Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Slabă mişcarea fără Simona

GALERIE
belgience-bucurie
  • belgience-bucurie
- +

 

România – Belgia 1-3 în primul tur al Grupei Mondiale II din FedCup. Sorana Cîrstea şi Irina Begu au cedat psihic la capătul unor meciuri lungi

 

În lipsa Simonei Halep, întâlnirea de tenis feminin dintre România şi Belgia a devenit, subit, foarte echilibrată şi, din păcate, jucătoarele noastre n-au reuşit să-şi depăşească în primul rând la capitolul mental adversarele pe care le-a mai învins în multe situaţii, iar Ilie Năstase a avut un debut ratat în calitate de căpitan nejucător al echipei de Fed Cup. Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea au pierdut, sâmbătă, primele două meciuri de simplu, Sorana redevenind brusc, în partida cu Yanina Wickmayer, fata aceea incapabilă să menţină un avantaj într-o partidă care curgea spre victoria ei. După două zile, Năstase împreună cu antrenoarea Alina Cercel au decis s-o folosească pe Irina Begu în ziua a doua la simplu, cu scopul vădit de a o menaja pe Monica pentru o posibilă partidă decisivă de dublu. N-a fost să fie, Irina a început şi ea bine şi  terminat prost, chiar dacă şi Dominique Monami (căpitanul nejucător al Belgiei) a schimbat-o pe Wickmayer cu Elise Mertens. În cele din urmă, renunţându-se la un meci de simplu în condiţiile în care jocurile erau făcute, Belgia a învins România cu 3-1 şi va susţine baraj pentru promovarea în prima Grupă Mondială, în timp ce tricolorele vor trebui să lupte pentru menţinerea în Grupa Mondială II.
 
Monica Niculescu (36 WTA) – Kirsten Flipkens (74 WTA) 3-6, 4-6 (92 de minute). Monica fost întrecută destul de clar de Flipkens, o adversară care a evoluat cu dezinvoltură, agresivitate şi precizie. Românca fost deseori neinspirată, mai ales în jocul la fileu, nu a concretizat momentele bune din start şi cele de revenire, în setul secund. Monica Niculescu a început bine, a făcut un break la 2-1 şi a condus apoi cu 3-1. Din acel moment a urmat o cădere în evoluţia ei, pe fondul unui joc avântat şi exact, atât de la fileu, cât şi din spatele terenului, al lui Kim Flipkens. Au urmat şase game-uri consecutive câştigate de sportiva belgiană. După primele cinci, s-a consumat primul set. Kirsten a început cu break şi setul secund, dar Niculescu a reuşit rebreak-ul, nefructificat însă şi de serviciul care a urmat. La 3-2, românca a mai reuşit un break, dar, din nefericire, acela a fost ultimul game câştigat sâmbătă de ea. O nouă serie de inexactităţi ale jucătoarei clasate mai bine au readus-o în set pe Flipkens, care nu a mai cedat nimic până la final.
Monica Niculescu: “Eu m-am simţit bine în teren, n-am simţit presiune, dar mi s-a părut că ea a jucat bine. Era foarte activă, a venit bine la fileu şi nu a greşit nici cu dreapta. A luat momentele importante şi asta a contat. Chiar vreau să mă uit câte greşeli a făcut în acest meci. Mi s-a părut că a fost geniu în teren Flipkens".
Kirsten Flipkens: "Cred că am avut răbdare mai multă. Ultima dată când am mai jucat cu ea am vrut să fac prea multe şi prea devreme. Azi am fost mai răbdătoare. Cu Monica ai schimburi lungi de mingi şi a fost important să aleg lovitura potrivită la momentul potrivit, să fiu agresivă la momentul potrivit. Am ales bine loviturile şi am aşteptat să punctez exact când a trebuit. A fost o surpriză plăcută să câştig astăzi. Pe Monica am mai învins-o, cu Simona ar fi fost mult mai dificil", a declarat Flipkens.
 
Sorana Cîrstea – Yanina Wickmayer 6-7, 7-5, 6-7 (3 ore şi 18 minute).  Cele două sportive au ofert un meci dramatic, echilibrat, jucat din spatele terenului, cu schimburi lungi de mingi. Sorana a rezistat destul de bine jocului în forţă al belgiencei, însă a alternat momentele foarte bune, cu scăderi în evoluţie şi a rispit de prea multe ori avantajul avut. Sorana Cîrstea a avut în fiecare set avantajul break-ului. În primul set, Sorana a câştigat pe serviciul adversarei în game-ul al patrulea şi a condus cu 3-1. Wickmayer a reuşit rebreak-ul, dar imediat Cîrstea a rdicat scorul la 5-2.  acel moment, românca a scăpat jocul din mână, permiţând-i adversarei să egalaeze la 5. Setul a ajuns în tie-break, pe care belgianca l-a câştigat la 4. Sorana a început şi setul al doilea cu break, a condus din nou cu 3-1, însă a fost egalată la 3. La 5-5 românca obţinut un nou break, unul important pentru că Sorana Cîrstea şi-a fructificat serviciul şi a câştigat setul cu 7-5. Setul decisiv s-a disputat în aceeaşi notă echilibrată, până la 5-5. Cîrstea a avut 2-1, cu break, Wickmayer a întors, 2-3. La 5-4 pentru ea, Wickmayer a avut două mingi de meci, dar Sorana Cîrstea a servit foarte bine şi le-a anulat, egalând la 5. Dramatismul a continuat, fiind rândul Soranei Cîrstea să rateze trei mingi de break. La 6-5, Wickmayer a avut din nou două mingi de meci şi a fructificat-o pe prima, încheind setul.
Sorana Cîrstea: "Un meci lung în care am avut foarte multe şanse pe care, din păcate, nu am reuşit să le fructific. Au fost mici greşeli în momentele importante pe care mi le asum. Am luptat până la final, dar doar atât s-a putut astăzi. N-am pierdut din cauza serviciului, ci la mingile de break pe retur. Sunt mai multe emoţii când joci pentru ţară, mai ales că joci o dată pe an în Fed Cup. Mai am multe de îmbunătăţit la jocul meu, dar am nevoie de consistenţă şi disciplină. Am încercat să închei repede punctele, dar suprafaţa este lentă".
Yanina Wickmayer: "A fost o bătălie extraordinară din partea amândurora. Am ştiut că o să fie puternică, a jucat bine în ultima vreme, ştiam că o să fie greu să o înving azi. în fiecare set a avut şanse la început, dar am continuat să lupt şi am revenit. Am luptat pentru fiecare punct, am încercat să fiu pozitivă, să fiu agresivă cât de mult am putut. Ea a luat mingea devreme, a fost foarte priculoasă, dar am încercat să-mi fac jocul, să fiu bună în momentele importante. Am jucat prea scurt la început şi nu am reuşit să realizez ce mi-am propus. Dar cu cât a trecut timpul, cu atât am reuşit ceea ce am vrut să fac pe teren".
 
 
Irina Begu (29 WTA) – Elise Mertens (83) 6-3, 5-7, 5-7 (două ore şi 57 de minute). În ciuda formei pe care a arătat-o în ultima vreme, Irina a câştigat primul set, început şi încheiat cu un break. În setul al doilea, Mertens, cea mai bună jucătoare belgiană în acest început de an, a avut un game excelent la 5-5, în care a condus cu 40-0, Irina nereuşind să revină pe serviciul propriu. Irina s-a luptat mult pe serviciul Yaninei pentru a-şi adjudeca setul, dar n-a putut evita “decisivul”. În ultimul act, Irina a recuperat două break-uri făcute de belgiancă, dar la 6-5, Yanina s-a impus la a patra minge de meci.
Irina Begu: "În primul set am jucat foarte bine, am condus şi în al doilea, am servit bine, dar ceva s-a schimbat în joc. Am devenit pasivă, simţeam că dau în minge, dar se întorcea şi nu puteam să fac punct. Nu am simţit presiune, mi-am făcut treaba cât am putut, dar consider că la un moment dat am făcut un pas în spate şi am lăsat-o pe Mertens să joace mai agresiv. Am luptat până la ultima minge şi îmi pare rău că nu am putut să dau o şansă echipei în continuare", a spus Begu.
Elise Mertens: "A fost prima mea participare în Fed Cup. A fost un meci dificil, mă bucur că am obţinut victoria. Nu mă aşteptam să câştig. M-am aşteptat să dau tot ce pot mai bine, aşa că am dat totul şi mi-a ieşit. Nu am controlat toate mingile, aşa cum aş fi vrut, Irina a jucat foarte bine în primul set şi atunci am început să mă gândesc la toate lucrurile bune pe care le pot face şi am câştigat încredere”.
 
În partida de dublu, Sorana Cîrstea / Monica Niculescu – Kirsten Flipkens / Marina Zanevska, scor 6-2, 6-0. Iată şi alte rezultate:
GM 1: Belarus – Olanda 4-1; Cehia – Spania 3-2; Elveţia – Franţa 3-1. Meciul SUA – Germania nu s-a încheiat încă, scorul este 2-0 pentru americance.
GM 2: Ucraina – Australia 3-1; Rusia – Taiwan 4-1; Italia – Slovacia 2-3.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri