Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Victime noi la Indian Wells

GALERIE
Federico Delbonis
  • Federico Delbonis
- +

 Belinda Bencic şi Andy Murray au fost eliminaţi din turneul de tenis californian

 
* Simona Halep, care a jucat în cursul nopţii contra cehoaicei Barbora Strycova, a rămas singura prezenţă românească pe tablourile de la  Indian Wells, după ce Florin Mergea, Horia Tecău şi Monica Niculescu au părăsit turneele de dublu. Ultima, împreună cu rusoaica Margarita Gasparian, a pierdut cu 5-7, 2-6 partida cu unul dintre cele mai bune cupluri din lume, perechea cehă Andrea Hlavackova/ Lucie Hradecka, favorite nr. 4 în California şi finaliste la Australian Open 2016. Cele două jucătoare cehe totalizează 18 trofee la dublu, dar nu toate împreună.
Cel mai interesant meci de luni,din turneul feminin, s-a finalizat cu victoria italiencei Roberta Vinci *nnr. 9) în faţa ucrainencei Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3. Experimentata jucătoare italiană se va confrunta cu jucătoarea slovacă Magdalena Rybarikova (97 WTA), care a reuşit s-o depăşească, scor 6-4, 3-6, 6-3 pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, favorita nr. 7. Într-o altă partidă, Karolina Pliskova (Cehia), cap de serie numărul 18, s-a impus cu 6-2, 6-0 în faţa sârboaicei Ana Ivanovic (nr.14), iar în optimi urmează să o înfrunte pe britanica Johanna Konta (nr.25), învingătoare cu 6-4, 6-1 în întâlnirea cu cehoaica Denisa Allertova:
Turul III, feminin:  Vikloria Azarenka (Belarus/ nr.13) – Zhang Shuai  (China) 6-4, 6-3; Samantha Stosur (Australia/ nr..26) - Christina McHale (SUA) 6-4, 2-6, 6-4; Daria Kasatkina (Rusia) - Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 3-6, 7-6; Timea Bacsinszky (Elveţia/nr.13) - Eugénie Bouchard (Canada) 6-2, 5-7, 6-2
* În turneul masculin din seria Masters 1000, surpriza cea mare a fost realizată de argentinianul Federico Delbonis (53 ATP) care a reuşit să-l elimine pe britanicul Andy Murray, al doilea favorit al competiţiei, în faţa căruia s-a impus cu 6-4, 4-6, 7-6. Delbonis a profitat de o serie de erori comise de Murray în setul al treilea, impunându-se în faţa campionului olimpic en titre după 2 ore şi 46 minute de joc. Jucătorul sud-american îl va avea ca adversar în optimile de finală pe francezul Gaël Monfils, cap de serie numărul 13, care a trecut cu 6-1, 6-3 de spaniolul Albert Ramos.  Într-un alt meci, elveţianul Stanislas Wawrinka, numărul 3 pe lista favoriţilor, a dispus cu 6-4, 7-6 de rusul Andrei Kuzneţov, iar în turul următor va juca împotriva belgianului David Goffin, cap de serie numărul 15, învingător cu 4-6, 6-3, 6-2 asupra argentinianului Guido Pella.
Turul III, masculin:  Richard Gasquet (Franţa/ nr.8) - Aleksandr Dolgopolov (Ucraina/ nr. .26) 2-6, 6-2, 6-1; Milos Raonic (Canada/nr. 13) - Bernard Tomic (Australia/ nr.17) 6-2, 3-0 ab; Tomas Berdych (Cehia/ nr.6) - Borna Coric (Croaţia) 6-1, 7-6; Marin Cilic (Croaţia/nr.10) - Leonardo Mayer (Argentina) 6-4, 6-3.
* Irina Begu nu şi-a revenit, încă, de pe urma accidentării recente, fiind învinsă în turul I al turneului challenger de la  San Antonio (Texas) dotat cu premii totale de 115.000 dolari. Irina (35 WTA), a doua favorită, a pierdut în faţa unei adversare mai slab cotat, Samantha Crawford (21 ani, 111 WTA), scor 6-2, 1-6, 5-7.  Irina a luat, cum era normal, primul set, cu 6-2, dar l-a cedat pe al doilea fără drept de apel, cu 1-6. În decisiv, românca a dominat jocul şi a avut 5-2, dar apoi a ratat două mingi de meci la 5-3, iar Crawford a reuşit să întoarcă situaţia şi să câştige după două ore de joc.
* Marius Copil a intrat pe tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Guangzhou (China), dotat cu premii totale de 50.000 de dolari, după ce l-a învins în ultima rundă a calificărilor pe sud-coreeanul Lee Duck-hee cu 2-6, 6-4, 6-3.  
Copil (25 ani, 199 ATP) jucase în turul al doilea al calificărilor cu chinezul Zhu Shenghao(1.175 ATP), doar 31 de minute, însă, asiaticul renunţând la scorul de 6-0, 4-0 pentru arădean.  În faţa lui Lee (17 ani, 224 ATP), care venea după un meci de două ore şi jumătate susţinut tot luni, Copil nu şi-a regăsit cadenţa în primul set, pe care l-a cedat cu 2-6. în actul al doilea, Marius Copil a beneficiat de zece mingi de break, dar nu a transformat-o decât pe ultima, egalând situaţia la seturi, pentru ca apoi să se impună în decisiv.  După opt aşi reuşiţi în meciul cu Zhu, Copil a adăugat alţi 11 în partida cu Lee. În primul tur pe tabloul principal, Marius îl va întâlni pe elveţianul de 34 de ani, Marco Chiudinelli (144). Jucătorul arădean s-a impus în singura confruntare directă, în 2011, în primul tur al calificărilor la Roland Garros, cu 6-4, 6-4.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri