Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Trump susţine că regimul nord-coreean nu va dezvolta niciodată o armă nucleară capabilă să lovească Statele Unite

GALERIE
d trump
  • d trump
- +

Republicanul Donald Trump a respins luni noaptea posibilitatea ca regimul nord-corean să construiască o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească Statele Unite. Declaraţia preşedintelui-ales vine după ce liderul Kim Jong-un a susţinut că experţii nord-coreeni sunt în ultima fază de dezvoltare şi testare a unei rachete balistice intercontinentale, în ciuda sancţiunilor impuse în ultimul an de Consiliul de Securitate al ONU, transmite BBC.

„Nu se va întâmpla”, a comentat Donald Trump despre posibilitatea dezvoltării unor rachete balistice intercontinentale la Phenian, scrie NEWS.ro. Miliardarul republican nu a precizat dacă se îndoieşte de capacităţile nuclerare dovedite în ultimul an de regimul nord-coreean ori dacă plănuieşte o acţiune preventivă pentru a opri dezvoltarea şi testarea unei asemenea arme. De asemenea, preşedintele-ales i-a condamnat puternic pe liderii chinezi care au beneficiat de pe urma relaţiilor economice cu Statele Unite, deşi nu au ajutat la controlarea ambiţiilor nucleare ale regimului de la Phenian.

„China a primit sume masive de bani şi bogăţie din Statele Unite într-un schimb complet unilateral, dar nu va ajuta cu Coreea de Nord. Frumos!”, a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter. Liderul Kim Jong-un a anunţat în mesajul de Anul Nou că experţii nord-coreeni au intrat în ultima fază de dezvoltare a unei rachete balistice intercontinentale şi se apropie de momentul testării unei asemenea arme, care ar putea să crească exponenţial puterea nucleară a regimului de la Phenian. „Suntem în ultima fază de testare-lansare a unei rachete balistice intercontinentale”, a declarat liderul nord-coreean într-un mesaj de 30 de minute cu ocazia Anului Nou, citat de NEWS.ro.

Kim Jong-un a amintit de numeroasele teste nucleare, care au transformat Phenianul „într-o putere militară a Estului, care nu poate să fie atinsă nici măcar de cel mai mare inamic”, făcând trimitere la Statele Unite. Regimul nord-coreean a detonat două bombe nucleare şi a lansat numeroase rachete în ultimul an, în încercarea de a dezvolta focoase nucleare capabile să lovească continentul nord-american. Analiştii nu ştiu cât de aproape este regimul nord-coreean de realizarea ambiţiilor nucleare, întrucât nu a reuşit până în acest moment să testeze cu succes o rachetă intercontinentală. Însă, experţii sunt de acord că Phenianul s-a îndreptat mai puternic spre dezvoltarea programului nuclear după preluarea puterii de către tânărul Kim Jong-un.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri