Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un iesean a lansat o melodie in memoria Madalinei Manole (VIDEO)

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

     La virsta de 43 de ani, Teodor Munteanu (foto) a compus in jur de 90 de piese de folk, iar cea mai recenta reprezinta un omagiu pe care il aduce regretatei Madalina Manole, chiar daca nu se numara printre fanii inflacarati ai acesteia. A dorit insa sa ii dedice o piesa, deoarece o considera o solista profesionista. "Madalina - ca si Laura Stoica - a adus muzica exact acolo unde trebuie, la nivel de profesionalism. S-a nascut sa fie artista, efectiv stralucea pe scena", ne-a spus Teodor Munteanu. In versurile melodiei "Adio, Madalina", pe care a postat-o si pe youtube, se regasesc toti cei care au iubit-o pe solista pentru felul in care stralucea pe scena. "Multi si-au exprimat tristetea fata de pierderea Madalinei prin versuri, pe forumuri, dar nu au avut posibilitati tehnice sa le puna pe muzica. Elegia mea s-a nascut dintr-un sentiment de tristete profunda", a declarat Teodor Munteanu. De altfel, tristetea caracterizeaza aproape toate cele 90 de piese din repertoriul lui Teodor Munteanu. A pus pe muzica mai multe poezii semnate de Eminescu, Bacovia si Alecsandri, dar si o poezie scrisa de Adrian Paunescu in memoria poetului basarabean Grigore Vieru.

    Sentimentul de bucurie se regaseste doar in melodiile pe care le-a compus pentru copii, pina in prezent reunite pe 11 albume. "Am fost, timp de 12 ani, profesor de engleza la scoala din Tomesti. Cintind la chitara din adolescenta, am zis sa incerc sa compun pentru elevii mei. Sint 10 ani de cind compun muzica pentru copii", a mentionat cantautorul. A contribuit la formarea micilor artisti Diana Prepelita, care astazi are numele de scena Dya, Mihai Emilian Nechifor si Ana Maria Boiangiu. Anul acesta, din dorinta de a-i apropia pe tinerii talentati de muzica, Teodor Munteanu a fondat la Ateneul Tatarasi Cenaclul "Spune ceva". Cei interesati si cu talent pot invata gratis sa cinte la chitara si au ocazia sa afle mai multe lucruri importante despre showbiz-ul romanesc. "Singurul criteriu de selectie este talentul. Cei interesati ma gasesc in fiecare simbata la «Karaoke Show la Ateneu», eveniment pe care il organizez", a spus Teodor Munteanu. Intilnirile cenaclului au fost suspendate pe durata vacantei, dar vor fi reluate din toamna. Teodor Munteanu este un compozitor prolific si totodata unul dintre organizatorii neobositi ai spectacolelor pentru copii.

    Adio, Madalina  

    Pamintul este astazi
    Mai trist si mai sarac
    Ma poarta pasii-aiurea
    Si nu stiu ce sa fac.

    Nu pot sa cred ca fata
    Cu parul cel de foc
    S-a stins intr-o ispita
    Lipsita de noroc.

    As vrea sa cred ca totul
    E doar o gluma proasta
    Noi te iubim din suflet,
    Esti Madalina noastra !

    In valurile vietii
    Iubirea-ti este crez,
    Plecarea e absurda
    Si nu-i gasesc vreun sens.

    La ce e buna jertfa
    Cind pruncul va-ntreba
    Unde e-a lui maicuta
    Sa-i stea alaturea?

    N-ai mai avut putere
    Sa fii tu Madalina
    Pe scena vietii tale,
    Ai stins nedrept lumina.

    Pustiu avem in suflet
    Si-am impietrit in noi.
    Mai punem o durere
    Peste atitea ploi.

    Cind noi uitam de arta
    Si de frumosul cint,
    Artistii de valoare
    Devin incet pamint.

    Sintem acum mai singuri,
    Mult mai saraci si tristi.
    Cum poti pleca din lume
    Cind tu in noi existi?

    As vrea sa cred ca-n lume
    Nu a murit speranta
    Si cu credinta-n suflet
    Ne este draga viata.

    Adio, Madalina
    Iti spun banal si sec.
    In viata multe lucruri
    Eu nu le inteleg.

    Acum la incheiere
    Doar amintiri ramin.
    Semneaza cu tristete
    Un suflet de roman.


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dan CONSTANTIN

    Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

    Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

    opinii

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    George ŢURCĂNAŞU

    Despre discursul regionalist din Moldova (II)

    Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

    Spărgătoarea de coduri

    Bogdan ILIESCU

    Spărgătoarea de coduri

    Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

    pulspulspuls

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

    Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri