Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scaunele de pe stadion pentru Europa League sunt fabricate la Hălăuceşti (FOTO)

GALERIE
scaune stadionscaune stadion1scaune stadion2scaune stadion3scaunde stadion4
  • scaune stadion
  • scaune stadion1
  • scaune stadion2
  • scaune stadion3
  • scaunde stadion4
- +

Firma care le produce a livrat scaune şi pentru Arena Naţională din Bucureşti.

 

Noile scaune de pe stadionul „Emil Alexandrescu”, ce vor permite echipei locale de fotbal să dispute partida din Europa League pe terenul din Iaşi, sunt produse în comuna Hălăuceşti. La club au sosit oferte şi de la companii din Germania, Olanda, Spania sau Arad (n.r. – firma arădeană le importa din Italia), însă cea mai avantajoasă a fost cea a companiei Prod Company din Hălăuceşti. Potrivit unor informaţii din interiorul CSMS Iaşi, valoarea totală a contractului prin care firma păşcăneană va furniza 11.000 de scaune cu spătar are o valoare de circa 100.000 euro. „Am reuşit să concesionăm nişte hale din Hălăuceşti şi avem angajate persoane din comună, dar experienţa noastră în domeniu a făcut să putem concura cu firme de acelaşi profil din alte ţări. Noi am livrat scaune chiar şi pentru Arena Naţională din Bucureşti. Am reuşit să îndeplinim toate normele cerute, inclusiv cele de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă referitoare la ignifugare şi am dat cel mai mic preţ pentru scaune din fibră de sticlă. Celelalte oferte făceau referire la scaune injectate în plastic, aici e greu să primeşti aviz ISU pentru că iau foarte repede foc astfel de scaune.”, a precizat Darius Bogdănici, director comercial al societăţii.

 
„Acum sperăm să se califice echipa”
 
Potrivit acestuia, un alt criteriu care a avantajat compania ieşeană faţă de ceilalţi ofertanţi a fost distanţa care uşurează transportul, dar şi capacitatea de producţie. „Am fost avantajaţi şi de faptul că putem produce 800 de scaune zilnic şi, distanţa fiind mică, putem efectua 2-3 transporturi/zi, în funcţie de maniera de lucru. Pentru acest contract, lucrăm în trei schimburi, 24/24. Avem 30 de angajaţi oficial, dar am făcut acte adiţionale şi am mai adus 60 de persoane strict pentru acest contract, ca să îl ducem la îndeplinire”, a completat Bogdănici. Directorul comercial susţine că până la ora meciului vor fi livrate şi montate 10.000 de scaune, urmând ca restul de 1.000 de scaune să fie furnizate ulterior, însă acest aspect nu reprezintă o problemă în acest moment. „Până pe data 13, cu o zi înainte de meci, vor fi montate 10.000 de scaune. Probabil va rămâne liberă exact zona aceea de protecţie de 10%, plus o parte din galeria oaspeţilor, care nu cred că va fi plină. La o zi – două după meci vom livra şi restul, dar vă zic, există chiar şi posibilitatea livrării totale în timp. Acum sperăm să se califice echipa în turul al doilea şi să joace un nou meci la capacitate plină”, a concluzionat Bogdănici.
 
A preluat activitatea Andi Press
 

Firma Prod Company este deţinută de Ana şi Sorin Hârjoi şi are ca obiect de activitate principal acvacultura în ape dulci, rezultatele financiare din ultimii ani nefiind notabile. Însă, societatea familiei Hârjoi a preluat activitatea firmei Andi Press, deţinută de Ana şi Valentin Hârjoi şi Aurel şi Maria Făclieru, care a desfăşurat până în acest an activităţi de fabricare a materialelor plastice. Firma este înfiinţată încă din 1994 şi până în 2013 a avut şi 100 de angajaţi, cifra de afaceri obişnuită fiind până în 1,5 milioane lei, însă exerciţiile financiare se terminau cu pierderi de sute de mii de lei. Din 2013, numărul mediu al angajaţilor a fost de 20-30 de angajaţi, iar cifra de afaceri de circa 500.000 – 700.000 lei. Conform propriului site, Andi Press a livrat scaune şi alte produse plastice pentru societăţile Remar sau CFR, dar şi pentru obiective de investiţii ca Moldova Mall sau Iulius Mall Cluj. În acest an, Andi Press şi-a cerut insolvenţa din cauza datoriilor, iar ulterior administratorul Valentin Hârjoi a fost audiat într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 3,3 milioane lei. Potrivit unui comunicat al IPJ din luna aprilie, în dosar ar fi fost implicate şi societăţi din Ciurea prin intermediul cărora ar fi fost folosite în contabilitate facturi privind operaţiuni fictive pentru diminuarea profitului impozabil şi a deducerii ilegale de TVA. Din tabelul preliminar al creanţelor rezultă datorii către creditori de 2,88 milioane lei. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri