Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

S-a lansat partidul "Uniunea Salvaţi România". Nicuşor Dan: Vrem 10% la alegerile parlamentare

GALERIE
usr
  • usr
- +

Formaţiunea Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, spune fondatorul partidului, Nicuşor Dan. Ce fel de "traseişti" au voie să se înscrie în USR.

Preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, a anunţat, ieri, că noua formaţiune Uniunea Salvaţi România (USR) a fost înregistrată oficial în Registrul Partidelor Politice, urmând ca în luna august să aibă loc un congres de fuziune cu USB, pentru a nu pierde consilierii locali care au câştigat mandatele la alegerile locale. El a menţionat că, potrivit legii, este obligatoriu un congres de fuziune între USR şi vechiul partid, USB, iar în urma acestui congres, USB va deveni filiala Bucureşti a Uniunii Salvaţi România. ”Ne grăbim să avem acest congres pentru ca, până la parlamentare, USB să intre în USR şi, prin această fuziune, să poată participa la alegerile parlamentare, să excludem riscul ca aceşti consilieri locali să îşi piardă mandatul”, a explicat Dan. Potrivit lui Nicuşor Dan, este foarte posibil ca actuala structură de conducere a USB să conducă şi USR. ”Vom avea liste de candidaţi în toate judeţele şi în diaspora”, a adăugat el. ”Ţinta este de 10% la alegerile parlamentare”, a mai anunţat Nicuşor Dan.

Un program tehnocrat

Liderul USB a mai anunţat că, potrivit Statutului USR, filialele judeţene vor avea o foarte mare autonomie în luarea deciziilor. ”Nu va putea, conform statutului, ca centrul să impună candidaţi în judeţ. Această atribuţie este a organizaţiilor judeţene, centrul poate cenzura doar persoane nepotrivite, dar nu poate propune nume de candidaţi”, a explicat Nicuşor Dan.


Liderul USR a menţionat că noua formaţiune vine să ocupe un gol în politica românească şi a dat exemplul votului din Parlament pe pensiile speciale ale aleşilor şi dezincrimarea confictului de interes. ”USB vrea să reprezinte cetăţenii, să fie o contrapondere la o clasă politică care acţionează pentru interese personale, şi nu pentru interesul public. Înainte de alegeri, vedem uniuni între oameni care s-au înjurat ani de zile, un vechi mod de a face politică în care, pentru accesul la putere şi resurse, se permite orice”, a spus Nicuşor Dan.
Despre politica partidului privind acceptarea de noi membri, Nicuşor Dan a spus că partidul nu va accepta traseiştii care au mers prin patru partide, dar ”un om care s-a înscris în PNL în 2006 şi şi-a dat seama că nu mai are ce căuta acolo este perfect rezonabil”. El a dat şi exemplul partidelor mici, precum M10, pentru care există deschidere din partea USR, faţă de partidele mari. ”Ne uităm altfel la oameni din partide noi, decât la cei din partide vechi”, a adăugat Nicuşor Dan. ”Avem un program tehnocrat, care se uită la urgenţele pe care România le are în momentul acesta”, a spus şi Nicuşor Dan.

"PSD, de departe cel mai corupt partid din România"

La rândul său, vicepreşedintele USB Clotilde Armand a spus că USR are două principii majore, integritate şi autonomie. ”Avem un cod de etică care trebuie respectat, care este baza pentru selecţionarea primului nucleu de oameni”, a arătat Armand, precizând că un alt principiu îl reprezintă autonomia filialelor. Ea a mai anunţat că, până la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie, partidul va avea structurate toate filialele. Nu suntem un partid antisistem, extremist, a mai spus Clotilde Armand.


”Avem o opinie nuanţată faţă de Guvernul Cioloş, sunt lucruri care am fi dorit să se întâmple mai repede, sunt reproşuri pentru faptul că nu a intrat în acea discuţie pentru alegerea în două tururi, însă, un lucru important, care consider că s-a petrecut în guvernarea Cioloş, a fost implicarea multor specialişti din afară în proiecte de politici publice”, a arătat Nicuşor Dan.
Liderul USB a menţionat că există foarte mulţi specialişti care lucrează la proiectul de debirocratizare, din diferite domenii. Nicuşor Dan a mai spus că USR vrea foarte mult ca numirea Guvernului să depindă de mandatele câştigate de acest partid la alegerile din toamnă.


Despre relaţia cu PSD, Nicuşor Dan a spus că acest partid este ”de departe cel mai corupt partid din România”. ”E greu de crezut că vom fi într-o majoritate alături de ei, depinde însă, în situaţia în care nimeni nu face majoritatea, de persoana pe care preşedintele o mandatează să obţină o majoritate în Parlament”, a mai afirmat Nicuşor Dan.



 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri