Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Revoltător: oare ce le ia minţile acestor inconştienţi?

Un nou ucigaş în Barou: avocat beat pulbere, cu 1,95 la mie, şi cu 155 km/h în oraş

GALERIE
Avocatul Victor Axinteaccident granit avocat beat
  • Avocatul Victor Axinte
  • accident granit avocat beat
- +

La doar câteva luni după ce un avocat beat pulbere a provocat un revoltător accident mortal în Iaşi, ieri-noapte, un alt purtător de robă se află în mijlocul unui scandal similar, chiar mai grav. Acesta a curmat viaţa unui tânăr ieşean ieri-noapte, iar iubita acestuia era la închiderea ediţiei în moarte cerebrală. Avocatul Victor Ion Axinte, de 26 de ani, a fost încătuşat după ce s-a urcat la volan aproape în comă alcoolică, cu peste 1,95 la mie, şi a spulberat pur şi simplu, din spate, un vehicul care tocmai plecase de la semafor, la Granit. În urma impactului a murit un tânăr de 36 de ani, iar iubita sa, de 26 de ani, a fost dusă comă la spital, medicii anunţând aseară târziu că se află în moarte cerebrală. Victor Axinte era considerat în breaslă una dintre tinerele speranţe ale avocaturii ieşene, tânărul devenind avocat definitiv în decembrie 2016, cu cel mai mare punctaj din judeţul Iaşi.

Un eveniment rutier cumplit a avut loc ieri-noapte pe bulevardul „Socola“, în intersecţia de la Granit. Un tânăr avocat din Baroul Iaşi, Victor Ion Axinte (26 de ani), a curmat viaţa unui tânăr de 36 de ani şi a accidentat-o grav pe iubita acestuia, după ce s-a urcat beat la volan şi, în dreptul semaforului din zona amintită, a intrat cu viteză foarte mare în spatele unui vehicul care tocmai plecase de la semafor. 

Prietenii l-au implorat să nu urce beat la volan 

În cursul serii de miercuri, Victor Ion Axinte şi iubita sa, o tânără de origine ba­sarabeană, au petrecut la Pensiunea „La Cumătru“, fosta „Casa Livaki“, situată pe şoseaua Bucium, vizavi de blocurile ANL Socola. Cei doi au sărbătorit ziua de naştere a unui prieten şi, după ora 23, au decis să plece spre casă. Avocatul se afla în stare avansată de ebrietate, motiv pentru care prietenii săi au insistat ca acesta să nu urce la volan. Au chemat chiar şi un taxi la local, însă, până ca taximetrul să ajungă, Axinte şi iubita sa s-au urcat în maşina Toyota Corolla a acestuia şi au plecat. La ora 23.22, maşina în care cei doi se aflau a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe bulevardul Socola circulând cu viteză foarte mare. După pasarela Bucium, în faţa vehiculului condus de Axinte tocmai plecase de la semafor, după ce a aşteptat culoarea verde, un Toyota Auris condus de Lucian Vieriu. În dreapta sa se afla Alexandra Vilichi, de 26 de ani, prietena lui. Maşina în care se aflau aceştia a fost lovită cumplit de puternic de cea condusă de avocat, care nici nu a schiţat frânarea, în urma impactului Toyota Auris ajungând pe contrasens şi lovindu-se de un taximetru, marca Dacia Logan, al cărui şofer a fost şi el rănit uşor. După ce martorii au sunat la 112, la faţa locului au ajuns atât medicii, poliţiştii, dar şi un echipaj de descarcerare. Lucian Vieriu nu a mai putut fi salvat, în timp ce iubita acestuia a fost găsită în viaţă, fiind transportată la spital în stare foarte gravă, dar întrând aseară în moarte cerebrală. 

A fost reţinut 

În urma impactului, avocatul Axinte şi iubita sa au fost şi ei răniţi, însă starea lor nu a necesitat internarea în spital. Poliţiştii care au ajuns la faţa locului au descoperit că acul vitezometrului s-a oprit la 155 de kilometri la oră, existând varianta ca viteza cu care rula avocatul să fie în jurul acestei valori. Viteza exactă va fi relevată de expertizele criminalistice ce urmează a fi efectuate în acest caz. Avocatul Victor Axinte este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şi conducere sub influenţa alcoolului. Înainte de a fi audiat de procurori, Axinte a mers la spital, de unde i s-au prelevat două probe biologice. Valorile calculate de legişti au fost de 1,95 la mie în sânge la prima probă şi 1,80 la a doua probă, ceea ce arată că în momentul impactului va­loarea era mai mare, ea fiind în scădere. Din cauza unor răni pe care le-a avut la nivelul gurii, nu a putut sufla în etilotest în prealabil. În jurul orei 12, Axinte a fost reţinut pentru 24 de ore şi, în cursul serii de ieri, înainte de închiderea ediţiei noastre, urma să afle dacă va fi sau nu arestat preventiv. 

La audieri, Axinte a precizat că nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat cu o seară înainte, menţionând că nu îşi aduce aminte nici de momentul în care s-a urcat la volan. În schimb, acesta a menţionat că ar fi băut „4-5 pahare cu vin, îndoite cu apă“, versiune ce, având în vedere alcoolemia rezultată, ar putea fi demontată. 

Cea mai mare notă la definitivat

Chiar a declarat că nu îşi aduce aminte impactul, Axinte a mai spus la declaraţii că are o frântură de amintire din momentul de după accident, atunci când iubita lui i-ar fi reproşat ce a făcut. „Vom continua cerce­tările în acest caz“, a menţionat procurorul de caz Iulian Ispir, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi. La Parchet, Ion Victor Axinte a fost reprezentat de colegul său, avocatul Răzvan Cardoneanu. Acestea ne-a precizat: „Clientul meu recunoaşte şi regretă enorm ceea ce s-a întâmplat“.

Victor Ion Axinte a devenit avocat definitiv în decembrie 2016, atunci când a obţinut nota maximă la concurs, în rândul concurenţilor din judeţul Iaşi. Potrivit unei postări de pe pagina sa de Facebook, Axinte îşi deschisese cabinet de avocatură pe 1 fe­bruarie. Era considerat de colegii săi un avocat cu un viitor strălucit în faţă, şi nu era deloc cunoscut în breaslă ca având probleme cu alcoolul. Părinţii săi sunt ambii profesori, iar maşina cu care a produs accidentul îi aparţinea tatălui său. (Ionuţ BENEA)

Patru persoane au ajuns la spital, una în moarte cerebrală

Partenera tânărului accidentat mortal la Granit era aseară târziu internată încă, dar aflată în moarte cerebrală la închiderea ediţiei. Potrivit medicilor de la Spitalul „Sfântul Spiridon“, pacienta este supravegheată în secţia clinică ATI. Victima, în vârstă de 26 de ani, originară din Roman, era intubată şi ventilată mecanic. În urma accidentului, tânăra a suferit leziuni interne grave la nivelul capului şi la nivelul abdomenului. „Investigaţiile au arătat că tânăra prezenta o hemoragie abdominală şi alta cerebrală. Tânăra a fost consultată de neurochirurg, care a recomandat să nu fie operată. Colegii de la chirurgie generală au intrat cu pacienta în sală să vadă care este sursa sângerării. Pacienta rămâne în ATI cu prognostic rezervat“, declara ieri dimineaţă profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Din accidentul de la Granit, în UPU au fost transportate, în total, patru victime. 

În afară de pacienta de 26 de ani, medicii urgentişti au acordat îngrijiri de specialitate avocatului care a provocat tragedia, partenerei sale care se afla în dreapta-faţă în autoturism, şi încă unui şofer implicat în accident, aflat într-un taxi. Celor doi bărbaţi, şoferi, li s-au recoltat şi probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei de către IML. Avocatul ieşean a fost ulterior transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii suplimentare. Partenera sa şi celălalt şofer au mers la domiciliu, după ce li s-au îngrijit în UPU rănile uşoare. (Iulia CIUHU)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri