Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

WEEKEND-UL ACESTA: Caravană auto, concerte şi demonstraţii de navomodele, la Palas

GALERIE
Palas Iasi
  • Palas Iasi
- +

La Palas, finalul de săptămână va aduce nenumărate motive de relaxare şi bună-dispoziţie pentru clienţii veniţi la cumpărături: spectacol de muzică în aer liber, târg auto, demonstraţii de navomodele şi aeromodele, teatru de păpuşi, concert al Filarmonicii Iaşi şi multe altele.

În perioada 18 - 25 iunie 2014, Galeria de la parterul Palas Mall (intrarea dinspre Subway) va găzdui expoziţia de artă contemporană „România - Spania. Două culturi, două perspective”. Vor expune plasticieni din România şi Spania, în cadrul unui eveniment special, menit să marcheze începutul de drum al Centrului Cultural Internaţional din Iaşi. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi şi United Business Center.

Pasionaţii de autoturisme sau cei care doresc să admire noutăţile în domeniu sunt invitaţi la Caravana Auto, care va avea loc în parcul Palas, în perioada 19 - 23 iunie. Liderii pieţei auto vor fi prezenţi, timp de patru zile, cu cele mai noi şi variate modele de maşini la singurul eveniment de acest tip din regiune. Vor fi expuse peste 20 de autoturisme, de la branduri precum: Renault, Citroën, Peugeot, Škoda, Land Rover, Jaguar, Volvo, Hyundai şi Opel. Doritorii vor avea posibilitatea să testeze maşina preferată sau să o achiziţioneze la preţuri accesibile. În plus, vizitatorii vor avea la dispoziţie servicii conexe, precum piese şi accesorii auto sau şcoli de şoferi.

Ziua de sâmbătă începe la Palas cu demonstraţii spectaculoase de navomodele şi aeromodele. Evenimentul va avea loc pe lacul din parc, de la ora 10 şi va reuni prichindei talentaţi de la Palatul Copiilor, care au conceput, cu pasiune şi răbdare, ingenioasele vaporaşe şi avioane.

Acorduri de muzică latino-americană se vor auzi în Atriumul Palas Mall, sâmbătă seară, de la ora 19. Filarmonica Moldova Iaşi, împreună cu dirijorul şi solistul Adrian Petrescu, îi invită pe melomani la concertul simfonic extraordinar „American Nights”. Artiştii vor încânta audienţa cu lucrări celebre, precum: „Uvertura Candide” - Leonard Bernstein, „España” - Emmanuel Chabrier, „O sole mio” - E. di Capua, „Star Wars” - John Williams, „Feria Din Rapsodie Espagnole” - M. Ravel, „Samba Brasil” - Ary Barroso sau „Aranjuez mon amour” - Joaquin Rodrigo.

Duminică, de la ora 11, Pavilionul Muzical din parcul Palas va găzdui o parte a acţiunilor culturale din prima ediţie a manifestării „Poezie la Iaşi”. Evenimentul, care va avea loc în cartierele Iaşului şi la Palas, este inclus în programul Festivalului Internaţional al Educaţiei şi are rolul de a readuce în atenţia publicului larg importanţa şi frumuseţea poeziei. Sunt invitaţi poeţi creatori în limba română din Republica Moldova, Cernăuţi, Voievodina, Israel, Germania şi Franţa. În parcul Palas sunt programate recitaluri de poezie şi întâlniri ale admiratorilor cu poeţii şi scriitorii din ţară şi străinătate, momente care vor continua luni, de la orele 12 şi 18, precum şi marţi, de la orele 12 şi 17.

Prichindeii care iubesc poveştile sunt invitaţi şi în această duminică, în zona Intersport, de la orele 11.00 şi 18, la noi sesiuni de teatru cu păpuşi.

Săptămâna se va încheia la Palas cu spectacolul „Music & Friends”, oferit de trupa italiană Canne da Zucchero şi de SoundCheck Band. Întâlnirea cu muzica de calitate va avea loc duminică, în parcul Palas, de la ora 19. Publicul ieşean va avea ocazia să asculte cover-uri după melodiile faimosului cântăreţ Zucchero, intrepretate într-o manieră proprie. Formată în anul 2002, trupa Canne da Zucchero este alcătuită din 10 muzicieni,cu diverse experienţe muzicale, de la funky, rhythm & blues şi jazz, până la pop. În deschiderea evenimentului, artiştii ieşeni de la SoundCheck Band vor încălzi atmosfera.

Iubitorii „sportului rege” pot viziona meciurile Campionatului Mondial de Fotbal în Food Court-ul Palas Mall sau pe terasă. În fiecare seară, în intervalul orar 19-21, microbiştii pot câştiga băuturi răcoritoare, fresh-uri, mingi Nike şi alte cadouri. În plus, în Atriumul Palas Mall, în intervalul orar 17-19, cumpărătorii îşi pot încerca norocul şutând la poartă. În funcţie de performanţa lor, aceştia vor fi răsplătiţi cu abonamente all inclusive pentru o zi la Hill Center, vouchere de cumpărături Nike, băuturi răcoritoare sau fresh-uri.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri