Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ruptură la vârful PSD

GALERIE
psd-dragnea1
  • psd-dragnea1
- +

Valeriu Zgonea, al doilea om în PSD, îi cere infractorului Liviu Dragnea să se retragă de la conducerea partidului. ''Viaţa ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari, lumea ne-a sancţionat şi am pierdut alegerile", spune preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, îi transmite liderului partidului, Liviu Dragnea, că viitorul PSD nu trebuie să fie periclitat de interese personale sau de grup, acuzându-l că aruncă în mod iresponsabil în spatele sutelor de mii de membri problemele sale cu legea. Zgonea argumentează că sutele de mii de membri PSD sunt ''oameni muncitori, responsabili şi decenţi'' care nu trebuie să sufere din cauza lui Liviu Dragnea. ''Nu trebuie să permitem niciodată ca aceşti oameni să fie etichetaţi cu etichetă pe care nu o merită. NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul cinstit al oamenilor care văd în noi speranţa unui viitor mai bun! Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce NU au făcut! Nu accept ca munca acestor oameni să fie călcată-n picioare de adversarii politici, care ne pot specula problemele, atunci când noi le permitem să apară. PSD e un partid de oameni oneşti şi serioşi, care nu merită să ducă povara unei imagini afectate de problemele unor lideri, indiferent cine sunt aceştia. Acesta este dreptul lor. Şi nu o abstracţie. A fi lider înseamnă a avea responsabilitate dincolo de orice altceva. Iar în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete. Cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă. Nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme. Acesta este crezul pe care şi eu şi Liviu l-am împărtăşit atunci când am venit în faţa Congresului. Este un crez de care eu mă voi ţine până la capăt! Sper şi cred că, după toată emoţia de vineri, te vei ţine şi tu, Liviu!'', este mesajul preşedintelui executiv al PSD către actualul lider.

El subliniază că PSD este o familie, în care principiul de bază este solidaritatea, dar că aceasta trebuie să fie cu valorile şi principiile de stânga, nu împotriva justiţiei. ''Viaţa ne-a demonstrat că ori de câte ori am fost duplicitari şi pasivi faţă de dorinţele oamenilor, lumea ne-a sancţionat şi am pierdut alegerile. Şi nu e drept ca viitorul Partidului Social Democrat să fie periclitat din cauza unor interese personale/de grup'', conchide Valeriu Zgonea.
În cadrul şedinţei Comitetului Executiv de vineri, Zgonea i-a cerut lui Dragnea să se retragă, au relatat surse din PSD. Totodată, numărul 2 din PSD a încercat să forţeze o şedinţă a Comitetului Executiv care să convoace un congres al partidului. Liderii organizaţiilor PSD au fost însă solidari cu Liviu Dragnea.

Cine este "ofiţerul"?

Şi preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri seara lui Dragnea să demisioneze din funcţia de şef al PSD, în urma condamnării la doi ani de închisoare pentru fraudarea referendumului din 2012. Lui i s-a alăturat sâmbătă preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul. ''Preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să demisioneze ca urmare a condamnării pentru fraudă electorală. Democraţia nu permite frauda electorală'', a postat sâmbătă Joseph Daul pe Twitter, în română şi engleză.


Pe de altă parte, copreşedintele PNL Alina Gorghiu cere Parlamentului să facă lumină după acuzaţiile lansate de fostul premier Victor Ponta pe tema ofiţerilor acoperiţi din PSD. ''Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la rândul său într-un raport dificil cu justiţia, nu a dorit altceva decât să insinueze că frăţia oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuată, în faţa unor inamici imaginari. Ne-am obişnuit cu această tactică a liderilor PSD de a inventa duşmani închipuiţi, atunci când se confruntă cu o situaţie politică dificilă. Pe de altă parte, chiar dacă ne-am obişnuit cu toţii cu acuzaţiile fără temei, cu minciunile fostului premier, în acest caz este vorba chiar de foştii săi colegi de conducere! Astfel de acuzaţii grave trebuie să fie investigate de Parlament'', a scris Gorghiu duminică pe Facebook.
Problema ''ofiţerilor'' din PSD a fost ridicată de Victor Ponta după sentinţa definitivă primită de Liviu Dragnea. ''Pentru că am văzut interpretarile din presă vreau să precizez că atunci când am scris de ofiţerii care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!'', a precizat sâmbătă Ponta pe Facebook. Vineri, el i-a cerut lui Liviu Dragnea să rămână la conducerea PSD pentru a-l feri de ofiţerii acoperiţi "sau nu" care urmăresc să preia puterea în partid.




 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri