Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Unde se opreste terapia cu ajutorul culorilor?

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +

    Daca, pina in prezent, cercetarile stiintifice cele mai riguroase intreprinse in lumea intreaga de peste 20 de ani nu au putut sa ajunga decit la o multime de ipoteze asupra modului in care culorile actioneaza asupra structurilor vii, ele au putut totusi sa constate in mod stiintific gama surprinzatoare de fenomene sau efecte pe care fiecare culoare le determina asupra fiintei vii.

    In SUA, doctorul David Lucey vindeca copiii bolnavi de icter sau galbinare la nastere prin simple expuneri la o lumina albastru-verde. Doctorul Michael Rife din Anglia constata ca proiectia unor raze de lumina colorate asupra bacteriilor si virusurilor provoaca, dupa un anumit timp, o schimbare a culorii acestor microorganisme. Doctorul Michel Bontemps din Franta constata ca, atunci cind un  subiect uman este expus la o intensa radiatie luminoasa de aceeasi culoare intr-o camera fara alte surse de lumina in afara celei folosite pentru experienta, rezultatele sau efectele ce apar la acel subiect sint aproape identice atunci cind subiectul este izolat perfect (avind la ochi o banderola de cauciuc impermeabil si introdus apoi suplimentar intr-un sac de cauciuc perfect etans din care nu iese decit un tub de plastic de culoare neagra, care ii permite sa respire), ca si atunci cind subiectul se expune complet nud si cu ochii deschisi la sursa colorata de lumina.

    Prin testarea pe rind cu trei culori: rosu, verde, albastru, s-au constatat efectele asupra subiectului complet nud si cu ochii deschisi in camera de experienta. Apoi subiectul, fara sa stie cu ce culoare va fi luminat, a fost izolat ermetic in sacul de cauciuc, legat la ochi, si expus unei anumite culori la acelasi interval de timp ca si inainte, cind era nud si cu ochii deschisi. Efectele in acest caz au fost aproape identice cu cele remarcate inainte. Asadar influenta culorilor este independenta de vedere si de expunerea directa a pielii sau a corpului gol. Reactiile organismului subiectului atunci cind acesta era complet izolat de sursa de lumina colorata la care era expus au fost in concordanta cu sursa de lumina colorata. La lumina rosie, reactiile sale in aceasta situatie au fost diferite fata de reactiile sale la lumina albastra si apoi la cea verde.

    Culorile influenteaza organismul chiar daca nu le vedem

    Culorile ne influenteaza chiar si atunci cind nu le vedem deloc si cind corpul nostru nu intra in contact direct cu ele. Energiile modulate ale culorilor se comporta deci ca niste unde radio ce genereaza efecte distincte de rezonanta in organismul nostru, dind nastere unor efecte precise in anumite sectoare sau zone ale organismului nostru atunci cind sint directionate catre locul in care se afla organismul nostru. Chiar si atunci cind corpul este izolat complet de razele colorate, efectele se produc intr-o maniera deocamdata misterioasa pentru oamenii de stiinta.

    Specialistii in cromoterapie sint insa uimiti de scepticismul semidoctiilor fata de vastele aplicatii ale sale in curatirea pe o cale naturala, fara efecte secundare, nocive, a unor afectiuni. Uimirea lor este cu atit mai indreptatita daca se remarca contradictia aparenta pe care o prezinta din acest punct de vedere utilizarea laser-ului in medicina, el nefiind decit o forma particulara de cromoterapie.

    A folosi culorile care actioneaza prin intermediul lungimilor lor specifice de unda nu este deloc mai straniu decit a vindeca prin intermediul undelor hertziene, in prezent recunoscute ca fiind o terapie majora in cazurile de inflamare si pentru regenerarea tesuturilor.

    Actiunea complexa si evidenta a culorilor se explica, intr-adevar, prin intermediul vibratiilor lor caracteristice, efectele lor curative fiind generate de diferentele in ceea ce priveste lungimile de unda ale fiecarei culori in parte. De aceea, intr-un sens mai larg, cromoterapia include expunerea la anumite forme de radiatii electromagnetice din afara spectrulul vizibil, cu frecvente mai mici decit cea a luminii rosii sau mai mari decit cea a luminii violet. (dr. Valerica VOLOSAN, specialist MTC)


    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri