Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

Curele de remineralizare: drojdia de bere si otetul de mere

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Cea mai importanta calitate a drojdiei de bere este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B. Poate fi achizitionata in trei variante: drojdia proaspata in pachete mari sau cuburi, drojdia uscata la pliculete sau tablete de drojdie de bere. Drojdia de bere nu produce efecte adverse. Otetul de mere retine din mar toate mineralele. Datorita constituentilor, cura cu otet din mere si miere de albine este recomandat in mai multe boli. 

    Ne apropiem cu pasi inceti dar siguri de finalul iernii. Parca pe zi ce trece suntem mai obositi in parte de la lipsa luminii soarelui chiar daca ziua incepe sa creasca, de la zapda care pare sa nu mai plece dar poate si de la lipsa sau neasimilarea mineralelor si a vitaminelor. Si cum iarna se lungeste astenia sau depresia de primavara ne da tarcoale cum o putem evita? In nici un caz cu terapia de cumparaturi (e sezonul reducerilor) ci cu produse pe care e posibil sa le avem in frigider iar daca nu, le putem achizitiona la preturi mici. In primul rand avem nevoie de minerale si de vitamine si mai apoi de putina miscare in aer liber in zilele frumoase. Pentru a mari aportul de minerale si vitamine putem apela la cura cu drojdie de bere.

    Ce este drojdia de bere?

    Drojdia de bere este de fapt o ciuperca de dimensiuni microscopice. Este rezultata in urma procesului de fabricare a berii si este o minifabricuta de nutrienti. O folosim in mod frecvent in panificatie pentru cresterea aluatului.

    Contine numeroase vitamine - 17 dintre care toate din complexul B, vitaminele D, H si E -  si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate: saruri minerale precum potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor dar si aminoacizi. Cea mai importanta calitate a acesteia este faptul ca acopera carentele de vitamine din complexul B astfel:

    B1 - eficienta in combaterea tulburarilor digestive, a celor cardiace, in tratarea depresiilor, a nevralgiilor si a oboselii.

    B2 - utila in combaterea eczemelor, a imbatranirii pielii.

    B3 - implicata in procese ce tin de echilibrarea sistemului nervos.

    B5 - stimulent natural al glandelor corticosuprarenale, remediu anti-stres, mareste rezistenta la infectii.

    B7 - neutralizeaza colesterolul, fiind deci indicata in obezitate; previne caderea parului.

    B8 - utila pentru reglarea metabolismului proteinelor si grasimilor.

    B9 - are efect antianemic, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal.

    B12 - actioneaza asupra sistemului nervos, marind puterea de concentrare, ameliorand cefaleele; contribuie la mentinerea echilibrului hormonal.

    B15 - amelioreaza oxigenarea tisulara, este un remediu minune impotriva imbatranirii, ajuta la dezintoxicarea ficatului.

    Conform studiilor din ultimii ani, efectele terapeutice ale acestor ciuperci sunt: antianemic, vitaminizant, antitoxic, remineralizant, protector al sistemului nervos, anticolesterolemiant, stimulator al glandelor endocrine pe langa faptul ca favorizeaza refacerea florei intestinale afectate de administrarea excesiva de antibiotice.

    Cum folosim drojdia de bere?

    Drojdia de bere o putem achizitiona in trei variante: drojdia proaspata in pachete mari sau cuburi, drojdia uscata la pliculete sau tablete de drojdie de bere. Tabletele le gasim in farmacii sau magazine naturiste iar drojdia uscata sau proaspata in orice magazin alimentar.

    In general, specialistii in fitoterapie recomanda cure cu drojdie de bere de cate trei-patru saptamani - minim 10 zile -, cu pauza de doua-trei saptamani, dupa care se pot relua.

    Drojdia de bere in stare proaspata  se consuma in combinatie cu miere: la o lingurita de drojdie se adauga doua lingurite de miere de albine, frecandu-se pana cand se obtine o pasta omogena. Doza zilnica pentru un adult este de 3 lingurite de drojdie de bere, care se administreaza pe stomacul gol, dimineata, la pranz si seara.

    Drojdia uscata,  cea  neaditivata sintetic, caz in care nu este recomandata in tratament, este mai putin activa din punct de vedere terapeutic si poate fi folosita si ea cu succes in lipsa celei proaspete. Se pun doua lingurite de praf de drojdie uscata in jumatate de litru de suc de morcovi obtinut casnic cu ajutorul storcatorului electric, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea intreaga cantitate de preparat intr-o zi, fractionata in trei reprize.

    Tabletele de drojdie de bere se administreaza conform prospectului. Consumata dupa masa, drojdia de bere poate provoca pofta de mancare intre mese.

    Care sunt efectele secundare?

    In general, drojdia de bere nu produce efecte adverse. Durerile de stomac si balonarile sunt cele mai frecvente efecte secundare. Este indicat ca in cura cu drojdie de bere sa incepi cu o cantitate mica, pe care sa o cresti gradual. In cazul bolnavilor de diabet este recomandat un control la medic deoarece drojdia de bere poate schimba modul in care organismul raspunde la zahar.

    Cura cu otet de mere sI miere

    O alta cura de remineralizare este cura cu otet din mere si miere de albine. Marul contine potasiu care conditioneaza organismul pentru o functionare normala. Otetul de mere retine din mar toate mineralele ca: fosfor, clor, sodiu, magneziu, calciu, sulf, fier, siliciu, si multe microelemente asociate cu potasiu. Potasiul participa la mentinerea echilibrului osmotic si acido-bazic.

    Mierea de albine are in compozitia sa urmatoarele substante: proteine(din care 12 aminoacizi ca: leucina, alanina, metionina), zaharuri (din care fructoza, glucoza, zaharoza, maltoza, alte dizaharide), vitamine (B1, B2, B6, C), substante minerale (calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf), acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenti, enzime, antioxidanti, factori antibiotici si urme de polen.

    Datorita acestor constituenti cura cu otet din mere si miere de albine este recomandat in mai multe boli si anume: in sterilitatea primara, graviditate, sinuzita, intoxicatii alimentare, nevralgie faciala, artrite ale articulatiilor mici la maini si picioare, in afectiuni degenerative, ateroscleroza, in sclerozele tesuturilor si ale vaselor de sange, in pielite, obezitate, nevroze, in combaterea insomniilor, in oboseala cronica, migrene, ameteli, hipertensiune arteriala, anchiloza articulara, lacrimare la oameni in varsta, relaxarea si calmarea sistemului nervos, in caz de epidemii (fiind imunostimulent), in zona zoster, arsuri, varice, dureri musculare (mialgii) si dureri articulare.

    Modul de folosire este simplu: se amesteca o lingurita de miere cu o lingurita de otet din mere intr-un pahar si se lasa de seara pana dimineata. Se adauga apa plata, minerala sau de la fantana in pahar si se bea dimineata pe stomacul gol.

    Cura poate dura pana la 3 luni si se recomanda primavara si toamna pentru tonifierea organismului la trecerea de la anotimpul frig la cel cald si invers.

    Oricare dintre aceste cure - nu pot fi tinute in acelasi timp -, ne ajuta sa trecem peste aceasta perioada obositoare cu un pic mai mult entuziasm, cu ceva kilograme in minus dar si fara viroze sau raceli.

    Corina BENESCU, Roman


    Comentarii Facebook

    Ultima ora

    editorial

    Tabăra Brexit a câştigat; şi acum ce urmează?

    Alexandru LĂZESCU

    Tabăra Brexit a câştigat; şi acum ce urmează?

    După ce pe tot parcursul campaniei i-au încredinţat că toate scenariile pesimiste sunt doar nişte sperietori şi că oricum nu trebuie să se încreadă în experţi, e foarte posibil ca dezastrul să fie chiar mai mare decât îl estimaseră aceştia.

    Filmuletul zilei

    opinii

    Despre rădăcinile sufletului poetei Luminiţa Cioabă

    Nichita DANILOV

    Despre rădăcinile sufletului poetei Luminiţa Cioabă

    Versurile poetei din Sibiu respiră multă linişte şi candoare sufletească. Ele seamănă cu desenele făcute de copii pe zidurile caselor sau pe aleile parcurilor. Culorile sunt naive, vii, ca şi întrebările pe care vocile lor cristaline le  pun, aşa, în joacă, adulţilor aflaţi în preajmă.

    La revedere, prieteni! (I)

    Lucian DÎRDALA

    La revedere, prieteni! (I)

    La sfârşitul lunii februarie am publicat un text segmentat în două părţi (22 şi 29 februarie) intitulat „Referendum contra Europei”. Premierul Cameron tocmai se întorsese de la Bruxelles cu acordul ce includea câteva concesii menite să-i faciliteze campania pentru menţinerea Marii Britanii în Uniunea Europeană. Cititorii acestui articol sunt invitaţi - cu respect, ca întotdeauna - să acceseze şi acele două articole, spre a evalua în ce măsură intuiţiile mele de atunci s-au dovedit sau nu corecte. Mai jos, încerc să exprim câteva puncte de vedere, după victoria taberei Brexit.

    Ciudăţeniile sorţii

    Michael ASTNER

    Ciudăţeniile sorţii

    Marţi, înainte de Rusaliile ortodoxe, mi-am luat bilet de tren ca să plec la Amnaş. Pentru joi - vorba aia, să văd şi eu meciul României cu Elveţia. Mi-am pregătit ce era de pregătit încă de miercuri, mi-am cumpărat ce mai era de cumpărat joi dimineaţa (de la Lidl, din Piaţa Alexandru), apoi nu-mi rămăsese decât să-mi fac bagajele. Să pun toate cele necesare-n rucsac, iar cele trebuincioase pe drum în geanta de mână. N-am reuşit. 

    pulspulspuls

    Un ieşean, motivul pentru care şefii leberali înfruntă huiduielile şi scuipaţii la fuziunea cu uneperiştii

    Un ieşean, motivul pentru care şefii leberali înfruntă huiduielile şi scuipaţii la fuziunea cu uneperiştii

    Ştim că multă lume de prin zona leberalilor care aşteaptă rândul la ciolănel ar fi înjurat printre dinţi în ultimele zile, după ce s-a auzit că, deşi abia încap ei la împărţit posturi şi locuri pe liste, şefii de la Bucale vor să mai dea din acest puţin şi uneperiştilor. 

    Caricatura zilei

    Brexit

    Editia PDF

    Intrebarea zilei

    Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.