Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Trei membri din CA nu au fost „virusaţi“: Dorobăţ îşi pierde scaunul de director la Infecţioase

GALERIE
Carmen Dorobat
  • Carmen Dorobat
- +

Consiliul de Administrație a decis să propună Consiliului Judeţean încetarea contractului de management pentru Carmen Dorobăţ.

Dr. Carmen Dorobăţ, cercetată pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals intelectual, îşi pierde scaunul de director al Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Ordinea de zi a Con­siliului de Administraţie (CA) ţinut ieri în spital a fost modificată după poziţia luată de Consiliul Judeţean (CJ), astfel încât principalul punct al întâlnirii a fost de fapt res­pectarea contractului de management încheiat între dr. Carmen Dorobăţ şi preşedintele CJ.

În urma discuţiilor, majoritatea membrilor au votat pentru a propune CJ să înceteze contractul, conform clauzelor sale. „Eu am convocat CA pentru a lua act de ultimele două dispoziţii date de CJ, însă după ce tot CJ a spus că CA trebuie să propună încetarea contractului întrucât se încalcă prevederile legale, astăzi s-a votat pentru respingerea Deciziei 224 a CJ, privind încetarea suspendării prof. dr. Carmen Dorobăţ. Mai mult, vom înainta o propunere de analiză privind încetarea contractului de management, conform articolelor din Ordinului 1384, dat de Minis­terul Sănătăţii“, a arătat dr. Doina Azoicăi, preşedintele CA al Spitalului de Boli Infecţioase.

Surse din interiorul CA au precizat că trei din cinci membri ai CA au votat pentru încetarea contractului de management, în timp ce preşedintele dr. Doina Azoicăi s-a abţinut, iar reprezentantul preşedintelui CJ, Oana Ţarălungă, a votat împotrivă. Articolul 22, litera (p), din Ordinul 1384, în baza căruia CA a luat decizia, precizează că documentul încheiat între directorul spitalului şi preşedintele CJ încetează atunci când primul este indisponibil mai mult de „90 de zile consecutiv“.

Având în vedere că managerul spitalului a fost indisponibil 107 zile, dr. Carmen Dorobăţ nu mai poate conduce spitalul. Mai mult, conform literei (d) a aceluiaşi ordin, contractul de management încetează şi în cazul apariţiei unei situaţii de incompatibilitate, ori potrivit Monitorului Oficial nr. 3046 de joi, 29 mai 2014, managerul împreună cu soţul său dr. Gheorghe Dorobăţ au calitatea de „asociaţi şi administratori ai SC Carvic Mercato SRL“. Prin intermediul acesteia, familia Dorobăţ oferă servicii hoteliere în satul Voroneţ, judeţul Suceava, la pensiunea „Carmen Silvae“. În ultima declaraţie de avere a dr. Carmen Dorobăţ, acest „detaliu“ a fost uitat. 

Potrivit unor informaţii, ieri, înainte de şedinţa CA, infecţionistul a fost chemat la CJ pentru a fi sfătuit să-şi dea demisia, ceea ce încă nu s-a întâmplat. Cu toate că la şedinţele CA comitetul director - din care face parte şi managerul - are statut de invitat, ieri, prof. dr. Carmen Dorobăţ nu a participat la întâlnirea prin care practic s-a pus punct celor aproape 11 ani de când conduce Spitalul de Boli In­fecţioase „Sf. Parascheva“ din Iaşi.

Conform procedurii, în zilele următoare CJ va lua act de propunerea CA şi în cele din urmă va trebui să dispună încetarea contractului şi să nu­mească un manager interimar. Prof. dr. Carmen Dorobăţ a fost reţinută pe 30 ianua­rie după ce procurorii DNA au ridicat din biroul directoarei 20 de carnete studenţeşti printre filele cărora se găseau câte 100 de euro. În schimbul celor 2.000 de euro, medicul îi ajuta pe studenţii de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa“ să promoveze cu nota noua examenul la disciplina Anestezie Generală, coordonată de soţul său, prof. dr. Gheorghe Dorobăţ. În total, potrivit DNA, managerul împreună cu soţul său, ambii cadre didactice în acel moment la UMF, au primit bani de la 124 de studenţi pentru promovarea examenelor. 

CITEȘTE ȘI:

Juriştii CJ s-au spălat pe mâini în cazul înscăunării de la Spitalul de Infecţioase

Pentru a nu se pronunţa în privinţa încălcării unui Ordin al Ministerului Sănătăţii, juriştii CJ au pasat problema Consiliului de Administraţie al spitalului. Reprezentanţii CJ în Consiliul de Administraţie se fac că plouă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri