Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Plai and win!!!

UPDATE: Formidabilă victorie ieşeană la rugby

GALERIE
rugby-cluj-iasi
  • rugby-cluj-iasi
- +

CS Universitatea Cluj – Politehnica Iaşi 23-24 (20-7), succes conturat în ultimele cinci minute

 
 
 
 
După prima repriză se prefigura o victorie facilă a gazdelor pe stadionul “Iuliu Haţieganu”, în min. 9 era deja 14-0 pentru “U” iar  la pauză scorul de 20-7 nu lăsa niciun dubiu asupra invingătoarei. În partea secundă, Iaşul a mai înscris un eseu, dar trasformerul gazdelor, Melniciuc, a fructificat o lovitură de pedeapsă în min. 67, scorul ajungând 23-12, rezultat menţinut până în min. 75. Atunci, pe contraatac Semisi a reuşit o pătrundere spectaculoasă, finalizată cu eseu. Clujenii au simţit pericolul şi nu întâmplător ratarea transformării de către Plai a fost aplaudată de public. “U” s-a aruncat spre buturile ieşene, dar în min 80^1, o nouă pătrundere devastatoare a dus scorul la 23-22. Transformarea lui Plai nu a fost deloc uşoară, nu numai scorul şi momentul, dar şi poziţia laterală aproape de tuşă fiind izvoare de emoţii. Dar Daniel a reuşit şi ultimele faze din prelungiri, disputate în terenul ieşenilor n-au mai schimbat nimic. Concluzia? Poate si la baietii astia merita sa vina banii!
 
Evoluţia scorului
7-0 (‘7) – eseu Boar (tr. Melniciuc); 14-0 (‘9) – eseu Halafihi (tr. Melenciuc ); 14-7 (‘21) – eseu Bălan (tr. Plai); 17-7 (’25) – l.p. Melniciuc; 20-7 (’38) – l.p. Melniciuc; 20-12 (’50) – eseu Druşcă; 23-12 (’67) l.p. Melniciuc; 23-17 (’85) – eseu Semisi; 23-24 (‘90^1), eseu A.Moa (tr. Plai). 
Celalalt meci de astazi: Steaua - Timisoara Saracens 9-8. 
 
 
Fetele au pornit tare
În altă ordine de idei, echipa feminină Politehnica Iaşi (antrenor, Neculai Tarcan) a pornit cu dreptul noua ediţie a campionatului naţional de rugby în 7 senioare, reuşind să încheie etapa de la Bucureşti (stadionul Arcul de Triumf)  pe primul loc cu 10 puncte, cu avantaj la punctaveraj faţă de campioana CS Agronomia. Ieşencele au învins 42-0 (eseuri Iuliana Sava 2, Alina Păunaş, Kristina Katilova, Ana-Maria Sandu, Marina Borodina, Katilova, şase transformări) şi 54-5 (Katilova – 3, Maria Atomi, Păunaş, Andreea Gaiţă, Borodina – eseuri; Katilova – 7 transformări) echipa CSU Cluj. Cu Agronomia, Politehnica a pierdut primul joc, scor 7-22 (eseu Sandu, transformat de Katilova) şi s-au revanşat în cel de-al doilea, scor 19-10 (Păunaş, Sandu, Atomi – eseuri, două transformări, Katilova). Din lotul ieşencelor au mai făcut parte Andreea Brînză, Georgiana Gabor, Andreea Nechifor şi Anastasia Krîbanovska.
În campionatul junioarelor, CSM Paşcani conduce detaşat, cu 12 puncte, câştigând toate cele patru meciuri jucate: 14-7 cu CA Agronomia, 24-5 cu Arieşul “Mihai Viteazu”, 34-0 cu CS Parohial şi 29-0 cu RC Gringos. CSM este urmată de Agronomia – 10 p şi Arieşul – 8 p. 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri