Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Zile bune pentru tenisul feminin

GALERIE
halep-simona-singapore2016
  • halep-simona-singapore2016
- +

 Simona Halep a debutat victorioasă la Turneul Campioanelor, cu un succes în faţa lui Madison Keys. Monica Niculescu a câştigat al treilea turneu din carieră, învingând-o pe Petra Kvitova în finala din Luxemburg

 
 
Jucătoarea română de tenis Simona Halep (4 WTA) a debutat victorioasă în Turneul Campioanelor de la Singapore, învingând-o cu 6-2, 6-4 pe americanca Madison Keys (7 WTA), care parcă are un complex de inferioritate în faţa Simonei Halep. A patra partidă din 2016 şi a patra îngrângere pentru Keys.Ca de obicei, Simona a dominat-o fizic şi psihic pe Keys, a jucat-o pe backhand, iar tânăra jucătoare americană nu a găsit soluţii să iasă din impas. Ieri, Keys a condus cu 1-0, pe serviciul ei, apoi a mai luat un game la 5-1, tot cu serviciul. În rest, Halep, fără a se întrebuinţa foarte mult, a câştigat restul şi a închis setul cu 6-2, în 27 de minute. Setul secund a fost mai echilibrat. Keys a început să pună mingile mai bine în teren şi a ţinut pasul până la 2-2. La 1-2, Halep i-a cerut sfatul antrenorului Darren Cahill, care i-a transmis obişnuita linişte şi siguranţă româncei. Ea s-a desprins la 4-2, cu un break la 2-2, dar Keys a egalat la 4. Imediat, Simona a obţinut break-ul necesar câştigării setului, cu 6-4, şi meciului, după o oră şi nouă minute. "Madison este foarte puternică, serveşte foarte bine, tot timpul cu 150 de kilometri pe oră. A trebuit să mă adaptez la jocul ei, să fiu puternică pe picioare şi să o fac să se mişte. Acest turneu este special pentru toate jucătoarele. Îmi amintesc cu plăcere de ediţia din 2014, de acel meci cu Serena şi de voi, cei din tribune, care m-aţi susţinut şi vă mulţumesc că aţi făcut-o şi acum. Dau tot ce e mai bun şi este o plăcere să joc aici, pe acest teren şi vreau să câştig toate meciurile pe care le joc aici", a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren.
Mult mai echilibrată a fost cea de-a doua partidă, între liderul mondial, nemţoaica Angelique Kerber şi jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (8). Aceasta a început mai slab meciul dar şi-a revenit pe parcurs, ducând primul set la tie-break (5-7) şi câştigându-l clar pe cel de-al doilea. Început sub semnul echilibrului, manşa decisivă a consemnat revenirea puternică a germanei, care s-a impus, finalmente, în două ore şi 17 minute cu 7-6, 2-6, 6-3. Angelique Kerber o va întâlni, marţi, pe Simona Halep, conform sistemului de desfăşurare al turneului, învingătoarele din prima zi se întâlnesc în cea de-a doua.  Astăzi, la Singapore se vor întâlni jucătoarele din Grupa Albă: Agnieszka Radwanska cu Svetlana Kuzneţova şi Garbiñe Muguruza cu Karolina Pliskova.
 
* Cu o zi înainte de debutul Turneului Campioanelor, Monica Niculescu (50 WTA) a produs o mare bucurie amatorilor români de tenis. Aflată la a treia finală la Luxemburg, după cele pierdute în 2011 şi 2012, jucătoarea originară din Slatina a învins-o în finală cu 6-4, 6-0 pe marea favorită a turneului, jucătoarea cehă Petra Kvitova.  Monica Niculescu, în vârstă de 29 de ani, mai are două titluri WTA în carieră la simplu, la Florianopolis în 2013 şi la Guangzhou, în 2014. Ea a mai jucat în acest şi finala de la Seul, pierdută însă în faţa Larrei Arruabarrena. Monica Niculescu i-a urat "La mulţi ani" mamei sale pe teren, la discursul de după câştigarea turneului de la Luxemburg. Niculescu le-a mulţumit colaboratorilor săi şi organizatorilor. "Îmi place să vin şi să joc aici, este turneul meu preferat. Cu siguranţă o să vin şi anul viitor", a spus ea. "Şi încă un lucru: azi e ziua de naştere a mamei mele. Ea nu este aici, dar «La mulţi ani, mama»", a adăugat sportiva. La conferinţa de presă susţinută după victorie, Monica Niculescu a spus că acest moment este "cel mai bun" din viaţa sa. "Să o înving pe Petra în finală... Este cel mai bun moment din viaţa mea. Nu îmi vine să cred. Sunt foarte bucuroasă".Monica Niculescu a ajuns până în finală şi la dublu, alături de Patricia Ţig. Cele două românce au învins în semifinale perechea britanică Jocelyn Rae / Anna Smith cu 0-6, 6-4, 10-8, dar au fost învinse în ultimul act de cuplul favorit numărul 2, Kiki Bertens / Johanna Larsson, scor 6-4, 5-7, 9-11.
* Aşa cum era de aşteptat, rusoaica Svetlana Kuzneţova (9 WTA) a câştigat  finala turneului Kremlin Cup, de la Moscova, reuşind să-şi asigure calificarea la Turneul Campioanelor. Svetlana Kuzneţova a învins-o în finală pe sportiva australiană de origine rusă, Daria Gavrilova , numărul 37 mondial, scor 6-2, 6-1, după o oră şi 12 minute de joc. Dacă Svetlana Kuzneţova nu s-ar fi impus în faţa Dariei Gavrilova, la Turneul Campioanelor ar fi participat britanica Johanna Konta.
* Marius Copil, jucător venit din calificări şi locul 198 ATP, a fost eliminat de principalul favorit, belgianul David Goffin (12 WTA), în sferturile de finală ale turneului de la Anvers (Belgia), după o luptă de două ore şi trei minute, scor 7-5, 1-6, 3-6. Turneul a fost câştigat de francezul Richard Gasquet, 7-6, 6-1 în finală cu argentinianul Diego Schwartzman, care a dispus cu 7-5, 2-6, 7-5 de Goffin. În cealallă semifinală, Gasquet l-a învins pe britanicul Kyle Edmund cu 3-6, 7-5, 6-2. Turneul ATP de la Stockholm a fost câştigat de argentinianul Juan Martin del Potro, care a dispus cu 7-5, 6-1 de americanul Jack Sock, iar  “Kremlin Cup” de la Moscova a fost câştigat de spaniolul Pablo Carreño, învingător în finală cu 2-6, 6-3, 6-2 în faţa italianului Fabio Fognini.
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri