Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Repetiţie pentru Cluj

GALERIE
rugby-steaua-iasi
  • rugby-steaua-iasi
- +

 

Astăzi, de la ora 11:00, Politehnica Iaşi – Steaua Bucureşti, în etapa a X-a a superligii de rugby
 
Echipa Politehnica Iaşi abordează astăzi partida cu liderul actual al Superligii CEC Bank cu gândul mai mult la etapa viitoare, în care se vor deplasa pe terenul unui adversar mai accesibil, CSU Cluj. Din nefericire, problemele continuă la lotul condus de antrenorii George Sava, Cosmin Raţiu şi Ioan Iftode. În condiţiile în care mai sunt accidentări, echipa din Iaşi suferă şi pentru faptul că sud-africanii din lot (Welile, Prins, Taljaard, Bezuidenhout) nu au apărut încă. “Sper ca jucătorii noştri să nu se accidenteze, ca să putem avea efectiv cât mai aproape de complet la Cluj”, susţine managerul echipei, Bogdan Şaramet, care are desigur temeri şi din cauza stării terenului, deteriorat de ploile din ultima perioadă. 
Echipa bucureşteană ajunsă în fruntea clasamentului are o serie de internaţionali care nu mai necesită nicio prezentare, în frunte cu cel mai mare transformer din rugbiul românesc, Florin Vlaicu. Surugiu, Bădăliceanu, Dumitru, sunt şi ei binecunoscuţi şi vor fi prezenţi la Iaşi. Ieşenii au realizat în toamnă o victorie superbă pe terenul Stelei, 38-36, în condiţiile în care ambele echipe nu au folosit formula standard. Mai multe speranţe ne-ar trezi evoluţia bună din prima etapă, 28-41 pe terenul CSM, însă, la cum se prezintă raportul valoric, meciul de astăzi poate fi tratat ca o repetiţie pentru Cluj. Echipa preconizată a Iaşului este Bălan, Melecciu, Chiriac – Toader, Raţiu – A. Chiriac, Druşcă, N.Moa – Vaman, Plai - A. Moa,  Semisi, Văcaru, Mihai – Neagu, cu  Sasu, Bişoc, Borş, Rusu şi Curcan rezerve. În această etapă, se mai joacă astăzi meciul Timişoara Saracens – CSM Olimpia, în timp ce întâlnirea Dinamo – CSU Cluj se dispută luni. Ştiinţa Baia Mare stă. Clasament:; 1. Steaua – 34 (6); 2. Baia Mare – 26 (6);3. Timişoara – 24 p (4); 4. Dinamo – 11 (3); 5. Iaşi – 9 p (1); 6. Cluj – 8 p; 7. CSM Bucureşti – 8 p.
 
Încep şi fetele campionatul
 
Astăzi, începe pe terenul II al Stadionului Naţional “Arcul de Triumf” şi noua ediţie a campionatului feminin. Ca şi anul trecut, în întrecerea senioarelor vor fi prezente doar trei echipe, CS Agronomia Bucureşti, CS Politehnica Iaşi şi CSU Cluj, în ordinea clasamentului pe 2016. La junioare, vor fi prezente fetele de la CSM Paşcani, alături de Arieşul Mihai Viteazu, Parohial Bucureşti şi (noutate) CS Agronomia. Echipa ieşeană, pregătită de Neculai Tarcan, are dorinţa de a relua seria titlurilor naţionale, şase la număr, serie întreruptă de “argintul” de anul trecut. Campionatul va avea la senioare zece etape, în fiecare dintre ele rugbistele jucând tur - retur. După primul etapă de la Bucureşti, următoarea va avea loc la Iaşi pe 22 aprilie.
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri