Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

VIDEO Campania “Prins în trafic”  Pericol public: Stradă împărțită de șoferi și pietoni

GALERIE
masini parcate Sesan - prins in trafic (4)masini parcate Sesan - prins in trafic (1)masini parcate Sesan - prins in trafic (2)masini parcate Sesan - prins in trafic (3)masini parcate Sesan - prins in trafic (5)masini parcate Sesan - prins in trafic (6)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (4)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (1)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (2)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (3)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (5)
  • masini parcate Sesan - prins in trafic (6)
- +

La câţiva paşi de una dintre cele mai mari parcări din ţară, unii şoferi aleg să-şi lase maşinile ilegal pe străzi laterale. Este cazul străzii Profesor Anton Şesan, arteră de circulaţie paralelă cu str. Sf. Lazăr şi care se intersectează cu str. Smârdan.  

Deşi este o stradă cu sens dublu până la intersecţia cu str. Zimbrului, circulaţia se desfăşoară efectiv pe o singură bandă. Zilnic, unii şoferi parchează pe benzile de la trotuar de pe ambele părţi ale străzii, astfel că blocajele în trafic sunt la ordinea zilei.

Culmea, ieri, în jurul orei 12.00, când ne-am deplasat în zonă pentru a verifica sesizările primite în cadrul campaniei „Prins în trafic”, ne-am intersectat cu un echipaj al Poliţiei Locale. Poliţiştii au trecut nepăsători printre zecile de maşini parcate pe str. Şesan, au zăbovit câteva secunde la intersecţia cu str. Melodiei şi au gonit pe sensul unic din spatele facultăţilor Universităţii Tehnice. Dezmăţul din zonă a ajuns până acolo încât şoferii parchează aproape de mijlocul intersecţiei Şesan – Moldovei – Zimbrului.  

Zonă în plină dezvoltare imobiliară 

În ultimii ani, zona în care se află str. Şesan s-a dezvoltat accelerat în plan imobiliar, atât din punct de vedere al locuinţelor colective, cât şi al clădirilor de birouri. În schimb, unele imobile noi nu au fost dotate şi cu locuri de parcare astfel că angajaţi ai noilor firme din zonă s-au refugiat pe str. Şesan, dar şi pe altele din apropiere, asupra cărora vom reveni în materiale viitoare.

Chiar şi fără locuri de parcare puse la dispoziţie de angajatori, aceşti şoferi au, peste drum, o parcare cu nu mai puţin de 2.500 de locuri. Nu doar conducătorii auto care tranzitează strada au de suferit de pe urma parcărilor, ci şi pietonii. De obicei, maşinile parcate ocupă şi trotuarele, astfel că str. Şesan a devenit deja o stradă „shared-space”, în care pietonii şi şoferii convieţuiesc, diferenţa majoră fiind că au prioritate conducătorii auto, iar viteza legală maximă nu este de 20 km/h.

„În fiecare zi e la fel. Cârduri de maşini care se întind de-a lungul străzii Şesan. Prin zonă trece şi Poliţia Locală, i-am văzut şi pe cei de la Rutieră, dar nu am văzut să se dea amenzi. Toată lumea parcă aşteaptă să se întâmple un accident grav pe stradă, condiţii de trafic sunt pentru asta, şi abia apoi să se gândească vreunul că trebuie luate măsuri, aşa cum se-ntâmplă de obicei la noi, a declarat Mircea S., unul dintre locatarii din zonă care ne-au sesizat despre problemele de trafic.

El a adăugat că, în urmă cu câţiva ani, pe str. Şesan se circula în condiţii normale, maşinile fiind mult mai rare decât acum. Puteţi vizualiza mai multe fotografii şi clipuri video de pe str. Şesan pe varianta online a „Ziarului de Iaşi”. Campania „Prins în trafic” continuă până pe 20 februarie şi vă încurajăm să ne trimiteţi în continuare sesizări pe adresa redacţiei (redactia@ziaruldeiasi.ro), sub formă de comentariu pe varianta online a ziarului sau în grupul de Facebook intitulat „Prins în trafic”. 

VEDEȚI ȘI:

FOTO: Cum ar putea fi fluidizată circulația în Tudor Vladimirescu

Haideţi să îmbunătăţim împreună traficul din Iaşi! „Prins în trafic”, o campanie a „Ziarului de Iaşi” 

FOTO: Claxoane, înjurături și nervi zi de zi în traficul infernal din Tudor Vladimirescu

Campania „Prins în trafic“: Blocaje în trafic provocate de taximetriştii de la autogară

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri