Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTO: Ca la ţară. Sute de ieşeni circulă pe o „stradelă“ de pământ fără becuri

GALERIE
Stradela Barnova, foto Dan Luca (1)Stradela Barnova, foto Dan Luca (2)Stradela Barnova, foto Dan Luca (3)Stradela Barnova, foto Dan Luca (4)Stradela Barnova, foto Dan Luca (5)Stradela Barnova, foto Dan Luca (6)Stradela Barnova, foto Dan Luca (7)Stradela Barnova, foto Dan Luca (8)Stradela Barnova, foto Dan Luca (9)Stradela Barnova, foto Dan Luca (10)Stradela Barnova, foto Dan Luca (11)Stradela Barnova, foto Dan Luca (12)Stradela Barnova, foto Dan Luca (13)Stradela Barnova, foto Dan Luca (14)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (1)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (2)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (3)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (4)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (5)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (6)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (7)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (8)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (9)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (10)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (11)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (12)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (13)
  • Stradela Barnova, foto Dan Luca (14)
- +

Un grup de ieşeni solicită mu­nicipalităţii să repare o stradă neasfaltată şi care, parţial, este din pământ.

Stradela Bârnova, de circa 500 metri, face legătura între şos. Bucium şi şos. Bârnova, în zonă fiind Şcoala „Veronica Micle“. De-a lungul stradelei, în ultimii şase ani, Primăria a autorizat ridicarea de zeci de locuinţe, dar nu a amenajat drumul de acces şi reţeaua de iluminat public. Locui­torii din zonă spun că stradela este intens circulată şi sunt revoltaţi că municipalitatea nu le-a reparat artera cu toate că, în ultimii doi ani, au depus numeroase sesizări.

„O echipă de la Citadin a venit în urmă cu aproape o lună, a stat două zile şi a plecat. Pe alocuri, mai mult au stricat decât au reparat. Sunt 300 - 400 de persoane care trec zilnic pe aici, stradela este o scurtătură între două şosele şi mulţi aleg această variantă. Sunt zeci de copii care parcurg în fiecare zi acest drum, iar când plouă este dezastru, nu se poate efectiv circula“, spun lo­cuitorii din zonă.

Aceştia solicită municipalităţii să intervină măcar cu reparaţii până la modernizarea cu asfalt a arterei de circulaţie. Starea actuală a drumului ridică şi nivelul de poluare cu praf din zonă, în condiţiile în care acesta trece prin spatele Şcolii „Veronica Mi­cle“.

„Mulţi proprietari din zonă au pus în regie proprie piatră spartă în încercarea de a remedia din deficienţe. Uneori, achităm din banii noştri lampele de iluminat, acolo unde există“, a spus un ieşean care locuieşte pe stradela Bârnova.

Potrivit acestuia, pe alo­curi, străduţa poate fi lărgită în albia pârâului Vămăşoaia. De altfel, modul în care este întreţinută albia reprezintă o altă nemulţumire a ce­tă­ţenilor. 

Cu privire la drum, reprezentanţii municipalităţii susţin că este pe lista străzilor unde urmează să se realizeze lucrări de întreţinere.

„Deocamdată este trecută la re­paraţii, dar această stradă va fi inclusă în următoarea etapă de modernizare“, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Sebastian Buraga.

El a adăugat că Citadin va interveni pentru a face lucrări, dar nu a precizat când se întâmpla acest lucru.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri