Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO&FOTO: Nichita, REŢINUT! A stat la audieri aproximativ 7 ore

GALERIE
nichita flancat de mascati1mascati la vil alui nichita20150430_110306primaria iasi dadina samson primaria iasichisca primaria iasiDNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (1)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (5)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (9)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (11)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (20)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (26)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (35)DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (39)
  • nichita flancat de mascati1
  • mascati la vil alui nichita
  • 20150430_110306
  • primaria iasi d
  • adina samson primaria iasi
  • chisca primaria iasi
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (1)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (5)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (9)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (11)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (20)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (26)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (35)
  • DNA Primaria Iasi, foto Dan Luca (39)
- +

Procurorii DNA fac, joi dimineata, 18 perchezitii la primaria Iasi, la locuinta edilului Gheorghe Nichita (vicepresedinte PSD), la politia locala si la mai multe adrese, intr-un dosar in care sunt vizate fapte de coruptie.

ORA 02:12

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procuroii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după mai mult de şapte ore de audieri, fiind suspectat de abuz în serviciu.

Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare.

Alături de el, vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi adjunctul său Ştefan Avarvarei, reţinuţi în cursul serii de joi în acelaşi dosar.

ORA 22:35

Şeful Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, şi adjunctul, Ştefan Avarvarei, au fost reţinuţi în această seară!

Locuinţa şefului Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, a fost percheziţionată astăzi de dimineaţă.

ORA 20:20

Vedeţi imagini cu primarul Nichita la DNA:

Clip preluat de pe contul de YouTube B1TVChannel

VEDEŢI ŞI:

VIDEO&FOTO: Primarul Nichita a ajuns la DNA de la Iaşi în mai puţin de 5 ore

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el spunând la intrare că nu are deocamdată ce să declare.

ORA 19:30

Vedeţi imagini de la percheziţiile făcute de DNA la Primăria Iaşi:

GALERIE FOTO I

GALERIE FOTO II

ORA 18:52

Primarul Nichita a ajuns la DNA de la Iaşi în mai puţin de 5 ore

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost adus la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), el spunând la intrare că nu are deocamdată ce să declare.

Tot vineri, în jurul orei 16.00, a fost adus la DNA central şi şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu.

Primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurori de la vila sa din Copou în jurul orei 14.30, el fiind însoţit de doi mascaţi care l-au urcat într-o dubă.

ORA 18:50

Avocata Georgiana Antinia, colaborator în echipa Sandrei Grădinaru, a dat declaraţii după ce primarul Gheorghe Nichita a fost săltat de DNA.

ORA 17:45

BOMBĂ! Trei şefi din Primăria Iaşi, săltaţi de DNA şi duşi cu duba la Bucureşti

Procurorii DNA au ridicat trei şefi din cadrul Primăriei, în jurul orei 17.00.

Este vorba de Adina Samson, şefa Serviciului Managementul Calităţii, Eugen Chişcă, şeful Seviciului Administrativ şi Dumitru Tomorug, şeful Direcţiei Tehnice Iaşi.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii finalizează percheziţiile la Primăria Iaşi.

ORA 16:00

Un angajat al Salubris, dus la Bucureşti după descinderile DNA la Iaşi

Şi un angajat de la Salubris a fost esortat de procurori la Bucureşti în urma descinderilor DNA. Bărbatul lucra la Biroul de Relaţii cu Publicul.

Precizările făcute oficial de Salubris:

"Ca urmare a informaţiilor apărute în mijloacele media locale , dorim să facem câteva precizări cu privire la verificările efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Iaşi la sediul Salubris SA.

În data de 30.04.2015, în intervalul orar 07:20 – 08:48, ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au efectuat verificări la sediul Salubris SA din şos Naţională nr. 43. Verificările s-au desfăşurat numai în cadrul Biroului Relaţii cu Publicul, şi au vizat doar unul din angajaţii acestui birou.

Pentru o informare corectă, precizăm că ofiţerii de poliţie nu au efectuat percheziţii la domiciliul sau în biroul Directorului General a Salubris SA, dl Ion APOSTOL.

Verificările efectuate nu au afectat activitatea Salubris SA, aceasta desfăşurând-se normal, conform programului de lucru".

ORA 14:28

Gheorghe Nichita, flancat de mascaţi, a fost introdus în dubă. El va fi dus la Bucureşti. 

MAI MULTE IMAGINI GĂSITI IN GALERIE FOTO

ORA 14:10

Percheziţiile la vila primarului Nichita s-au terminat.

El urmează să fie dus la audieri la DNA Bucureşti. Avocatul său, Marius Striblea, a confirmat că procurorii îl acuză pe primar de abuz în serviciu.

În paralel, viceprimarul Mihai Chirica l-a suspendat din funcţie pe directorul Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, care este deja în drum spre capitală.

Protestatari

ORA 13:33

Potrivit unor surse Realitatea Tv - neconfirmate de surse oficiale sau de altele apropiate dosarului -, Nichita Gheorghe a instigat mai mulţi poliţişti ( funcţionari publici cu funcţii de conducere din cadrul Poliţiei Locale a Mun. Iaşi ) să efectueze supravegheri operative şi investigative.

Nichita dispunea lui Hliboceanu Liviu Mihai, directorul general al poliţiei locale Iaşi şi Avîrvarei Ştefan (DETALII AICI), şef serviciu poliţia locală Iaşi să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele pe care primarul dorea să fie urmărite şi cerea poliţiştilor să-l ţină la curent cu toate detaliile – cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin .

Mai mult, Hliboceanu la cererea lui Nichita dispunea unor poliţişti din subordine să acceseze inclusiv bazele de date ale instituţiei pentru a verifica autoturismele şi baza de date a evidenţei populaţiei pentru a afla cât mai multe detalii în legătură cu proprietarii respectivelor autoturisme cu care se întâlneau persoanele despre care Nichita dorea să le cunoască tot anturajul, se mai arată în document, potrivit surselor Realitatea Tv.

Astfel, Nichita folosea Poliția Locală în interes personal, pentru efectuarea unor supravegheri operative ale unor persoane, activități ce nu au legătură cu atribuţiile Poliţiei Locale a municipiului Iaşi instigă funcţionarii acestei instituţii să îi furnizeze date ce nu sunt destinate publicităţii prin accesarea unor baze de date, în interesul personal al edilului municipiului.

ORA 13:16

Liviu Hliboceanu, directorul general al Poliţiei Locale, a luat deja calea Bucureştiului pentru a fi audiat la DNA

ORA 12:30

Procurorii au adus in Primarie cateva valize de mari dimensiuni, tip troller, fie incarcate cu aparatura, fie pregatite pentru a fi umplute cu documente.

Valizele sunt deocamdata lasate la intrarea in cabinet. Citeşte mai departe

ORA 11:50

Viceprimarul Mihai Chirica susţine că nu ştie nimic despre motivul percheziţiilor şi a anunţat ca va reveni cu un comunicat de presă.

"Nu am nici cea mai mică ideea despre ce este vorba. Eu am intrat şi ieşit doar din biroul meu", a declarat acesta.  

ORA 11:20

Prezenţa jandarmilor pe aleea din faţa vilei lui Gheorghe Nichita a fost privită ca un fapt banal de către vecini.

"Am crezut că se fac pregătiri de 1 Mai", a spus o vecină.

ORA 11:00

Un al doilea avocat s-a alăturat lui Marius Striblea în apărarea lui Gheorghe Nichita. Este vorba de Ionel Nechita.

Potrivit realitatea.net, Gheorghe Nichita folosea poliţiştii locali pentru a urmări diverse persoane, ce întâlniri aveau acestea, cu ce maşini veneau etc.

ORA 10:45

Locuinţa şefului Poliţiei Locale, Liviu Hliboceanu, este percheziţionată sub coordonarea procurorilor DNA.

Acesta a confirmat telefonic pentru Ziarul de Iaşi că este prezent la verificări. "Nu mi s-a comunicat nimic în legătură cu învinuirile care mi s-ar aduce. Deocamdată asist la percheziţie", ne-a declarat Liviu Hliboceanu în jurul orei 10:35. Mai multe, AICI

ORA 10.16

La vila primarului Gheorghe Nichita a ajuns decanul baroului Iaşi, Marius Striblea.

-

La Primărie, activitatea sectorului administrativ este blocată, iar biroul primarului este păzit. Procurorii lucrează în cabinetul primarului.

ORA 10:00

Primarul Gheorghe Nichita ar fi acuzat de abuz în serviciu, susţine realitatea.net.

Acesta ar fi folosit poliţiştii locali să facă filaje

ORA 9:30

Primarul Gheorghe Nichita a solicitat prezenţa unui avocat, au precizat surse pentru Ziarul de Iaşi.

Activitatea Primăriei şi a Poliţiei Locale (sediile din Bularga şi zona Cub) este paralizată. Angajaţii Primăriei care au ajuns la muncă după descinderile mascaţilor nu au avut voie să intre în instituţie.

Percheziţii au avut loc în biroul primarului şi este vizat şi şeful Poliţiei locale, Liviu Hliboceanu. 

ORA 9:00

Comunicatul DNA referitor la percheziţii:

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

În cursul zilei de 30 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 21 locații situate în județul Iași, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

ORA 8:15

Suspiciuni de coruptie l-ar viza pe primarul municipiului Iasi, in legatura cu finantarea si contractele pentru politia locala a municipiului, coordonata si finantata direct de Primaria Iasi.

Gheorghe Nichita este primarul Iasiului de 12 ani. El urmeaza sa fie dus la Bucuresti la audieri.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri