Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Decizia s-a aminat pentru astazi!

GALERIE
%PIC_TITLE%
    - +
    Poli Moldrom: Sestopal 20 (2X3), Moscalu 19 (1X3), Mirisevschi 12, Anghel 8, Doros 5, Popa 2, Burlacu, Murgoci. Antrenori: D. Petricevic si P. Magurean.
    SOCED: Stanescu 21 (1X3), Dan 15 (4X3), Iheadindu 7 (1X3), Toader 4, Safar 3 (1X3), Furtuna 3, Marcu 2, Molnar, Ghisoi, Chirita. Antrenori : I. Constantin si C. Dobre.
    Au arbitrat: C. Dumitrache (Bucuresti) si V. Constantinescu (Cluj).
    Avind de recuperat handicapul meciului pierdut la Bucuresti, baschetbalistii de la Politehnica Moldrom au resit sa egaleze situatia in partida disputata ieri, la Sala Polivalenta din Iasi. In fata unor tribune arhipline, studentii si-au adjudecat victoria dupa o disputa in care nervii erau intinsi la maxim. Tinerii jucatorii de la SOCED si-au jucat una dintre cele doua sanse cu multa ardoare, reusind sa mentina echilibrul pe aproape intreaga durata a partidei. Inceputul a fost electrizant, cu doua reusite de la distanta, Safar si Sestopal. Sub panouri de dau lupte crincene, si tabela arata 9-5 in favoarea gazdelor abia in min. 7. Gazdele par mai sigure pe ele si-si mentin avantajul la 3-4 puncte. Insa, bine izolat pina atunci, Stanescu revine cu trei reusite consecutive si este 21-23 ('17). Sub impulsul propriilor suporteri, iesenii revin si stabilesc rezultatul la pauza.
    Repriza a doua incepe nefericit pentru gazde: daca Popa esueaza in aruncarea de la distanta, nu acelasi lucru il face internationalul Stanescu. Din nou conduc bucurestenii cu un punct, dar Sasa Sestopal este tot mai activ. Blocajele excelente pentru Dacian Dan il scot in evidenta pe acesta, care reuseste trei aruncari de trei puncte, dar gazdele rezista. O apararea din ce in ce mai sigura, cu foarte multe recuperari defensive, ofera studentilor posibilitatea desprinderii, mai ales ca, sub corul de fluieraturi, oaspetii rateaza patru aruncari libere consecutiv in min. 33. In final, decisive sint contraatacurile, acolo unde exceleaza Costel Moscalu, dar si jucatorul de culoare Uce Iheadindu.
    Astazi, de la ora 10.30, disputa se reia de la scorul de 1-1. Dupa cum s-a jucat pina acum e greu de ghicit echipa care se va califica. Insa, elevii antrenorilor D. Petricevic si P. Magurean au in spate un public care, prin incurajarile permanente, poate ajuta la transarea disputei.
    Declaratii dupa meci:
    D. Petricevic (antrenor Poli Moldrom): "Am reusit sa egalam situatia si cred ca in ultima partida sansele sint impartite. Avantajul nostru este revenirea psihica, in timp ce dezavantajul este oboseala. Sintem cu picioarele pe pamint si sper sa reusim."
    I. Constantin (antrenor SOCED): "Atmosfera si-a pus amprenta pe evolutia tinerilor mei jucatori. Miine (n.r. - astazi), una din cele doua echipe vor trebui sa dispara si e mare pacat."
    Surpriza partidei a constituit-o prezenta la incalzire a lui Claudiu Fometescu, conducatorul de joc bucurestean, operat de menisc cu putin timp in urma. Chestia a fost mai mult psihologica pentru ca acesta n-a jucat nici macar o secunda. La final, antrenorul Constantin a precizat ca jucatorul si-a reluat antrenamentele, dar nu vrea sa-l forteze, fiindu-i frica de o recidiva. Publicul iesean a fost din nou admirabil. Galeria insa s-a intrecut pe sine: cu fumigene, sirene, tobe, unii cu cagule, si-au sustinut favoritii pe tot parcursul meciului. In tribunele Salii Polivalente si-au gasit locul, in corpore, jucatorii echipei de fotbal Politehnica. A fost pentru prima data cind meciurile celor doua echipe nu s-au suprapus. Vorbind de sportivi, n-au lipsit nici voleibalistele de la Penicilina, dar nici fostul baschetbalist iesean Boris Krasnociuc, care a adus noroc de cite ori a venit sa-si vada fostii colegi. Aproape ca nu exista partida a bucurestenilor la care sa nu asiste Stefan Marian, fostul (!?!) patron al echipei de volei feminin RATB Grundfos. "Piticul" n-a scapat ocazia sa schimbe citeva vorbe cu Cezara Ruxandoiu, cea dupa care, in urma cu ceva timp, umbla cu limba scoasa s-o transfere in Capitala.
    Celelalte rezultate din play-off: Dinamo - Carbochim Cluj 81-67 (bucurestenii s-a calificat cu scorul general 2-0); CSU Forest Sibiu - Erbasu Steaua Bucuresti 95-77 (1-1); BRD Ploiesti - Herlitz Mobex Tg. Mures 83-75 (1-1). (Lucian MINUT)

    © Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

    Ultima ora

    editorial

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Pavel LUCESCU

    Cine profită de madam Şoşoacă

    Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

    opinii

    Distrugerea statuilor

    Alexandru CĂLINESCU

    Distrugerea statuilor

    Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    pr. Constantin STURZU

    De ce este atât de aspru Postul Mare?

    Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

    Roboţi

    Codrin Liviu CUȚITARU

    Roboţi

    Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

    pulspulspuls

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

    Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

    Caricatura zilei

    La reciclat pet-uri și doze

    Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

    Cumpara editia digitala

    Vremea in Iasi

    Curs valutar

    Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri