Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO „Regele“ cocainei de la Iaşi trăia ca un nabab, ascuns în Bucium. Cum căra drogurile

GALERIE
vais
  • vais
- +

Noi amănunte legate de reţinerea acestuia. Este a doua reţinere pentru trafic de droguri în rândul apropiaţilor clanului Corduneanu, în ultima perioadă

Noi informaţii referitoare la prinderea dealerului de cocaină Florin Vais de către ofiţerii antidrog de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Iaşi. Interlopul apropiat clanului Corduneanu a fost prins imediat după ce a ridicat coletul adus din Italia, în care se aflau 100 de grame cu cocaină columbiană, de cea mai înaltă puritate. Acesta a ridicat coletul pe timpul nopţii, iar drogurile se aflau ascunse în piese de autoturisme de lux. Poliţiştii au aşteptat ca Vais să se urce în autoturismul său Porsche împreună cu o cunoştinţă, apoi au descins peste cu pistoalele din dotare

 
. Curios este că interlopul are o poză pe o reţea de socializare în care apare lângă Porsche-ul din care a fost ridicat de către poliţişti, iar el este îmbrăcat cu un tricou pe care scrie Narcos.
”În noaptea de 7 spre 8 decembrie, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc. Astfel, un bărbat în vârstă de 42 de ani a fost surprins în flagrant delict în timp ce ar fi primit un colet care ar fi conţinut droguri de mare risc, provenite din Italia. În vederea documentării activităţii infracţionale a acestuia, la data de 8 decembrie poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Iaşi şi Botoşani, iar cinci persoane au fost aduse la audieri. Faţă de bărbatul de 42 de ani, cercetat pentru introducerea în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani şi a jandarmilor din Iaşi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
 
 
Florin Vais este „activ“ în rândul interlopilor Corduneanu şi este supranumit „Regele“, deoarece aducea în Iaşi cea mai pură cocaină. Florin Vais a fost lăsat să îşi aducă marfa cu autocarul şi a fost ridicat imediat ce a pus mâna pe coletul în care se aflau 100 de grame de cocaină, în valoare de cel puţin 10.000 de euro. Autocarul care i-a adus coletul circula pe relaţia Spania - Italia - Iaşi şi se afla într-un pachet mai mare, cu piese de maşini de lux. Imediat după reţinerea interlopului, mai multe dube ale Jandarmeriei au trasportat la sediul DIICOT Iaşi persoane care cumpărau droguri de la la Vais pentru a fi audiate. De altfel, mai multe autoturisme au urmărit aceste dubiţe prin municipiul Iaşi, fiind bănuiţi că în ele se aflau interlopi care voiau să afle mai multe detalii despre acţiunea poliţiştilor. Florin Vais făcea trafic cu droguri sub paravanul comercializării maşinilor de lux, cu preponderenţă cele 4X4.
 
 
De altfel, Vais deţine mai multe Mercedes-uri şi BMW-uri pe care le folosea în mod re­gulat la transportul coletelor cu droguri. De asemenea, interlopul o ducea foarte bine din traficul cu droguri, mutându-se de la apartamentul pe care îl avea pe bulevardul Independenţei la o casă aflată în spatele Petrom Bucium, unde trăia în lux împreună cu soţia şi cei doi copii. Florin Vais era prieten bun cu Adrian şi Costel Corduneanu, cu care are nenumărate fotografii pe site-urile de socializare. Acesta nu este singurul apropiat al Cordunenilor prins de către ofiţerii antidrog. La sfârşitul lunii septembrie, poliţiştii de la Crimă Organizată Iaşi l-au săltat pe un alt dealer de droguri al fraţilor Corduneanu, respectiv Ionuţ Balaban. În casa acestuia, poliţiştii au găsit 350.000 lei şi 17.000 de euro, fiind suspectat că banii proveneau din vânzarea drogurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri