Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simona a păşit cu dreptul în 2017

GALERIE
halep-simonna siniakova-katerina-cze
  • halep-simonna
  • siniakova-katerina-cze
- +

 

Halep a debutat cu o victorie în faţa Jelenei Jankovic în turneul de la Shenzhen. Celelalte patru românce prezente în China au fost eliminate, ca şi Irina Begu la Brisbane
 
După acalmia de sfârşit de an, tenisul a pornit cu toate motoarele chiar din prima zi a anului 2017. La Brisbane, Auckland şi Shenzhen, în circuitul WTA, la Doha, iarăşi Brisbane şi Chennai, sunt în plină desfăşurare turneele din prima săptămână.
În localitatea chineză Shenzhen, la turneul de 750.000 de dolari, s-au înscris cinci jucătoare române dintre care trei direct pe tabloul principal, în frunte cu Simona Halep. Jucătoarea numărul 4 WTA a pornit cu dreptul în noul an, câştigând cu 6-1, 3-6, 6-3 întâlnirea cu jucătoarea sârbă Jelena Jankovic (54 WTA). În primul set, Simona a executat-o în 29 de minute pe mai experimentata ei adversară, cu break-uri la 1-0 şi 3-0 reuşite de româncă şi cu servicii şi returul excelente, lăsând impresia că va obţine un succes facil. Dar nu a fost aşa, pentru că sportiva din Constanţa a intrat prea relaxată în setul secund şi Jankovic a simţit că poate echilibra disputa. O minge înaltă căzută în faţa fileului la scorul de 30-30, 1-2, pe care Halep o putea transforma cu uşurinţă în punct, a ajuns în racheta sportivei sârbe şi a ricoşat imparabil în terenul româncei. A fost momentul care a turnat neîncredere în jocul Simonei şi câştigătoarea ediţiei din 2015 a turneului de la Shenzhen şi-a pierdut serviciul. De acolo, meciul s-a complicat pentru Simona Lovitura ei de dreapta nu a mai funcţionat, greşelile s-au înmulţit, în timp ce Jelena a început să joace din ce în ce mai bine şi să găsească unghiurile care să o pună în dificultate pe adversară. Fostă ocupantă a locului I WTA a gestionat avantajul break-ului şi a închis setul cu 6-3. Decisivul a început cu o serie break-rebreak, Halep fiind prima care şi-a pierdut serviciul, După 1-1, s-a mers cap la cap până la 3-2 pentru româncă. La 30-30, Jankovic a acuzat o problemă la piciorul stâng şi a cerut time-out medical.  Atunci, antrenorul Darren Cahill a intrat a doua oară pe teren, după ce o făcuse în finalul setului secund, şi i-a cerut elevei sale să evite lovitura de backhand a Jelenei. Şi meciul a continuat la discreţia Simonei Halep, care nu a mai cedat decât un gamepână la final, la 5-2. Decisivul s-a încheiat cu 6-3 pentru româncă, după o oră şi 48  minute de la startul partidei. În faza următoare, Simona întâlneşte astăzi, după ora 7:30, pe jucătoarea cehă Katerina Siniakova (53 WTA), care a dispus cu 6-3, 7-5 de chinezoaica Peng Shuai (84). Cele două jucătoare se întâlnesc astăzi în premieră în circutul WTA.
Simona Halep este singura  jucătoare română rămasă în competiţie. Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au trecut şi ele de prima fază, însă au jucat mai devreme în turul secund şi au fost eliminate. Monica a avut treabă grea în primul tur cu chinezoaica Zhang Kailin (134), dar ştia că jucătoarele chineze se autodepăşesc în faţa suporterilor proprii. După două ore şi 41 de minute, Monica a câştigat cu 5-7, 6-1, 6-3 şi a dat în turul II de altă chinezoaică. Wang Qiang (73). Românca a condus cu 5-2 în primul set, a pierdut patru jocuri consecutive, a reuşit să egaleze, dar a pierdut la tie-break cu 1-7. În setul al doilea, un singur break i-a fost suficient asiaticei să câştige în 128 de minute.
Sorana Cârstea a jucat contra jucătoarei slovace Kristina Kucova (81) pe care a învins-o după două ore şi 16 minute de joc cu 6-3, 4-6, 6-4, însă în turul II a nimerit în faţa prim-favoritei, Agnieszka Radwanska, numărul 3 mondial. Radwanska a fost la un pas de eliminare în primul tur, când a învins-o în două ore şi 23 de minute pe chinezoaica Duan Yingying (103), scor 6-2, 6-7, 7-5.La scorul de 4-5 în setul decisiv, Agnieszka a salvat trei mingi de meci şi a câştigat trei game-uri consecutive. Scăpată de o mare belea, poloneza s-a dezlănţuit în faţa Soranei, pe care a învins-o cu 6-0, 6-3. Românca a greşit mult, deşi a încercat să fie agresivă şi să-şi facă ea punctele. De multe ori i-a reuşit, dar insuficient pentru a pune în discuţie învingătoarea. Ea a condus cu 3-0 în setul secund, dar a pierdut din nou şase game-uri la rând.
În calificări, jucătoarea sârbă Nina Stojanovic (140 WTA)  a înşirat cele două românce. În primul tur a învins-o cu 6-7, 6-3, 6-4 pe Patricia Ţig (108), iar în cel de-al doilea a dispus şi de Ana Bogdan, care, anterior, trecuse de chinezoaica Yang Qianhui (972, wild card). Stojanovic a câştigat aproape asemănător ca şi cu Patricia (6-7, 6-3, 6-4), însă Ana a reuşit să intre pe tabloul ca lucky-loser, în urma abandonului elveţiencei Timea Bacsinszky. În primul tur a întâlnit o jucătoare experimentată, italiana Camila Giorgi (130) în faţa căreia a realizat un  prim set excelent. Ana a avut şansa victoriei în setul secund, dar în cele din  urmă a pierdut cu 6-1, 6-7, 3-6 în 123 de minute.
La dublu, cuplul Simona Halep / Monica Niculescu a pierdut, surprinzător (3-6, 3-6) în faţa echipei ruse Natela Dzalamidze / Veronika Kudermetova. În schimb,Raluca Olaru şi coechipiera ei, Olga Savciuk din Ucraina, au învins cu scorul de 6-2, 6-2, cuplul chinez Duan Yingying / Wang Qian. În sferturi, Olaru şi Savciuk vor întâlni o altă echipă chineză, Liang Chen /Lu jingjing.
* O altă jucătoare română, Irina Begu, a ales Brisbane International turneu dotat cu premii de un milion de dolari. Însă Irina a fost eliminată de nr. 26 mondial, rusoaica Daria Kasatkina, în 90 de minute. Irina a făcut pereche la dublu chiar cu Kasatkina şi s-a calificat în sferturi, după a “zdrobit” în numai 50 de minute, cuplul Katerina Bondarenko/Iulia Putinţeva (Ucraina/Kazahstan) şi va juca împotriva puternicei echipe Bethanie Sands / Sania Mirza (SUA / India), învingătoare cu 6-1, 6-1 în meciul cu perechea Alizé Cornet / Elise Mertens (Franţa/Belgia).
* La Auckland, Serena Williams a revenit cu o victorie după ce a luat o pauză de aproape patru luni, învingând-o, cu scorul de 6-3, 6-4, pe sportiva franceză Pauline Parmentier (69). Serena Williams nu a mai evoluat din 9 septembrie, de la US Open, competiţie la care a fost eliminată în semifinale de jucătoarea cehă Karolina Pliscova. Atunci, ea a pierdut locul 1 WTA în favoarea germanei Angelique Kerber
 
La dublu, doar Mergea merge
* Jucătorii români de dublu au ales turnee diferite şi au obţinut rezultate diferite. Florin Mergea şi britanicul Dominic Inglot s-au calificat în sferturi la Doha (1.334.270 $), după ce au învins  cuplul rus Karen Hacianov/Andrei Kuzneţov, scor 6-2, 6-3. În sferturi, Mergea şi Inglot vor întâlni perechea franceză Jérmy Chardy / Fabrice Martin, care a dispus cu 6-2, 6-3 de cuplul  Malek Jaziri/Shannan Mubarak Zayid (Tunisia/Qatar). Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au fost eliminaţi de favoriţii nr.4 ai turneului de la Brisbane, canadianul Daniel Nestor şi francezul Edouard Roger-Vasselin, scor 4-6, 4-6;;
* Marius Copil (132 ATP) a acces în optimile de finală ale turneului challenger de la Bangkok, dotat cu premii de 50.000 de dolari. La simplu, Copil a trecut, scor 6-2, 6-0, după 55 de minute de joc, de Warit Sornbutnark, din Thailanda, beneficiarul unui wild card. În optimi, Marius Copil va juca în compania lui Zdenek Kolar (Cehia, 244 ATP). La dublu, Copil şi Zopp au trecut de perechea thailandeză Phassawit Burapharitta/Chaleechan Tanasugarn, scor 6-2, 6-1 şi va juca în sferturi cu cuplul francez Gregoire Barrère/Jonathan Eysseric.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri