Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

COMUNICAT DE PRESĂ

,,Ritmurile copilăriei’’ - concurs județean de muzică pentru elevii din clasele primare

GALERIE
concurs ritmurile copilariei (1)concurs ritmurile copilariei (2)concurs ritmurile copilariei (3)concurs ritmurile copilariei (4)concurs ritmurile copilariei (5)concurs ritmurile copilariei (6)concurs ritmurile copilariei (7)concurs ritmurile copilariei (8)concurs ritmurile copilariei (9)concurs ritmurile copilariei (10)concurs ritmurile copilariei (11)
  • concurs ritmurile copilariei (1)
  • concurs ritmurile copilariei (2)
  • concurs ritmurile copilariei (3)
  • concurs ritmurile copilariei (4)
  • concurs ritmurile copilariei (5)
  • concurs ritmurile copilariei (6)
  • concurs ritmurile copilariei (7)
  • concurs ritmurile copilariei (8)
  • concurs ritmurile copilariei (9)
  • concurs ritmurile copilariei (10)
  • concurs ritmurile copilariei (11)
- +

Unul dintre cele mai îndrăgite concursuri organizate la nivelul județului Iași, Concursul de muzică ,,Ritmurile copilăriei’’, promovează, în fiecare an, mici talente. A fost inițiat, în urmă cu 14 ani, de un grup de dascăli inimoși și s-a dovedit a fi cel mai longeviv concurs de gen din județ. La fiecare ediție, au evoluat pe scenă sute de copii, numărul lor crescând de la o ediție la alta.

Primele douăsprezece ediții au fost organizate de ISJ Iași, Școala ,,Ion Ghica” și Colegiul de Artă ,,O. Băncilă”. Începând cu ediția a XIII-a, concursul este organizat de ISJ Iași, Școala Primară ,,Carol I’’ și Colegiul Național ,,C. Negruzzi’’.

Concursul ,,Ritmurile copilăriei’’ este singurul concurs din județ adresat elevilor din învățământul primar, care promovează mai multe genuri muzicale.

  • Muzică cultă – soliști, grupuri vocale și coruri;

  • Divertisment – soliști, grupuri vocale și coruri;

  • Folclor – soliști, grupuri vocale și ansambluri.

Pentru a evolua la spectacolul etapei județene, elevii participă mai întâi la o faza zonală, care se organizează pe grupe de școli, în municipiul Iasi si in orasele Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos.  Fiecare zonă promovează participanții care se clasează pe locul I.

Etapa județeană are loc, la fiecare ediție, în preajma zilei de 1 Iunie, pentru a transforma această zi într-o sărbătoare a muzicii și a copilăriei.

Prin antrenarea în concurs a tuturor copiilor cu aptitudini muzicale deosebite, indiferent de mediul din care provin, religie, etnie, sex, se promovează egalitatea de șanse. ,,Ritmurile copilăriei” vine în întâmpinarea necesității de a promova talentele muzicale din județ și de a le da participanților ocazia de a evolua pe o scenă, în fața unui public numeros.

Pentru mulți copii, acest concurs reprezintă rampa de lansare spre lumea muzicii, ei participând apoi, la alte concursuri naționale și internaționale și obținând premii importante, așa cum s-a întâmplat cu: Ruxandra Atomuesei, Mario Gălățanu, Ștefan Atîrgovițoae, Iulian Nunucă etc.

Concursul  încurajează copiii de vârstă școlară mică să abordeze genuri muzicale diferite și dă șansa celor din județ să promoveze folclorul local, contribuind astfel la păstrarea tradițiilor.

La fiecare ediţie, juriul este alcătuit din specialişti, care evaluează cu mare atenţie şi obiectivitate evoluţia concurenţilor: profesori de educație muzicală, profesori învățământ primar, personalități ale culturii locale, reprezentanți mass media.

De la o ediție la alta, au  apărut nume noi de soliști, formații, de localități.

Astfel, popularitatea Concursului "Ritmurile copilăriei" a crescut, fapt ce a dus la o participare numeroasă şi la sporirea calităţii spectacolului.

Premianții primesc diplome și, pentru fiecare secțiune, se acordă trofeul concursului. Toți copiii care evoluează pe scenă primesc daruri – de regulă, dulciuri – aceasta deoarece concursul se vrea a fi, nu numai o competiție, ci și o manifestare menită a-i face pe copii (și nu numai) să se bucure.

Și în acest an, glasurile a peste 600 de copii din tot județul vor răsuna, în Amfiteatrul Colegiului Național ,,C. Negruzzi’’, la a XIV-a ediție a Concursului ,,Ritmurile copilăriei’’, sâmbătă, 27 mai, începând cu ora 10.

Inițiatorul și coordonatorul concursului,
Prof. Vasilica Iloaia

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri