca: 12 grade Celsius
Craiova: 16 grade Celsius
Constanta: 13 grade Celsius
Iasi: 12 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 15 grade Celsius
Sibiu: 12 grade Celsius
Sulina: 10 grade Celsius

Duminica se anunta vreme numai buna de iesit din casa si temperaturi cu cateva grade mai mari. Ploile ne parasesc, cerul se insenineaza, iar maximele urca pana la 20 de grade Celsius, temperatura prognozata pentru sudul tarii.

Cel mai frig va fi in estul tarii, unde in cel mai bun caz se va ajunge la 16 grade Celsius.

Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:

Bucuresti: 18 grade Celsius
Arad: 18 grade Celsius
Botosani: 16 grade Celsius
Cluj-Napoca: 16 grade Celsius
Craiova: 19 grade Celsius
Constanta: 14 grade Celsius
Iasi: 15 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 18 grade Celsius
Sibiu: 15 grade Celsius
Sulina: 12 grade Celsius

Saptamana care vine incepe cu vreme excelenta, cu soare si temperaturi mari, de peste 20 si chiar 21 de grade, in mai toata tara. Exceptie face litoralul, unde temperaturile vor fi putin mai modeste (13 - 15 grade). Soarele va straluci insa netulburat pe cer si aici.

ziare.com

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri