Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

O idee pentru edili: dacă tot nu sunteţi în stare să reorganizaţi şi să redirijaţi traficul, oare Raliul Iaşului nu ar fi mai nimerit să aibă loc la marginea oraşului?

RUȘINE, RUȘINE, RUȘINE: CentruI Iaşului a fost efectiv blocat ieri toată ziua!

GALERIE
trafic infernal pacurari (1)trafic infernal pacurari (2)trafic infernal pacurari (3)trafic infernal pacurari (4)trafic infernal pacurari (5)
  • trafic infernal pacurari (1)
  • trafic infernal pacurari (2)
  • trafic infernal pacurari (3)
  • trafic infernal pacurari (4)
  • trafic infernal pacurari (5)
- +

Restricţiile de circulaţie din centrul Iaşului, dar şi lipsa unor panouri informative sau de redirijate instalate mult înainte de ambuteiaje, au provocat ieri blocaje uriaşe în trafic. Cea mai afectată zonă a fost Păcurari şi Fundaţie.

 La orele amiezii, coloana de maşini se întindea de la Moara de Foc pe strada Păcurari până la inter­secţia cu strada Toma Cozma şi, mai departe, până la intersecţia cu bd. Carol I. La fel, Pasajul „Băncilă“ era blocat pe toată lungimea. Poliţiştii s-au plasat doar la intersecţia AMRS, loc de unde îi direc­ţionau pe şoferi pe str. Toma Cozma, dar, la intersecţia cu bd. Carol sau la P. Poni nu era vreo urmă de vreun alt poliţist. Func­ţionarea semaforului din zonă a complicat şi mai tare situaţia maşinilor care veneau dinspre Păcurari şi Dacia.

Probleme în tra­fic au fost întâmpinate şi pe alte două străzi importante. Intersecţia Arcu - Muzicescu era extrem de aglomerată, şi în contextul în care Compania de Transport Public (CTP) a redirecţionat mai multe trasee de autobuz prin această zonă. În staţia de tramvai de la Râpa Galbenă, blocajele s-au iscat în special în momentele când în staţie ajungeau simultan două autobuze, din sensuri opuse, iar unul dintre şoferi trebuia să aştepte ieşirea celuilalt pentru a putea opri să preia călători. Pe str. Cuza Vodă, pe unde au fost, de asemenea, redirecţionate mai multe trasee ale mij­loacelor de transport CTP, autobuzele şi tramvaiele mergeau bară la bară, în ambele sensuri. În Piaţa Unirii, autobuzele ajunse simultan în staţie, din sensuri opuse, treceau milimetric unul pe lângă celălalt, şi doar calităţilor unor şoferi CTP au putut preveni eventuale incidente. O problemă care ne-a fost adusă la cunoştinţă de către cititori în această perioadă vizează decizia pripită a autorităţilor locale în a înlocui tramvaiele de pe traseul 9 cu autobuze pe un interval mare de timp (5 - 10 septembrie), deşi aleea de acces din faţa Palatului Culturii nu a fost închisă în mod permanent. Res­tricţiile de circulaţie din zona Fundaţiei au fost provocate de desfăşurarea unor probe de raliu.
 
Unii cititori ai ziarului au criticat faptul că proba de la Râpa Galbenă, care a dus, practic, la haosul din circulaţia de ieri, a avut loc într-o zi de vineri, şi nu astăzi, când traficul rutier ar fi mai redus.  Traficul rutier în zona Fundaţiei va avea de suferit şi în cursul zilei de astăzi. Autorităţile au ales Casa de Cultură a Studenţilor ca loc de desfăşurare a concertului de închidere (Voltaj) a Raliului Iaşului. Astfel, între orele 16 şi 24, circulaţia va fi închisă/restricţionată pe str. Gavriil Muzicescu (dinspre str. Arcu spre bd. Carol I pe sensul de urcare), pe ambele bretele ale bd. Independenţei (de la intersecţia cu str. N. Bălcescu până la Pasajul M. Eminescu), pe breteaua de pe str. Păcurari (pe sensul de mers dinspre Pă­curari spre bd. Independenţei) şi pe străzile Vasile Conta, Lascăr Catargi şi Piaţa Mihai Eminescu. În schimb, pasajul M. Eminescu va ră­mâne deschis. Totodată, circulaţia tramvaielor va fi întreruptă, iar aproape toate traseele de autobuz spre Copou vor circula pe căi alternative. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri