Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Un fost candidat la șefia PNL Iași critică asocierea cu Relu Fenechiu a unor membri importanți ai filialei locale

GALERIE
dobrincu
  • dobrincu
- +

Într-o postare pe grupul de Facebook PNL Iași, Istoricul Dorin Dobrincu, membru al formațiunii liberale și fost candidat la șefia filialei municipale, critică asocierea dintre baronul Relu Fenechiu, eliberat recent din închisoare, și mai mulți membri importanți, despre care consideră că face rău imaginii partidului.

Redăm, în rândurile următoare, postarea publicată de Dorin Dobrincu:

„Stimați colegi,

 
Partidul Național Liberal a fost zguduit în ultimii ani de scandaluri diverse. Credibilitatea partidului a fost zdruncinată de acuzele de corupție la adresa unora dintre membrii săi, dar mai ales de condamnările pronunțate de instanțele de judecată din România. Filiala Județeană Iași a PNL a fost una dintre cele mai afectate de punerea sub acuzare a unora dintre membrii săi marcanți, a unora dintre liderii săi, iar apoi chiar de condamnarea unora dintre ei. Nu ne pronunțăm noi asupra vinovăției celor condamnați, a făcut-o justiția și asta cred că este suficient. Însă cred că avem dreptul – chiar datoria – să ne spunem părerea cu privire la acțiunile, asocierile care implică partidul într-un fel sau altul.
 
Domnul Relu Fenechiu a fost președintele filialei ieșene a PNL o perioadă îndelungată. Găsit vinovat de justiția din România, domnia sa și-a ispășit condamnarea potrivit prevederilor legale, iar recent a fost eliberat condiționat. Ieri domnia sa a fost invitat să vorbească la ziua comunei Rediu, al cărei primar, domnul Vasile Haidău, este membru PNL. Scena nu putea să nu dea naștere, pe bună dreptate, unor interpretări care pun partidul în ansamblu într-o lumină nefavorabilă.
 
Nu-mi este indiferent ce se întâmplă cu PNL, în mod deosebit cu organizația ieșeană a partidului. Mai ales consider că am o responsabilitate față de organizația municipală, fie și numai dacă mă gândesc la faptul că aproape jumătate dintre membrii săi activi mi-au acordat votul la alegerile interne din luna aprilie a acestui an. Cred că dincolo de prieteniile vechi sau noi, dincolo de calculele personale sau de grup, este nevoie de mesaje clare, neechivoce transmise membrilor și publicului nostru de conducerea filialei județene și de cea a organizației municipale în legătură cu acest caz.
 
Oamenii au dreptul la reabilitare și noi nu le putem nega acest drept. În același timp, dacă vrem să facem o politică diferită de cea care a dus la scandalurile publice din ultimii ani, dacă vrem să-i avem aproape pe colegii noștri onești, care susțin ideile liberale și se străduiesc să le pună în practică, dacă vrem să recâștigăm încrederea electoratului, atunci trebuie să facem o politică diferită față de cea care i-a pus pe unii dintre colegii noștri în conflict cu legea.
 
Cu gânduri bune,
Dorin Dobrincu”, este mesajul publicat pe grupul de Facebook PNL Iași.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri