Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Test reuşit cu aripa tânără

GALERIE
zamfir-romania-fischer-germaniadedu-apara
  • zamfir-romania-fischer-germania
  • dedu-apara
- +

 

România – Germania 23-22 (11-11) în meciul pentru locurile V-VI la Campionatele Mondiale de handbal feminin din Suedia
 
Au marcat: Cristina Zamfir 6, Laura Chiper 3, Cristina Laslo 3, Aneta Udriştioiu 3, Gabriella Szücs 2, Crina Pintea 2, Melinda Geiger 1, Ana-Maria Iuganu 1, Mădălina Zamfirescu 1, Florina Chintoan 1 / Svenja Huber 5, Anne Hubinger 3, Jenny Karolius 3, Meike Schmelzer 3, Kim Naidzinavicius 2, Julia Benhke 1, Emily Bölk 1, Saskia Lang 1, Lone Fischer 1, Alicia Stolle 1, Kerstin Wohlbold 1 (Germania).
Eliminată de echipa Danemarcei din lupta pentru medalii, formaţia tricoloră a întâlnit Germania, într-un meci cu o miză minoră. La cererea lor, dar cu încuviinţarea antrenorului Ambros Martin, portarul Paula Ungureanu şi vedeta echipei, Cristina Neagu nu au fost incluse în lotul pentru acest joc. Mai mult, Martin a preferat varianta rulării lotului, între titulare aflându-se şi mezina Cristina Laslo. Eliza Buceschi a fost titulară pe poziţie de centru, însă a jucat puţin, la fel ca şi Oana Manea. De cealaltă parte, Germania a aliniat echipa standard, cu care a evoluat la această competiţie. Pe bancă, au stat şi jucătoarele care au fost activate pentru acest meci, portarul Iulia Dumanska şi Laura Popa. Scorul a fost deschis de Cristina Zamfir, în minutul 2, iar Germania a egalat abia în minutul 5. În poartă, Denisa Dedu a avut din nou intervenţii excelente, iar în atac Cristina Zamfir a trecut cu uşurinţă de defensiva germană, remarcându-se la începutul de partidei. Germania a intrat la time-out în minutul 19, după un gol al Florinei Chintoan (6-5), adversara încercând regruparea spre pauză, dar fără prea mare succes.
La reluare, tricolorele au fost mai hotărâte şi au reuşit (surpriză!) două goluri consecutive pe contraatac Însă de la 15-12, nemţoaicele au egalat, profitând de inexactităţi ale României în ambele faze. Ultimul sfert de oră a fost cu evoluţii oscilante pentru ambele echipe, cu un plus de siguranţă pentru echipa germană. Portarul naturalizat Iulia Dumanska a reuşit să apere două aruncări de la 6 metri. Laura Chiper şi Cristina Laslo au egalat de două ori în final, germanele având 30 de secunde de atac pentru a evita prelungirile. Însă deznodământul a fost cu totul neaşteptat: Cristina Zamfir a interceptat o minge cu şapte secunde înainte de final şi a înscris. Finalul a avut şi accente dramatice, portarul Clara Wotering a căzut rău şi s-a lovit cu capul de rădăcina barei, iar Cristina Zamfir a dat şi ea cu capul în bară. Deşi jucătoarele din ambele echipe s-au speriat foarte tare, făcând semne disperate spre echipele medicale. Din fericire, ambele jucătoare s-au ridicat în aplauzele publicului de pe Scandinavium Arena din Göteborg. A fost cea de-a 13 întâlnire oficială între cele două echipe, palmaresul anterior fiind favorabil Germaniei, cu 8-4.
Astfel, România încheie pe locul V competiţia din Suedia, rezultatele complete ale tricolorelor fiind: 21-23 cu campioana europeană şi mondială en-titre, Norvegia, 22-17 cu campioana olimpică din acest an, Rusia, şi 31-26 cu Croaţia, în grupa preliminară D, 29-21 cu Ungaria, 30-28 cu Cehia şi 17-21 cu Danemarca, în grupa principală II, şi 23-22 cu Germania, pentru clasarea finală pe locurile 5-6. Căpitanul naţionalei României, Cristina Neagu, a încheiat competiţia cu 46 de goluri, iar la total a acumulat 193 de goluri în topul all-time al marcatoarelor la un Campionat European, fiind pe locul trei, după Agnes Farkas (Ungaria, 205 goluri) şi Grit Jurack (Germania, 194)
Olanda, prima finalistă
Echipa Danemarcei, care le-a eliminat pe tricolore cu două zile în urmă, a fost învinsă la rândul ei de către naţionala Olandei, antrenată de o tehniciană daneză, Helle Thomsen. Olandezele se află la prima lor finală europeană, dar au jucat ultimul act la Mondialele din 2015, iar la Jocurile Olimpice s-au clasat pe locul IV. Aseară, Olanda a învins Danemarca, scor 26-22 (13-13). Cele mai bune marcatoare au fost Estavana Polman 7, Nycke Groot 6, Yvette Broch şi Laura van der Heijden, câte trei, iar de la învinse, Stine Jørgensen 6, Stine Borthold 4, Maria Fisker 3 şi Trine Østergård 3. Olanda va întâlni în finala de duminică (ora 19:00) echipa Norvegiei, care a invins cu 20-16 (11-9) echipa Frantei
 
 
 Cap de serie la play-off-ul pentru Mondiale

Naţionala de handbal feminin a României face parte din prima urnă valorică pentru tragerea la sorţi, de sâmbătă, a meciurilor din faza play-off a Campionatului Mondial din 2017. Tragerea la sorţi a meciurilor din faza play-off a Campionatului Mondial din 2017 va avea loc mâine la Goteborg, de la ora 15.45, înaintea finalei mici a Campionatului European. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat componenţa celor două urne valorice, după cum urmează: Cehia, Spania, Ungaria, Muntenegru, România, Rusia, Slovenia, Serbia şi Suedia (urna 1), respectiv Croaţia, Polonia, Austria, Belarus, Italia, Macedonia, Slovacia, Turcia şi Ucraina (urna 2). Campioana mondială en-titre, Norvegia, şi ţara gazdă, Germania, fiind calificate direct la turneul final. Meciurile din faza play-off vor avea loc între 9-11 iunie 2017 (turul) şi 13-15 iunie (returul), iar câştigătoarele din dubla manşă se vor califica la turneul final din Germania, programat între 1-17 decembrie. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri