Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona Halep, sub orice critică

GALERIE
cahill-halep
  • cahill-halep
- +

 Joc foarte slab al vedetei tenisului românesc, învinsă de Katerina Siniakova, în turul II la Shenzhen 

 
 
Singura jucătoare română de tenis rămasă pe tabloul turneului de la Shenzhen Shenzhen (750.000 $), Simona Halep, favorită nr. 2, a fost eliminată, ieri, în turul II, de către jucătoarea clasată pe locul 52 WTA, Katerina Siniakova (Cehia), scor  3-6, 6-4, 5-7.
Fără precizie, fără forţă, fără mingi cu amplitudine, Halep a făcut-o jucătoare mare pe Siniakova în primul set. Mingile scurte şi serviciul al doilea ale româncei au fost penalizate cu ferocitate de sportiva cehă de 20 de ani, în timp ce mingile lungi au depăşit linia de fund a terenului. Constănţeanca  i-a dat mingea "la mână", jucând perpendicular pe adversară, iar Siniakova nu a stat pe gânduri, a lovit tare, cu unghiuri deschise, precis desenate pe marginile terenului. Halep a "trăit" pe tabelă mai mult din erorile rivalei, decât din propriile realizări. Cu două break-uri în game-urile doi şi patru, Siniakova s-a desprins repede la 4-0. Halep a reuşit să recupereze doar un break, astfel că setul a ajuns în dreptul jucătoarei din Cehia, cu 6-3, după 33 de minute. În mod surprinzător, Siniakova a intrat în setul al doilea într-o stare de nervozitate şi de crispare, deşi din partea cealaltă a fileului nu a venit vreo ameninţare reală. Darren Cahill a avut două intervenţii care nu au modificat semnificativ jocul Simonei Halep. Sportiva cehă a alternat momentele bune cu cele rispitoare, mai ales la punctele importante. Jocul a devenit tern, cu multe erori şi de o parte şi de cealaltă. Siniakova a făcut prima break, la 1-1, Halep a revenit şi a trecut la conducere, 3-2. La egalitate la 3, jucătoarea din Cehia a câştigat din nou pe serviciul româncei, dar în jocul  următor a ratat o minge de 5-3 şi românca trecut iar în avantaj, 5-4. Siniakova a ratat şi o minge de 5-5, astfel că Halep s-a trezit cu un set pe tabelă, scor 6-4, după o oră şi 11 minute de la start.  Setul decisiv a continuat în aceeaşi notă anostă. Siniakova a fost prima jucătoare care şi-a frunctificat serviciul după cinci break-uri la rând, conducând cu 4-2. Jucătoarea din Cehia nu a concretizat avantajul, permiţându-i rivalei să revină şi să treacă în premieră la conducere, cu 5-4. La 5-5, Halep a condus cu 40-15, dar şi-a pierdut serviciul. La 5-6, ea a avut din nou 40-15, apoi avantaj, pe serviciul adversarei de data aceasta. Siniakova a închis însă meciul, cu 7-5, după două ore şi patru minute de la start, reuşind primul succes în faţa unei jucătoare din Top 10 WTA. Astfel, Halep încheie turneul de la Shenzhen, pe care l-a câştigat în 2015, cu una dintre cele mai slabe evoluţiie din ultimii trei ani, o partidă în care a părut obosită şi fără concentrare. Cele trei intervenţii ale lui Cahill nu au reuşit să o scoată din starea de absenţă în care a fost pe tot parcursul meciului. Ea nu va mai juca până la Australian Open, turneu de Grand Slam care va începe la 16 ianuarie. " Am fost puţin obosită pentru că este abia al doilea meci al anului şi nu mi-am intrat încă în ritm. Vin după o pauză de două luni şi e normal să am dificultăţi în a juca meciuri. ", a declarat Halep, la conferinţa de presă. Simona Halep a adăugat că va pleca în Australia, unde îşi va continua pregătirea pentru primul turneu de Grand Slam al anului.
La dublu, perechea Raluca Olaru / Olga Savciuk (România / Ucraina) s-a calificat în semifinale, după ce a dispus cu 2-6, 7-6, 14-12  după o oră şi 41 de minute, cuplul chinez Chen Liang/ Lu Jingjing. În semifinale, Raluca Olaru şi Olga Savciuk vor întâlni perechea Raquel Atawo/Xu Yifan (SUA/China), cap de serie numărul unu, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-4, de cuplul Han Xinyun /Galina Voskoboeva (China/Kazahstan).
* La Brisbane, perechea româno-rusă Irina Begu / Daria Kasatkina a fost eliminată în sferturi, scor 4-6, 6-4, 5-10, după o oră şi 24 de minute, de cuplul Bethanie Sands/Sania Mirza (SUA/India), cap de serie numărul 1. Tot la Brisbane, dar în turneul masculin, a pierdut şi cuplul Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie), 3-6, 7-6, 7-10 în faţa perechii franceze Jérémy Chardy / Fabrice Martin.
* Tenismenul Marius Copil, cap de serie numărul 3 şi locul 132 ATP, s-a calificat, în sferturi de finală la turneul challenger de la Bangkok (Thailanda), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari.  Copil l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-1, după o oră şi zece minute, pe cehul Zdenek Kolar (244). În sferturile de finală, Marius Copil îl va întâlni pe germanul Maximilian Marterer (176) care a trecut, cu scorul de 6-7, 6-4, 6-3, de britanicul Lloyd Glasspool, (381). La dublu, cuplul Marius Copil / Jürgen Zopp (România / Estonia) a fost învins în sferturi de echipa franceză Gregoire Barrère/Jonathan Eysseric, scor 3-6, 6-3, 8-10. (news.ro)
 
 
A încurcat-o şi Serena
 Simona Halep nu a fost singura vedetă a tenisului  înghenuncheată ieri. La Auckland (turneu de 250.000 $), Serena Williams, nr. 2 mondial a fost întrecută în două ore şi 13 minute, scor 4-6, 7-6, 4-6 de compatrioata sa Madison Brengle (72 WTA). Serena Williams a jucat la Auckland primul său turneu după o pauză de aproximativ patru luni.  "Cred că am jucat... încerc să găsesc un cuvânt care să nu fie obscen... Aşa am jucat. 88 de greşeli neforţate este mult prea mult. Nu pot să mă aştept să câştig făcând atâtea greşeli. Cred că nu am mai avut niciodată 88 de greşeli neforţate. Aş putea să caut pe google şi probabil că este adevărat. Aşa că nu este necesar să privesc în urmă la un meci atât de prost", a spus Serena la capătul meciului.

    

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri