Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Fanfara Ciocarlia, invitata la concertul dedicat laureatului Nobel pentru Pace

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    O formatie ieseana a fost invitata la concertul dedicat laureatului premiului Nobel pentru Pace. Fanfara Ciocarlia va urca pe 11 decembrie pe scena de la Oslo Spektrum, alaturi de artisti precum Jennifer Hudson, Seal, grupul portughez OqueStrada, cantareata norvegiana Susanne Sundfor, duetul Karpe Diem si cantareata suedeza Laleh.

    Fanfara Ciocarlia din satul Zece Prajini este formata din 12 romi si s-a impus drept cea mai rapida fanfara din lume. Inginerul de sunet Henry Ernst i-a descoperit in anul 1996, iar de atunci au fost prezenti pe toate scenele mari ale lumii. Pe langa albumele muzicale, membrii Fanfarei Ciocarlia se mandresc cu aparitiile in productii cinematografice. In 2003 a fost lansat „Iag Bari Brass On Fire", un film documentar despre grup, iar in 2006 a aparut „When the Roads bends - tales of a Gypsy Caravan", o productie despre turneul fanfarei in Statele Unite ale Americii din 2001. In coloana sonora a filmului „Borat" a fost inclusa, de asemenea, muzica semnata de formatia ieseana. Piesa „Born to be wild", interpretata intr-un mod inedit, a fost folosita pentru film, dar si intr-o campanie publicitara din Marea Britanie. Iesenii au in palmares prestigiosul premiu muzical la categoria „muzica europeana" oferit de Radio BBC. Cu opt albume lansate si peste 1.200 de concerte sustinute in cei 15 ani de cariera, Fanfara Ciocarlia este considerata un bun exemplu de succes - "Un sunet extrem de puternic", era caracterizata intr-un articol al publicatiei The Times of London maniera interpretativa a formatiei de lautari. Concertul de la Oslo este organizat in fiecare an la o zi dupa ceremonia oficiala de inmanare a premiului Nobel si reuneste artisti celebri din intreaga lume. Gazdele evenimentului din decembrie vor fi actorii Sarah Jessica Parker si Gerard Butler.

    Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit Uniunii Europene, considerandu-se ca a contribuit la promovarea reconcilierii, democratiei si drepturilor omului in Europa timp de peste sase decenii. 


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Linkuri sponsorizate

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri