Eurotrip
mesterescu

sambata, 27.12.2014

Ulciorul se trateaza cu antibiotice

GALERIE
%PIC_TITLE%
  - +
  Prof.dr. Danut Costin, seful Clinicii de Oftalmologie din cadrul Spitalului de Neurochirurgie "Sf. Treime" Iasi:
  "Ulciorul, cum i se spune in termeni populari, reprezinta de fapt o infectie stafilococica a glandelor sebacee ale pleoapei. Aceasta afectiune apare mai frecvent la persoane care sufera de conjunctivita cronica, la persoane care lucreaza in medii cu praf (constructii, tesatorie). De asemenea, afectiunea este favorizata si de evolutia cronica a blefaritelor (infectii ale pleoapelor). In plus, o rezistenta scazuta la aceasta afectiune au si persoanele care sufera de diabet sau de anemie.
  Clinic se manifesta prin aparitia in grosimea pleoapei a unei umflaturi dureroase care poate ajunge pina la 5-6 mm in dimensiune. In cursul evolutiei se produce abcedarea (umflatura se crapa si se scurge puroiul).
  Tratamentul recomandat este cu antibiotice, in special oxacilina. Cit priveste tratamentul pe care il stiti de la mama - cel cu coada lingurii de lemn incalzita la flacara - nu este recomandat. Si asta deoarece din aceasta cauza se pot produce arsuri oculare. Am avut suficienti pacienti care, incercind acest tratament, au ajuns apoi la noi cu arsuri oculare. Cel mai bine este ca un astfel de bolnav sa se adreseze medicului oftalmolog. Acesta poate recomanda si o solutie care se face din alcool iodat si nitrati de argint pentru a dezinfecta baza cilului (a genei).
  De asemenea, medicul oftalmolog poate drena si chiureta locul unde a aparut infectia. Astfel, exista siguranta ca locul a fost bine curatat si dezinfectat si nu vor mai aparea viitoare infectii. De aceea, sfatul meu este sa mergeti la un medic oftalmolog care va stabili exact tratamentul necesar pentru ca in viitor sa nu va mai confruntati cu astfel de probleme.
  In cazul conjunctivitelor, ceaiul de musetel poate agrava boala
  Ochii inrositi pot insemna si existenta unei conjunctivite. Iar oamenii au tendinta de a se spala pe ochi cu ceai de musetel, existind credinta populara ca acesta ajuta in tratarea multor afectiuni. Medicii atentioneaza insa ca musetelul, in loc sa ajute, poate face mai mult rau, asa cum se intimpla de exemplu in cazul conjunctivitelor. Acestea sint inflamatii de natura alergica sau infectioasa, caracterizate de inrosirea ochilor, secretii ale acestora si senzatia de ochi lipiti dimineata, la trezire.
  Aceste afectiuni nu se trateaza cu musetel sub forma de ceaiuri ori comprese, pentru ca apar suprainfectii si se pot accentua simptomele obisnuite ale bolii: se inrosesc pleoapele, secretiile devin mai abundente, apar umflaturi (edeme).
  Musetelul mentine mediul microbian si da alergii, de aici si riscul unor infectii severe. Medicii recomanda pacientilor cu conjunctivite sa isi spele bine ochii cu apa si sapun si sa foloseasca picaturi doar la indicatia specialistului. In functie de natura conjunctivitei - virala sau bacteriana - se aplica alt tip de produse.
  Tratamentul poate dura intre cinci si sapte zile, in cazul conjuctivitelor bacteriene, sau trei saptamini, daca boala este de natura virala.
  Cauzele cele mai frecvente ale conjunctivitelor sint igiena precara (miinile murdare) si frecventarea piscinelor neingrijite, iar mediile in care se raspindesc cel mai repede sint colectivitatile.
  Comentarii Facebook

  Ultima ora

  editorial

  Saltimbancii Nordului

  Nicolae GRECU

  Saltimbancii Nordului

  Într-o ţară cu realizări sportive mediocre, marele fotbalist Gheorghe Hagi nu a îndrăznit niciodată să se compare cu Nadia sau cu Ilie Năstase, însă în Suedia nu s-a găsit nimeni să-l şteargă la nas pe Zlatan Ibrahimovic.

  Filmuletul zilei

  opinii

  File din jurnalul lui 2014. Tot despre Hristos

  pr. Constantin STURZU

  File din jurnalul lui 2014. Tot despre Hristos

  Icoana ce ilustrează ultima rubrică a acestui an este o reprezentare a Mântuitorului Iisus Hristos. Este desenată de Dimitrie, un copil cu handicap sever - tetrapareză spastică - care nu poate vorbi (deşi este la vârsta la care alţi copii urmează gimnaziul), nu poate sta în şezut şi nu are precizie în mişcările mâinilor (de aceea liniile sunt "tremurate").

  Anul Găinii

  Briscan ZARA

  Anul Găinii

  Aud petarde explodând în oraş, văd artificii proiectate pe cer, aud muzici cântând, maşini claxonând în depărtare, lumea umană parcă fierbe, şi văd în acelaşi timp găina noastră impasibilă, cum caută în continuare, fără nicio grabă, fără nicio schimbare, gâzele ei prin iarbă, cum scormoneşte imperturbabil iarba cu ghearele ca şi cum ar fi fost prima zi în care face acest lucru.

  25 de la 21 (II)

  Sorin CUCERAI

  25 de la 21 (II)

  Spre seară am plecat. Mi se făcuse frig şi foame, am zis că merg până acasă ca să mănânc ceva şi să mă schimb, după care mă-ntorc. Nu m-am mai întors, m-au sechestrat ai mei.

  Propunerea redactorului sef

  Bătălia pentru autostradă

  Toni HRITAC

  Bătălia pentru autostradă

  Avem vreo şansă să includem în Masterplanul pentru Transporturi autostrada care să lege Iaşul de vestul ţării?

  Caricatura zilei

  De ce n-a venit Mosu

   

  Editia PDF

  Intrebarea zilei

  Guvernul Ponta la rezista anul viitor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.