Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Stea pitică, arbitru cu două fluiere

GALERIE
penalty-eliminare-iancu-tiru-viitorul-steaua
  • penalty-eliminare-iancu-tiru-viitorul-steaua
- +

Steaua a învins anevoios pe Viitorul, care era să egaleze în nouă jucători şi cu portar improvizat, Arbitrul Radu Petrescu a judecat cu măsuri diferite fazele importante. Astra Giurgiu este noul lider al campionatului

 
* Dinamo – FC Braşov 2-1 (1-0). Cordoş (’24), Matei (’63) / Aganovic (’86). În ciuda unei tradiţii care arată FC Braşov ca o piatră de încercare pentru “câinii roşii”, meciul s-a îndreptat spre o victorie normală a acestora, chiar dacă în final, braşovenii au atacat mai mult, au redus handicapul şi au forţat remiza. Dinamo a deschis scorul la o fază fixă prin excelentul fundaş Cordoş şi a suferit un şoc prin accidentarea, pare-se destul de gravă, a vârfului Bilinski, fapt care a produs cu anticipaţie redebutul în echipă a exilatului Marius Alexe. Matei şi-a făcut norma din ultima vreme şi a adus liniştea pe stadionul Dinamo.
* FC Viitorul – Steaua 0-1 (0-0). Iancu (’52 – penalty). Probabil din cauza efectelor “sindromului Moţi”, Steaua a avut una dintre cele mai slabe evoluţii din acest sezon. Lipsită de Chipciu, Filip (suspendaţi), Sînmărtean, Tănase (accidentaţi), dar şi de alţi titulari,în frunte cu portarul Arlausksis, Steaua a câştigat greu în faţa unei echipe care şi-a depăşit de mult condiţia. Brigada de arbitri condusă de Radu Petrescu a luat unele decizii controversate. Dacă faza în care a acordat penalty pentru Steaua, la faultul în careu comis de Ţîru asupra lui Iancu, nu i se poate imputa nimic arbitrului, discuţii a stârnit eliminarea portarului Buzbuchi din min. 87. Tânărul goal-keeper al Viitorului a ieşit aiurea la o fază de atac a Stelei şi l-a faultat pe Benzar, arbitrul acordându-i lui Buzbuchi cartonaşul roşu. Însă în prima repriză, Petrescu i-a acordat doar “galbern” fundaşului stelist Toşca, la o intrare violentă la acelaşi Benzar, fază judecată cu clemenţă în raport cu cele două ale Stelei. Chiar în minutele finale, când poarta gazdelor era apărată de mijlocaşul Daminuţă, Viitorul a atacat vitejeşte şi a avut o bară prin Benzar!
* ASA Târgu Mureş - FC Botoşani 2-1 (1-0). N’Doye (’36, ’85) / Hadnagy (’78). Deşi evoluţia scorului arată o confruntare aprigă, meciul a fost dominat de mureşeni, oaspeţii având doar câteva răbufniri în repriza a doua. Primul gol marcat de N’Doye are la origine o pasă în adâncime primită de la Zicu, al doilea a fost înscris cu capul de senegalez, după o cursă frumoasă pe partea dreapta a debutantului Feussi, continuată cu o centrare a lui Gorobsov. Botoşănenii au înscris printr-o fază asemănătoare cu a primului gol (Hadnagy, angajat de Croitoru), însă este suspect de ofsaid.
* Astra Giurgiu – CSU Craiova 5-0 (1-0). Budescu (‘45^2, ’58, ’83 – penalty), Bukari (’50), Enache (’56). În ciuda dominării cvasitotale a Astrei prima repriză nu prefigura un asemenea scor, rezultatul pauzei fiind “opera” fostului portar al CSMS, Irimia, care, la o lovitură liberă de la 16 metri, a scăpat mingea în poartă. Până atunci, “astralii” au înscris două goluri, anulate pentru ofsaid, prin Bukari şi Enache (ultimul cu un “călcâi” de toată frumuseţea, după modelul lui Fatai). Între aceste faze, oltenii au avut o uriaşă ocazie, semnată Nuno Rocha, însă portarul Silviu Lung a avut două intervenţii senzaţionale la această fază. În repriza a doua, Enache, William şi, mai ales, Budescu au umilit surogatul oltenesc, iar antrenorul “Jerry” Gane va fi aproape sigur demis şi înlocuit cu Gigi Mulţescu.
Petrolul – CFR Cluj 1-2 (0-1). Teixeira (’54) / Jakolis (’39), Tadé (’81). Numai cine nu a cunoscut situaţia de la Petrolul poate considera acest rezultat ca o mare surpriză. Fără Peçanha (accidentat), Hoban (scos din lot), Mutu (oficial, bolnav, însă se spune că e vorba de o nouă escapadă a “briliantului”), Petrolul l-a mai pierdut în prima repriză şi pe Albin, accidentat se pare grav. După ce Jakolis a marcat în urma unei lovituri libere indirecte, din respingerea mingii de către portar la şutul lui Rada, cel mai bun jucător al Petrolului, Teixeira, a adus egalarea. Însă taman Teixeira a fost cel care a omorât echipa lui Răzvan Lucescu. El a primit două cartonaşe galbene din motive stupide şi a fost eliminat, nu înainte de a face un scandal monstru pe teren. L-a urmat, în aceeaşi manieră, fundaşul Geraldo şi în superioritate mumerică, CFR a trecut în avantaj. Au urmat minute penibile, cu sticle şi alte obiecte aruncate de către spectatori, jucătorii acuzând vehement şi nejustificat că centrarea lui Deac a venit din ofsaid. Meciul s-a întrerupt trei minute, iar după reluare nu s-a mai întâmplat nimic.  
Astăzi, ultimele jocuri ale etapei sunt: Oţelul Galaţi – Rapid (18:30, Look TV) şi “U” Cluj – CSMS Iaşi (21:00, Look Plus, Dolce Sport 1).
Etapa viitoare (12-15 septembrie): FC Braşov – Concordia Chiajna, Steaua – Gaz Metan Mediaş (vineri), FC Viitorul – Ceahlăul Piatra Neamţ, CFR Cluj – Astra Giurgiu (sâmbătă), CSMS Iaşi – ASA Târgu Mureş, Rapid – “U” Cluj, FC Botoşani – Dinamo (duminică), CSU Craiova – Oţelul Galaţi, Pandurii Târgu Jiu – Petrolul Ploieşti (luni).
 
 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

Liste electorale

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri