Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un week-end la tenis numai bun de uitat

GALERIE
svitolina
  • svitolina
- +

 

La Toronto Simona Halep a suferit în semifinale cea mai drastică înfrângere din ultimii patru ani. În calificările de la Cincinnati toate cele patru românce au fost eliminate din primul tur
 
Week-end-ul care s-a încheiat a fost unul negru pentru jucătoarele noastre care luptă pe terenurile dure americane, în frunte cu Simona Halep. Victoria din sferturile de finală ale turneului “Rogers Cup” de la Toronto (dotat cu premii totale de 2.434.389 dolari) arătase un joc al  Simonei Halep din ce în ce mai consistent pe suprafeţe dure, adversara ei, Caroline Garcia (Franţa) oferind o rezistenţă puternică doar în primul set, în care Halep a obţinut break-ul decisiv exact în finalul setului. Însă cea mai bună jucătoare română a momentului arată că suferă din plin la capitolul condiţie fizică. Meciul cu Garcia trebuia disputat în cursul nopţii de vineri pe sâmbătă şi s-a amânat din cauza intemperiilor meteo în cursul dimineţii americane de sâmbătă. Din acest motiv, ea a trebuit să joace şi semifinala în aceeaşi zi, ori tocmai aceasta se arată că nu-i convine Simonei. În aceste condiţii, nici voinţa proprie, nici sfaturile lui Darren Cahill nu folosesc la prea mare lucru.
În plus, Simona a avut o pauză ceva mai mare până în semifinală în raport cu adversara ei. Şi aceasta n-a fost temuta Garbiñe Muguruza  (4 WTA), ci Elina Svitolina (5 WTA), extrem de redutabilă şi ea, dar cu care Simona avea palmares favorabil (3-2). Deznodământul a fost şocant: ucraineanca a câştigat cu 6-1, 6-1, în 56 de minute, arătând o prospeţime mai mare decât Simona, care a făcut cel mai slab joc al ei din perioada ei de consacrare. Numărul imens de greşeli neforţate (34!!!) şi procentajele la serviciu (43% şi 35%) sunt edificatoare pentru calitatea jocului prestat de Halep în această semifinală nefericită. Ultima înfrângere de acest calibru a fost în martie 2013 (cu puţin timp înainte de începerea ascensiunii), 1-6, 0-6 la Miami, cu italianca Sara Errani. Rămâne, totuşi, cu o participare în semifinalele unui turneu de calibru, pe care îl câştigase anul trecut şi o perioadă de remontare până în turul II la Cincinnati, unde va întâlni învingătoarea unui meci dintre două jucătoare sosite din calificări. În finală, Svitolina o va înfrunta pe daneza Caroline Wozniacki, care s-a impus cu 6-2, 6-3 în faţa americancei Sloane Stephens, revelaţia acestui turneu.
* La Cincinnati (Ohio), turneu de acelaşi calibru, dotat cu premii totale de 2.536.154 dolari, participarea românească nu a început deloc bine. Cele mai bune patru jucătoare în afara Simonei Halep au făcut calificări şi toate patru au fost eliminate din primul tur. Ana Bogdan (124) a fost învinsă de brazilianca Beatriz Hadad (77), scor 3-6, 1-6 în 80 de minute; Irina Begu (59) a cedat în faţa jucătoarei clasate pe locul 134, americanca Taylor Townsend, scor 7-6, 1-6, 3-6 în două ore şi zece minute (după ce a condus cu 2-0 în setul decisiv); Monica Niculescu (57) a pierdut în trei seturi (6-4, 2-6, 1-6) în faţa columbiencei Mariana Duque (107) după o oră şi 47 de minute; în fine, Sorana Cîrstea (54) a pierdut cu 7-6, 3-6, 4-6 în faţa unei jucătoare din Serbia, Aleksandra Krunic (84, în două ore.
* În turneul masculin de la Montreal, ascensiunea canadianului de 18 ani Denis Shapovalov, a continuat până în emifinale. Cel care l-a oprit pe Nadal în drumul său spre locul I mondial, a trecut în sferturi de francezul Adrian Mannarino cu 2-6, 6-3, 6-4. Însă în semifinale,el a trebuit să se încline în faţa unul alt tânăr furios, germanul Alexander Zverev, scor 4-6, 5-7. Zverev a susţinut în cursul nopţii finala cu elveţianul Roger Federer, care în cealaltă semifinală a trecut de olandezul Robin Haase cu 6-3, 7-6.
* Alexandra Cadanţu a abandonat, sâmbătă, în semifinalele turneului ITF de la Hechingen (Germania), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari, la scorul de 7-5, 4-1 pentru germanca Tamara Korpatsch. Cadanţu, cap de serie numărul şase, trecuse în optimi de bulgăroaica Isabella Şinikova, cu 2-6, 6-4, 6-4, iar în sferturi a învins-o pe italianca Jessica Pieri, cu 3-6, 6-2, 7-6.
 
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri