Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ultimele ore din viaţa lui Sabin. Crimă sau accident casnic? Nici FBI nu știe încă

GALERIE
Sabin Şerban
  • Sabin Şerban
- +

A fost refăcut traseul băiatului, din momentul în care a plecat spre liceu împreună cu tatăl său. Anchetatorii au luat în calcul şi varianta accidentului, dar acum sunt convinşi că este o crimă 

Anchetatorii care încearcă să facă lumină în cazul morţii fiului colonelului din Serviciul Român de Informaţii Iaşi sunt convinşi că este o crimă. Până în prezent, printre ipotezele morţii tânărului Sabin Şerban se afla şi cea a unui accident casnic, însă investigatorii din acest caz sunt convinşi că este vorba despre un omor.

Poliţiştii au cercetat timp de o lună de zile zeci de piste şi au audiat sute de martori, inclusiv rudele, cunoştinţele, colegii şi vecinii de bloc a familiei tânărului, care locuieşte într-un imobil din cartierul Zimbru. De asemenea, anchetatorii au cerut şi vizionat zeci de înregistrări video aparţinând camerelor de luat vederi ale magazinelor din zona Zimbru şi au reuşit să refacă drumul parcurs de Sabin Şerban în dimineaţa zilei fatidice de vineri, 11 noiembrie, când tânărul în vârstă de 18 ani a plecat spre şcoală, împreună cu tatăl său. Bărbatul folosea mijloacele de transport în comun deoarece familia are numai un autoturism, iar acesta era folosit de către soţia ofiţerului SRI pentru a se deplasa la serviciu, la Punctul Vamal Sculeni.

Cei doi au plecat în jurul orei 7 de acasă şi s-au urcat într-un tramvai cu numărul 6. Sabin a fost văzut într-o filmare în momentul în care a coborât în staţia Piaţa Unirii, iar tatăl său a mers mai departe, spre serviciu. Liceanul însă a aşteptat un alt tramvai, pentru a se întoarce acasă. În câteva minute, în staţie a apărut un tramvai cu numărul şapte, iar el s-a urcat în acesta şi a coborât în staţia de tramvai de sub pasajul “Octav Băncilă”, lângă Ţigarete, pe strada Străpungere Silvestru.

Acesta a traversat pe jos liniile de cale ferată, apoi a intrat în imobilul în care locuia împreună cu familia sa, pe uşa din spate. Accesul este folosit numai de către locatarii blocului, deoarece nu are interfon. Cu alte cuvinte, eventualul criminal care l-ar fi ucis ar fi intrat numai pe uşa principală a imobilului, care dă în strada Sarmisegetuza. Spre această intrare nu există camere de luat vederi însă sunt în apropiere. Însă anchetatorii nu au reuşit să găsească ceva ieşit din comun în imagini. 

Sabin nu lipsea de la şcoală 

Autorităţile s-au uitat până şi în telefonul şi calculatorul tânărului să afle ce l-a determinat să chiulească de la ore şi să se întoarcă acasă. Au cerut operatorului de telefonie listingul apelurilor şi mesajelor telefonului lui Sabin şi nu a fost descoperit nimic care să conducă la faptul că s-a întors din drum pentru că ar fi primit vreo ameninţare. Faptul că Sabin a mers împreună cu tatăl său spre şcoală apoi s-a întors acasă ne-ar putea face să ne gândim că tânărul a premeditat lipsirea de la cursuri şi a mers împreună cu tatăl său până în Piaţa Unirii doar ca să înşele vigilenţa părintelui.

În privinţa cursurilor pe care le făcea Sabin Şerban la Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil”, anchetatorii au mers şi au vorbit cu profesorii. Sabin lipsise numai în ziua respectivă, neanunţat, iar la şcoală avea numai note bune, fiind un elev exemplar. De asemenea, colegii au spus că nu au observat să fi intrat în vreun anturaj sau să fi consumat droguri.

De altfel, în urma autopsiei tânărului, medicii de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, nu au găsit în corpul acestuia vreo urmă de stupefiante sau alcool.

În prezent, procurorii şi poliţiştii aşteaptă rezultatele expertizei cuţitului găsit în corpul tânărului de la Institutul de Criminalistică Bucureşti. Aceştia speră să găsească vreo urmă de amprentă pe armă. De asemenea, anchetatorii mai aşteaptă ca şi specialistul în profile “şcolit” la FBI să îşi facă o părere despre eventualul criminal. Specialistul a fost prezent la Iaşi în urmă cu două săptămâni şi a vorbit cu membrii familiei apoi s-a uitat în apartamentul în care a murit tânărul.

La nivel oficial, procurorii şi poliţiştii ieşeni au precizat că sunt făcute cercetări minuţioase în continuare. “Nu avem nimic să spunem deocamdată, decât că se fac cercetări”, a precizat Carmina Pascal, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi. De asemenea, reprezentanţii poliţiei au precizat că nu au nimic de comunicat. “Sunt piste şi se lucrează intens la acest caz”, a spus şi Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri