Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Reprezentanţii Universităţii ”Andrei Şaguna” Constanţa: Preşedintele Aurel Papari a fost reţinut abuziv

GALERIE
Universitatea Andrei Saguna
  • Universitatea Andrei Saguna
- +

Reprezentanţii Universităţii ”Andrei Şaguna” din Constanţa consideră că preşedintele Aurel Papari a fost reţinut abuziv de către poliţişti, respingând acuzaţia de şantaj care i-a fost adusă. Aceştia afirmă că preşedintele instituţiei nu are atribuţii în organizarea examenelor de licenţa şi disertaţie şi nu poate împieda înscrierea unui candidat la aceste examene Reprezentanţii Universităţii ”Andrei Şaguna” din Constanţa au transmis, sâmbătă, un comunicat de presă prin care resping acuzaţia de şantaj adusă preşedintelui Aurel Papari.

Universitatea «Andrei Şaguna» respinge acuzaţiile de şantaj care au fost aduse în mod public preşedintelui, profesor universitar doctor Aurel Papari. În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că Universitatea le pune la dispoziţie absolvenţilor Facultăţii de Psihosociologie, prin contracte de închiriere, spaţii adecvate în care să poată desfăşura activităţi de consiliere. Acestea se află peste drum de sediul instituţiei şi pot fi închiriate contra sumei de o sută de lei pe lună.

Una dintre absolventele care au încheiat contracte de acest fel, în acelaşi timp studentă la master la Universitatea«Andrei Şaguna», a văzut în această oportunitate, ce i-a fost oferită generos de universitate, un prilej de a face o speculaţie. Astfel, a subînchiriat, în mai multe ocazii, spaţiul respectiv, unei firme, pentru cursuri (plătite) de formare, fapt ce încălca prevederile exprese ale contractului încheiat cu universitatea. De aceea, ca urmare a constatării acestor abateri, în luna mai, masteranda, recunoscând încălcarea contractului şi prejudiciul adus, a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, în repetate rânduri, a spaţiului, cu încălcarea, cu bună ştiinţă a condiţiilor contractualeDacă Universitatea Andrei Şaguna ar fi avut intenţia de a face profit de pe urma acestor spaţii, şi nu de a da o şansă absolvenţilor săi de a pătrunde pe piaţa muncii, în domeniul lor de competenţă, este evident că le-ar fi putut închiria cu sume mai mari de o sută lei pe lună, se precizează în comunicat.

Potrivit documentului, ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susţină examenul de disertaţie, fără să plătească sumdatorată de aproape trei luni, respectiv cinci sute de lei.Cu toate că avea cererea de susţinere a disertaţiei avizată de secretariatul instituţiei, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru şi a reclamat la Poliţie că a fost condiţionată de plata celor cinci sute de lei din contract şi s-a prezentat la casieria universităţii plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea Poliţiei, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripţia şantaj, se arată în comunicatul Universităţii.

Totodată, reprezentanţii instituţiei de învăţământ consideră că Aurel Papari a fost reţinut în mod abuziv. “Preşedintele Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituţiei, nicio atribuţie în privinţa organizării examenelor de licenţă şi disertaţie, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licenţă şi/sau disertaţie, a fost reţinut, din punctul nostru de vedere, abuziv. Nu înţelegem cum poate fi acuzat de şantaj şi reţinut preşedintele unei instituţii de învăţământ superior pentru plata unei sume prevăzute într-un contract şi plătită la casierie, cu eliberarea de factură şi chitanţă”, a mai menţionat sursa citată.Preşedintele Universităţii particulare ”Andrei Şaguna” din Constanţa, profesorul universitar doctor Aurel Papari, a fost reţinut pentru şantaj, el condiţionând unei studente susţinerea unui examen de plata unei datorii mai vechi, în valoare de 500 de lei. Bărbatul a fost prins în flagrant de poliţişti, iar în cursul zilei de sâmbătă va fi dus la instanţă cu propunere de arestare preventivă. 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri