Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

GALERIE FOTO&VIDEO: Cei mai de seamă ieşeni, premiaţi la „Seara Valorilor“

GALERIE
teatrul iasi
  • teatrul iasi
- +

Primăria a organizat astăzi unul din evenimentele de referinţă incluse în programul „Sărbătorilor Iaşului“, manifestare în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai merituoşi ieşeni. „Seara Valo­rilor“ s-a desfăşurat de la ora 17 la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“.

UPDATE ORA 20:00

Jurnalistul Cătălin Hopulele a primit premiul "Vanda Condurache".

GALERIE FOTO

 UPDATE ORA 19:00

În cadrul celei de-a XXIV-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului, Seara Valorilor a avut loc miercuri, 14 octombrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”. În numele comunităţii locale, primarul interimar Mihai Chirica şi alţi oameni de marcă ai cetăţii au premiat cei mai merituoşi ieşeni, dar şi alte personalităţi care iubesc Iaşul şi care, prin excelenţa activităţii lor, au influenţat şi marchează viaţa socială, culturală, artistică, sportivă şi economică a cetăţii.

Lista premiilor acordate în cadrul Serii Valorilor 2015:

Premiul Pogor:

Constantin Simirad

Premiul Excelenţa pentru implicarea în proiectele comunităţii:

Fundaţia Comunitară Iaşi

Premiul Excelenţa în afaceri:

Brickston S.A.

Lear Corporation.

Antibiotice S.A.

Premiul Excelenţa în sport:

Clubul Sportiv „Anghel Saligny”

Lucian Popa

Iordache Dragomir

Premiul Tinere valori:

Alexandra Nedelcoff

Antoanela Vieru

Alexandru Cohal

Premiul Vanda Condurache:

Cătălin Hopulele

Premiul Excelenţa în domeniul cultural-artistic:

Ilieana Iliescu

Teo Corban

Ovidiu Lipan - Ţăndărică

Cetăţenean de Onoare al Municipiului Iaşi:

Mihaela Arsenescu Werner

Alexandru Călinescu

Solomon Marcus

UPDATE ORA 16:25

„Printre momentele importante ale serii se numără şi cel al acordării titlului de Cetăţean de Onoare al Mu­nicipiului Iaşi pentru academicianul Solomon Marcus, actriţa Mihaela Arsenescu-Werner şi profesorul Ale­xandru Călinescu. Evenimentul va cu­prinde mai multe momente-surpriză, beneficiind de asistenţa regizorală a managerului Operei Naţionale Ro­mâne Iaşi, Beatrice Rancea, şi de in­terpretarea orchestrei, soliştilor, corului şi ansamblului de balet al insti­tuţiei“, au precizat ieri reprezentanţii municipalităţii.

Tot astăzi, începând cu ora 18, la Catedrala Mitropolitană va avea loc un concert coral organizat de Filarmonica „Moldova“ Iaşi. Primăria a mai anunţat că, în zilele de 14 şi 15 octombrie, 10 statui din Iaşi vor fi puse în valoare printr-un sistem de iluminare şi muzică, în cadrul proiectului „Iaşi History Lighting Tour“.

Despre posibila prezenţa a unor oficialităţi centrale la manifestările de astăzi dedicate sărbăto­rilor şi Sfintei Cuvioase Parascheva, primarul interimar Mihai Chirica nu a oferit ieri informaţii concrete. „Nu avem încă o confirmare a unei liste foarte precise, noi avem trimise invitaţii, şi noi, şi Mitropolia. Cine doreşte să vină, e bine primit, să dea Dum­nezeu să fie linişte, sărbătorile se fac oricum“, a spus Chirica. Potrivit acestuia, au fost trimise invitaţii atât la Ad­ministraţia Prezidenţială, cât şi Gu­vernului.

În schimb, edilul a comunicat numele celorlalţi cântăreţi care vor concerta pe 15 octombrie, în deschiderea momentelor artistice pregătite de Smi­ley, Delia şi James Arthur. Este vorba de artiştii locali Diana Vartolomei, Alexandra Haidău, Mădălina Lefter, RaO şi Cross Medio.

Primarul interimar a mai spus că focul de artificii se va desfăşura pe parcursul a maximum 15 minute. Alte manifestări anunţate pentru astăzi de către Primărie constau în „Masa pelerinilor“ (ora 13, Cantina de Ajutor Social) şi promenada costumelor de epocă, pe traseul Piaţa Unirii - Pietonal - Palatul Culturii, între orele 12 - 14.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri