Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Bilanțul furtunii de duminică: șapte şarpante au fost smulse de furtună, căzând peste maşini

GALERIE
furtuna Iasi
  • furtuna Iasi
- +

Primăria a făcut ieri public un bilanţ al furtunii de ieri noapte şi duminică seară, dar şi al zilelor de caniculă de săptămâna trecută.

Valul de caniculă de săptămâna trecută a determinat peste 1.000 de persoane să apeleze la ajutorul autorităţilor. Un raport al municipalităţii făcut public ieri arată că 1.007 de persoane au apelat la cele cinci corturi amenajate de Primărie în diverse zone ale oraşului. Corturile au fost montate miercuri, 2 august, perioada de raportare a municipalităţii fiind până duminică, 6 august. Recordul a fost sâmbătă, când la cele cinci corturi s-au prezentat 253 de persoane, în timp ce, a doua zi, a fost înregistrat cel mai mic număr de persoane (159). „În total, în cele cinci zile cât Iaşul a fost sub caniculă, la punctele stradale de prim ajutor au apelat 1.007 persoane. Voluntarii prezenţi la corturi nu au fost nevoiţi să intervină în situaţii foarte grave, cu excepţia zilei de joi, 3 august, când o femeie de 65 de ani care s-a prezentat la cortul din Piaţa Voievozilor acuzând dureri în piept a fost preluată de Serviciul de Ambulanţă“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga.

Pagube semnificate provocate de furtună
 

Municipalitatea a făcut public ieri şi un raport privind pagubele provocate de vijelia din seara zilei de duminică şi de precipitaţiile căzute în noaptea de duminică spre luni. „Astfel, în intervalul 6 august, ora 15.30 - 7 august, ora 6.00, au fost inundate strada Anastasie Panu, strada Petru Poni, strada şi şoseaua Păcurari, strada Profesor Petru Cujbă, strada Pantelimon Halipa, strada Sf. Lazăr, bd. Nicolae Iorga, bd. Independenţei, şoseaua Nicolina, zonele Gara Internaţională, Petrom - pasaj Alexandru cel Bun, Munca Invalizilor şi Dacia - Bicaz - Sarmisegetuza, parcările de la Palas şi cinematograful Victoria, toate pasajele rutiere, precum şi pasajul de sub calea ferată din zona Frumoasa“, a spus Buraga. Totodată, pe strada Mitropolit Varlaam şi strada Sf. Petru Movilă au fost rupţi doi stâlpi electrici, iar pe şoseaua Nicolina, bd. Nicolae Iorga şi strada Gării au fost semnalate întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Pe strada Gării (Topaz) şi bd. Tudor Vladimirescu au fost dărâmate două tonete. De asemenea, în majoritatea zonelor rigolele au fost înfundate cu crengi şi frunze. Sesizări privind arbori căzuţi sau rupţi au fost pe bd. Alexandru cel Bun şi bd. Carol I, std. Florilor, la ieşirea din pasajul Galata, în Piaţa Voievozilor şi parcul Expoziţiei, pe strada Păcurari, strada Pantelimon Halipa, strada Mitropolit Varlaam, strada Ion Creangă, strada Sf. Petru Movilă, strada Vitejilor, strada Gării, şos. Arcu, şos. Bucium, şos. Naţională, şos. Nicolina şi în zona autogării Codreanu. „De asemenea au fost smulse acoperişuri, din care unele au căzut peste maşini, pe aleea Plăieşilor, str. Strămoşilor, str. Sarmisegetuza, str. Sf. Petru Movilă, str. Canta, bd. Dacia şi bd. Independenţei“, a mai spus Buraga. Oficialul municipalităţii a adăugat că în zona Hotelul Traian un cort de prim ajutor şi un panou de informare au fost distruse, iar în zona Belvedere a fost semnalată o surpare a asfaltului.  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri