Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Scandalul pensiilor la vardiştii ieşeni & S-a întâmplat ceva ciudat la liberali

GALERIE
puls
  • puls
- +

Mare tărăboi în ţaigherime, stimaţi telespectatori, de când a dat Guvernul ordonanţa cu pensiile şi au fugit vardiştii noştri ca potârnichile, nu alta, spre locurile călduţe din civilie. Ce credeţi? 

După un număr similar de ani de lucru, sau ce or mai fost aceia, există o diferenţă substanţială între pensia fostului şef mare ScripcăCiuc şi cea a adjunctului Mişu Prindelei. Mişu ia 90 de bulioane în mână, iar Scripcă numai 70. Cum se poate aşa ceva? Adjunctul ia mai mult decât şeful? Este de netolerat! Sfidează bunul simţ şi regulamentul, mai ales într-un sistem în care ierarhia este sfântă.

După cum se ştie, şeful are mai multe obligaţii, de diverse naturi,  pe cale de consecinţă are nevoie de o pensie mai mare. O investigaţie discretă a fost demarată cu repeziciune. S-a descoperit astfel că Mişu Prindelei a recurs la un artificiu ingenios şi a adăugat la dosarul de pensie - care, între noi fie vorba, la vârsta de 50 de ani ar trebui să fie o ruşine pentru un ţaigher care se respectă - deci a adăugat şi orele suplimentare pe care le-a înregistrat de-a lungul obositoarei sale cariere.

Astfel a reuşit sa-l surclaseze pe Scripcăciuc, care, într-o încercare disperată de recuperare, a făcut la rândul său acest adagio, dar i-a fost respins. Iată, stimaţi telespectatori, ce complicată este viaţa de ţaigher şi câte griji au săracii. Vă daţi seama, ce va face ScripcăCiuc cu numai 70 de bulioane pe lună? Va plânge în pumni toată ziua, săracul. De aceea spune amicul nostru Archibald Tănase “Nu-i mai invidiaţi pe ţaigheri, că au o viaţă grea, vai de capul lor!”.

S-a întâmplat ceva ciudat la liberali

Se întreabă lumea prin târg dacă junii liberali care sunt la conducerea filialei locale au păţit ceva în ultima vreme, au fost luaţi de DNA sau sunt victimele vreunui accident care să-i ţină la pat, Doamne fereşte! Altfel cum să explici oare tăcerea lor în faţa unor subiecte arzătoare care necesită implicare şi iniţiativă. Ce îi face să nu aibă atitudine clară faţă de încercările partidoiului de a mânări concursul de la Aeroport?

Pe această temă mai degrabă se pronunţă statuia venerabilului mitropolit Dosoftei, din faţa Casei Pătrate, care, fiind amplasată chiar în faţa biroului, are un efect inhibitor la adresa liderului partidoiului, Maricel Popa, decât se pronunţă Costel Alexe, şeful ales de liberali. Iată, deputatul Grămadă este mai activ, cu toate că reprezintă doar un partid care ar încăpea într-o cămară de alimente. Că pune la cale o ticăloşie, asta este altceva, dar e treaba opoziţiei să sesizeze şi să denunţe asemenea manevre. Avem de a face, stimaţi telespectatori, cu o inversare de situaţie şi valori la noi în târg. Tradiţional, partidoiul era ăla greoi, lipsit de idei, lânced, în timp ce liberalii erau zglobii, creativi şi curajoşi.

Acum, paradoxal, tinerii liberali sunt ca nişte moşnegi, o decrepitudine agresivă le paralizează curajul şi iniţiativa, în timp ce la partidoi apar idei isteţe cu “je suis” sau alte celea. Aşa este când dai putere unor copii mediocri pe la douăzeci şi ceva de anişori. La treizeci şi jumate sunt deja obosiţi, dar cu suficientă versatilitate şi energie cât să pună mâna şi să se ţină strâns de poziţiile de la fruntea partidului.Ruşine, dară, cu atât mai mult cu cât victime nu sunt doar interesele partidului ci şi, în general, cele comune, ale judeţului.

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri