Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Escapada in orasul lui Mozart (FOTO)

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Al patrulea oras ca marime din Austria este vazut de turisti ca fiind un mic paradis, unde vei putea gasi cel mai vechi si mai important centru cultural si spiritual al tarii situata la poalele Alpilor, atragand mai multi vizitatori decat Venetia sau Florenta.

    Unul din cei mai talentati creatori din domeniul muzicii clasice, Wolfgang Amadeus Mozart, este astazi simbolul orasului care reprezinta unul din cele mai vizitate centre turistice, pe intreg parcursul anului.

    Peisajul vaduvit de agitatia unei vieti mondene, completat de atractiile naturale unice, sunt un adevarat magnet pentru turistii care sunt in cautarea unei oaze de liniste. Cladiri medievale, cetati impresionante, biserici impunatoare, gradini romantice, toate te asteapta, la Salzburg.

    Ce poti vizita

    Dupa ce te "impiedici" de anticariatele si galeriile de arta care impanzesc orasul, poti merge sa vezi cum arata catedrala unde a fost botezat Mozart. Construita in stil baroc, Catedrala Salzburg a fost dedicata Sfantului Rupert al Salzburgului. De pe cel mai inalt punct al orasului vegheaza Festung Hohensalzburg, adica Inalta Fortareata Salzburg.

    Castelul este cel mai mare dintre constructiile de acelasi tip din perioada medievala de pe intreaga Europa, masurand 250 de metri in lungime si 150 de metri in latime. Ca sa-ti mai odihnesti picioarele, poti zabovi cu o ciocolata calda aromata in fata, intr-una din cafenelele de pe Getreidegasse, cea mai aglomerata strada din orasul vechi. Zona mai este cunoscuta si sub numele de Aleea Granelor, iar de acolo poti pleca cu un suvenir simpatic.

    Mergand pe urmele marelui Mozart, poti continua periplul localurilor cochete, savurand o prajitura la cea mai veche cafenea din Austria, Tomaselli, unde compozitorul obisnuia sa isi serveasca cafeaua preferata.

    Intorcandu-te la vizita muzeelor si a cladirilor istorice, e bine sa stii ca austriecii vor veni in intampinarea ta, daca iti cumperi un "Card Salzburg". Acesta iti va permite sa circuli gratuit intre obiectivele turistice si, in plus, te vei putea bucura de discounturi semnificative pentru principalele atractii, ca sa-ti poti pune deoparte bani pentru cumparaturi. Daca esti pasionat de shopping, afla ca ai ajuns unde trebuia! Sutele de magazine din centrul vechi al orasului, situate pe malul raului Salzach, iti pun la dispozitie mai multa marfa decat ai putea sa cumperi vreodata.

    Nu uita sa treci si pe strada Getreidegasse, unde vei da, la numarul 9, peste casa unde s-a nascut Mozart. Cea mai fotografiata cladire din Salzburg, constructia este aurie si este cea in care compozitorul a locuit, alaturi de familia sa, pentru 26 de ani. Fiul orasului, cum este supranumit, atrage mii de fani din toate colturile lumii, care sunt curiosi sa vada cum arata Roma Nordului, minunatul oras Salzburg.

     

     

    Un articol realizat de
    Fadia HIRTAN
    pentru
    www.travelmix.ro

     


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    Liste electorale

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri